Οι ουκρανοί νεοναζί του Αζόφ και οι μουσουλμάνοι Τσετσένοι του Πούτιν. Και οι δύο μισούν και αρνούνται τον Χριστό! Δεν υπάρχει διαφορά!

 Δεν υπάρχει δίκαιο και για τις δύο αυτές στρατιωτικές μονάδες. Και οι δύο πλευρές κάθε άλλο παρά για την πίστη πολεμούν. Και οι δύο μισούν και αρνούνται τον Χριστό. Δεν εἶναι ορθό και πρέπον ορθόδοξοι να καταδικάζουν την μία και να αθωώνουν την άλλη μεριά. Δείχνουμε γιατί.


Η άγνωστη διάσταση του φασιστικού τάγματος Αζόφ

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο που λέει "VKCOM"Το Τάγμα Αζόφ έχει και άλλη διάσταση άγνωστη στους πολλούς, Πνευματική, η οποία επηρεάζει κατά πολύ και την στρατιωτική του διάσταση.
Σχεδόν η πλειοψηφία (πάνω από το 90%) των στρατιωτών του Αζόφ δεν είναι Χριστιανοί αλλά είναι οπαδοί ενός Ουκρανικού εθνικιστικού τύπου Rodnovery (Σλαβική ιθαγενής πίστη δαιμονικών πνευμάτων), από όπου αντλούν μέρος του συμβολισμού τους (όπως μια παραλλαγή του συμβόλου της σβάστικας).
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, φωτιά και εξωτερικοί χώροιΜισούν θανάσιμα τους Χριστιανούς και οτιδήποτε έχει σχέση με τον Χριστιανισμό, τον οποίον έχουν ορκιστεί να εξαλείψουν από τον τόπο τους. 
Εκτός την στρατιωτική βία, χρησιμοποιούν ακόμη και ''Πνευματιστικά Μέσα-Αποκρυφισμό'' για αυτό τον σκοπό τους.
(Θέλει μεγάλη ανάλυση αυτό το θέμα και δεν είναι της παρούσης).
Τα χιλιάδες θύματα που φόνευσαν από το 2014 και μετά ήταν κυρίως Ένθερμοι Χριστιανοί.
Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε να σταυρώνουν και να καίνε ζωντανό έναν Χριστιανό.
Και δεν είναι ο μόνος, τριών ετών παιδάκι σταύρωσαν μπροστά στα μάτια της μάνας του.
Θυσιάζουν Χριστιανούς στους δαιμονικούς θεούς τους.

Ποιοί είναι οι Τσετσένοι κομάντο του Πούτιν;
πριν μπουν στη μάχη...
Παρ' όλη την υποτιθέμενη εμπειρία τους, παρά ή μάλλον χάρη στη σκληρή τους "εκστρατεία" δημοσίων σχέσεων, ο Καντίροφ και οι μαχητές του έχουν καταλήξει το απόλυτο παράδειγμα ωμής κτηνωδίας, υπερβολικής αυτοπεποίθησης, διαστρεβλωμένης εικόνας του εαυτού και απελπισμένων προσπαθειών αυτοσυντήρησης... Γνωστοί για την βαναυσότητά τους, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας έχουν δράσει στα εδάφη της Γεωργίας, κατά τον πόλεμο του 2008 (Οσσετία) , της Συρίας, καθώς και του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία το 2014. Συγκροτήθηκαν το 1994, ως πολιτοφυλακή αυτονομιστών υπό τον μουφτή Αχμάντ Καντίροφ, ο οποίος στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, το 1999, άλλαξε στρατόπεδο... Το 2015 έγινε γνωστό ότι οι πέντε κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ ήταν όλοι Τσετσένοι. Έχει γραφτεί ότι αυτός που φέρεται να σκότωσε τον Νεμτσόφ ήταν αξιωματικός στη φρουρά του Καντίροφ.
Τσετσένος ήταν και ο 18χρονος εξτρεμιστής που αποκεφάλισε τον Γάλλο καθηγητή Σαμουέλ Πατί και κηδεύτηκε στην Τσετσενία με τιμές ήρωα, ενώ έχει γραφτεί, χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο, ότι σε δρόμο στο χωριό του δόθηκε το όνομά του. Στη Γαλλία έχει χυθεί πολύ αίμα από τη δράση Τσετσένων τζιχαντιστών, χωρίς να έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά τα κίνητρα και η προέλευσή τους.
Και για όσους ξεχνούν επιλεκτικά: Τσετσένοι απήγαγαν τους δύο μητροπολίτες στην Συρία και Τσετσένοι βασάνισαν και σκότωσαν τον Νεομάρτυρα Ευγένιο Ροντιόνωφ.
Η συγκλονιστική ιστορία του Ρώσου στρατιώτη που αποκεφάλισαν Τσετσένοι Ισλαμιστές όταν αρνήθηκε να βγάλει το σταυρό του

