Έχουν τρομερή ευθύνη αυτοί που στην άκριτη ρωσοφοβία αντιτάσσουν την άκριτη ρωσολαγνεία.

Άγ. Λαυρέντιος του Τσερνίγκοβ: "Ο Αντίχριστος θα στεφθεί βασιλιάς σε έναν θαυμάσιο ξαναφτιαγμένο ναό στην Ιερουσαλήμ, με τήν συμμετοχή τού κλήρου και του τότε Πατριάρχη Ρωσίας !!! "

Αν και Μεγάλη Πέμπτη αναγκαζόμαστε να γράψουμε για πράγματα που δεν έχουν με το πνεύμα των ημερών. Αλλά δυστυχώς ο Χριστός και η αλήθεια σταυρώνονται και σήμερα εις βάρος και εις παραπλάνηση του ποιμνίου.



Διαβάζουμε (εδώ) στο ιστολόγιο της "Φαίης" "τας θύρας" ένα άρθρο για το τί προείπαν ουκρανοί ασκητές για τα σημερινά γεγονότα σχετικά με την Ρωσία και την Ουκρανία. Το άρθρο αυτό το πήρε η "Φαίη" από το φιλορωσικό ιστολόγιο gr-pravoslavie.ru. Στο άρθρο αυτό αναφέρονται προφητείες του γέροντος Λαυρεντίου του Τσερνίγκοβ που αγιοκατατάχτηκε πρόσφατα (κοιμήθηκε στην πόλη Τσερνίγκοβ, το 1950). Από τις προφητείες αυτές σταχυολόγησε η "Φαίη" μεταξύ άλλων τα εξής: "δικές μας οικείες λέξεις είναι Ρωσία και ρωσικός. Και οπωσδήποτε πρέπει να ξέρουμε, να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε, ότι υπήρξε Βάπτιση της Ρωσίας και όχι Βάπτιση της Ουκρανίας. Το Κίεβο είναι η δεύτερη Ιερουσαλήμ και είναι η μητέρα των ρωσικών πόλεων. Η Ρωσία του Κιέβου ήταν ένα με τη μεγάλη Ρωσία. Το Κίεβο χωρίς τη μεγάλη Ρωσία και εκτός Ρωσίας δε νοείται σε καμία περίπτωση... Όπως δεν μπορούμε να χωρίσουμε την Παναγία Τριάδα, τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, τον Ένα Θεό, έτσι δεν μπορούμε να χωρίσουμε τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία. Και οι τρείς μαζί είναι η Αγία Ρωσία. Να ξέρετε, να το θυμάστε και να μην το ξεχνάτε. Στην πόλη του Κίεβου δεν υπήρχε ποτέ Πατριάρχης. Πατριάρχες υπήρχαν και ζούσαν στη Μόσχα. Να φυλάγεστε από την αυτοχειροτόνητη ουκρανική ομάδα (εκκλησία) και την ουνία... Να είστε πιστοί στο Πατριαρχείο Μόσχας και σε καμία περίπτωση να μην μπαίνετε σε οποιοδήποτε σχίσμα".

Όποιος διαβάσει αυτές τις διδαχές, έτσι όπως αυθαίρετα, αδιάκριτα και σκόπιμα τις παρουσιάζει η "Φαίη" από το φιλορωσικό ιστολόγιο, αναπόφευκτα θα επηρεαστεί από αυτές (φυσικά δεν διαφωνεί κανείς στο μήνυμα περί των ουκρανών σχισματικών) και θα ανακηρύξει τους Ρώσους ορθούς, άγιους, δίκαιους, αγωνιστές κατά της Ν.Τ.Π. και ό,τι άλλο προσφέρεται σήμερα από διάφορους "αναλυτές". Αλήθεια ο κανονικός ουκρανός μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος που καλεί σε αντίσταση τον ουκρανικό λαό και τον ρωσικό στρατό σε υποχώρηση δεν είναι πια ευσεβής; Δεν είναι μητροπολίτης Κιέβου; 

Είπε ο Ονούφριος στο διάγγελμά του στις 26.02.22 (εδώ):

"Ως επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας. Έγινε καταστροφή. Δυστυχώς, η Ρωσία έχει εξαπολύσει εχθροπραξίες κατά της Ουκρανίας και αυτή την κρίσιμη στιγμή σας προτρέπω να μην πανικοβληθείτε, να είστε ανδρικοί και να δείχνετε αγάπη για τη χώρα σας και ο ένας για τον άλλον. Πάνω απ' όλα σας καλώ σε μια εντατική προσευχή μετανοίας για την Ουκρανία, για τον στρατό μας και τον λαό μας, σας ζητώ να ξεχάσετε τις αμοιβαίες διαμάχες και τις παρεξηγήσεις μας και να ενωθούμε από αγάπη για τον Θεό και την πατρίδα μας. Σε αυτή την τραγική περίοδο, εκφράζουμε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας στους στρατιώτες μας που βρίσκονται στο καθήκον, που προστατεύουν και υπερασπίζονται τη γη και τον λαό μας. Ο Θεός να τους έχει καλά και να τους φυλάει!