Νεομάρτυρας Άγιος Ευγένιος Ροντιονώφ
«Toν σταυρό μου θα μου πάρεις εάν μου κόψεις το κεφάλι»

Από την πρώτη μέρα της αιχμαλωσίας του Ευγένιου, που διήρκησε 100 ημέρες, οι τσετσένοι αντάρτες, επειδή είδαν ότι φοράει Σταυρό, προσπάθησαν να τον κάμψουν ψυχικά, ώστε να καταφέρουν-αν ήταν δυνατό-να τον αναγκάσουν να αρνηθεί την πίστη του, να βγάλει το Σταυρό, να γίνει μουσουλμάνος και να τον κάνουν δήμιο και φονιά των άλλων Ρώσων αιχμαλώτων. Ο Ευγένιος, βέβαια, αρνήθηκε όλες τις προτάσεις και, παρά τους συνεχείς ξυλοδαρμούς, τα πάμπολλα βασανιστήρια και τις υποσχέσεις ότι θα ζήσει αν βγάλει το σταυρό του, δεν μπόρεσαν να τον κάμψουν.
Αργότερα, οι ίδιοι οι αρχηγοί των ανταρτών είπαν στη μητέρα του: «εάν ο γιος σου γινόταν σαν ένας από εμάς, δε θα τον αδικούσαμε».
Στις 23 Μαΐου του 1996, δηλαδή την ημέρα των γενεθλίων του, πήραν τους τέσσερις αιχμαλώτους στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και τον Ευγένιο, για να τους σκοτώσουν. Πρώτα σκότωσαν τους τρεις συναιχμαλώτους του.
Έπειτα, πρότειναν για τελευταία φορά στον Ευγένιο να βγάλει το Σταυρό λέγοντας ότι«ορκιζόμαστε στον αλλάχ ότι θα ζήσεις». Ο Ευγένιος και πάλι αρνήθηκε και τότε υπέστη το φρικτό του μαρτύριο.
Τον έσφαξαν με μαχαίρι κόβοντας εντελώς το κεφάλι του, αλλά δεν τόλμησαν να βγάλουν το Σταυρό από το λαιμό του.
Τον έθαψαν μεν με το σταυρό, αλλά χωρίς το κεφάλι.
Τελικά, η μητέρα του βρήκε τον Ευγένιο μετά από εννέα μήνες. Και πάλι ζήτησαν οι Τσετσένοι 4000 δολάρια για να της δώσουν το λείψανο. Της έδωσαν και βιντεοκασέτα με το μαρτύριο του γιου της και της διηγήθηκαν οι ίδιοι την πορεία της αιχμαλωσίας του και τα βασανιστήρια.
Η μητέρα του Ευγένιου πούλησε το διαμέρισμά της και ό,τι άλλο μπορούσε -μέχρι και ρούχα- για να μπορέσει, αφενός μεν να δώσει τα λίτρα, αφετέρου δε να ανταπεξέλθει στα έξοδα εκταφής, ειδικού φέρετρου, μεταφοράς κλπ, τα οποία δεν ήταν και λίγα.
Τελικά στις 20 Νοεμβρίου του 1996 μετέφερε το λείψανο στο χωριό τους και το έθαψε στο κοιμητήριο.
Μετά από λίγες μέρες ο πατέρας του Ευγένιου πέθανε δίπλα στο μνήμα από τη λύπη του.

Πηγές

http://trelogiannis.blogspot.com/2022/04/blog-post_517.html

https://lakonikos.gr/arthra/item/108550-i-sugklonistiki-istoria-tou-rosou-stratioti-pou-apokefalisan-tsetsenoi-islamistes-otan-arnithike-na-bgalei-to-stauro-tou--tou-anargurou-xepapadaki

https://www.lifo.gr/now/world/video-me-tsetsenoys-sti-syria-poy-paraliroyn-pano-apo-hristianoys-omiroys

https://www.tromaktiko.gr/475254/polemos-stin-oukrania-to-tagma-thanatou-tou-poutin-poioi-einai-oi-10-000-tsetsenoi-komanto/