Υποστηρίζοντας την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας, απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο της Ρωσίας και ζητάμε τον άμεσο τερματισμό του αδελφοκτόνου πολέμου. Ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός βγήκαν από τη κολυμβήθρα του Δνείπερου και ο πόλεμος μεταξύ αυτών των λαών είναι μια επανάληψη της αμαρτίας του Κάιν, ο οποίος σκότωσε με ζήλια τον αδελφό του. Ένας τέτοιος πόλεμος δεν έχει καμία δικαιολογία ούτε στον Θεό ούτε στον άνθρωπο."

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν παίρνουμε από κανέναν. Πάντως ένα είναι σίγουρο: Δεν είναι ο Ονούφριος ενάντιος των λόγων των Αγίων, αλλά οι υποτιθέμενοι σημερινοί έλληνες "αναλυτές".

Αν έκανε η "Φαίη" τον κόπο να συγκρίνει τις αναφορές του φιλορωσικού ιστολογίου με τις προφητείες του Αγίου Λαυρεντίου σχετικά με τον Αντίχριστο θα ανακάλυπτε την διάκριση του Αγίου σε αντίθεση με την αδιακρισία των σημερινών προπαγανδιστών. Διότι ο Άγιος μπορεί να είπε τα παραπάνω, είπε όμως και τα εξής τρομερά (εδώ):

"Ο Αντίχριστος θα στεφθεί βασιλιάς σε έναν θαυμάσιο ξαναφτιαγμένο ναό στην Ιερουσαλήμ, με τήν συμμετοχή του κλήρου και τού τότε Πατριάρχη Ρωσίας !!! Θα υπάρξει ελεύθερη είσοδος και έξοδος από την Ιερουσαλήμ για τον καθένα, αλλά μη δοκιμάσετε να πάτε εκεί, έπειτα από όλα αυτά, γιατί όλα θα έχουν γίνει έτσι, ώστε “νά εξαπατηθείτε…” (Ματ 24.24)... Ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος δεν θα είναι πιά για τη μεταμέλεια τών ανθρώπων (όπως οί άλλοι προηγούμενοι), αλλά θά γίνει για τήν εκμηδένισή τους. Αλλά ο Κύριος, θα αφήσει ζωντανούς τούς ισχυρότερους στήν πίστη, για νά αντιμετωπίσουν τόν ερχόμενο Αντίχριστο… Στη Ρωσία, εντούτοις, θα υπάρξει μία χαρά  και μία άνθηση  πίστεως, αλλά μόνο για ένα μικρό διάστημα (σσ. το διάστημα μετά τον Κομμουνισμό), γιατί ο φοβερός δικαστής θα έρθει καί εκεί, γιά να δοκιμάσει και τούς ζωντανούς αλλά και τους πεθαμένους…". Άρα λοιπόν, για τον Άγιο και σε αντίθεση με την Φαίη και τόσους άλλους ρωσολάγνους και η Ρωσία (όπως και η Δύση) συμμετέχει στο σχέδιο του Αντιχρίστου και ο πόλεμος αυτός είναι πόλεμος κατά της Αληθείας και υπέρ της προώθησης των εωσφορικών σχεδίων.

Θα το επαναλάβουμε: Είναι τρομερή η ευθύνη μας όταν αποφασίζουμε να ενημερώνουμε τους Χριστιανούς για την διδασκαλία των Αγίων και δεν επιτρέπεται να κουτσουρεύουμε τα λόγια τους. Και επειδή το τονίζουμε αυτό ιδιαίτερα ας αναφέρουμε και την προφητεία του Αγίου σχετικά με την Αποτείχιση και εναντίον της άκριτης Οικονομίας:

"Προσέξτε καί θυμηθείτε !

Θά  υπάρχουν τότε Εκκλησίες , αλλά οί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να παρευρεθούν μέσα σ΄ αυτές.

Όσοι θά μπαίνουν εκεί, θά συναθροίζονται  ώς πλήρη “Σατανική συναγωγή” (Aποκ. 2.9)

Επαναλαμβάνω γιά  μία ακόμη φορά, προσέξτε, γιατί κανείς δεν πρέπει να παρευρεθεί σ΄ εκείνους τούς Καθεδρικούς ναούς. Δέν θα υπάρξει καμία επιείκεια από τόν Χριστό, σ΄ αυτούς πού θα πάνε τότε, εκεί μέσα".

Αυτοί λοιπόν, που αναφέρουν τις προφητείες του Αγίου για να προπαγανδίσουν υπέρ της Ρωσίας, δεν πρέπει να ακολουθήσουν και την διδασκαλία του, ότι οι Ορθόδοξοι δεν πρέπει να παρευρίσκονται στους ναούς των αιρετικών υπηρετών του Σατανά ή θα κάνουν οικονομία, όπως τους συμφέρει;

Α.Τ.