Αυτή την επιστήμη πρέπει και μπορούμε να την εμπιστευτούμε;

 Ακαδημαϊκή έρευνα βασισμένη σε αμβλώσεις με ζώντα παιδιά

Εικόνα: Παράδειγμα μεταμόσχευσης ανθρώπινου οργάνου (εντέρου) σε πειραματόζωο (εξανθρωποποιημένο ποντίκι εργαστηρίου)

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σαν Φρανσίσκο, UCSF, εφαρμόζει επιστημονική έρευνα χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.

Από: survivors.la

Πρόσφατα με αφορμή την μέρα για την ισότητα της γυναίκας, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF), ένα από τα διασημότερα ιατρικά ιδρύματα του κόσμου, φιλοξένησε ένα πάνελ ομιλητών μεταξύ των οποίων η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Nancy Pelosi.(1) Επρόκειτο στη πραγματικότητα για μία εκδήλωση υποστήριξης της άμβλωσης. Η κ. Pelosi δήλωσε πως η ανατροπή της Roe v. Wade, αποτελεί «αμάρτημα» και αδικεί τις γυναίκες αυτής της γενιάς, (!!!) ενώ γυναικολόγος του πάνελ, η Ushma Upadhyay, δήλωσε πως η επιστημονική έρευνα θα ανακοπεί με την ανατροπή της  Roe v.Wade,  εφόσον το UCSF θα στερηθεί από τις «πρώτες ύλες» του πειραματισμού του, δηλαδή τα έμβρυα των αμβλώσεων. Όμως τί ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά;

Όσοι μελετούν το θέμα της άμβλωσης γνωρίζουν πως το UCSF  είναι το κορυφαίο νοσοκομείο εκπαίδευσης στις όψιμες αμβλώσεις στις ΗΠΑ. Επιπλέον πρωτοστατεί στην έρευνα όπου χρησιμοποιούνται παιδιά από «ζώσες» αμβλώσεις τρίτου τριμήνου. Τα παιδιά γεννιώνται ζωντανά, τα όργανά τους αφαιρούνται ενώ αυτά βρίσκονται εν ζωή, συλλέγονται και διατίθενται για τα ερευνητικά προγράμματα. Pro-life μάδα που προσπαθεί να σταματήσει αυτή τη τραγική τακτική οι «Survivors», δημιούργησαν την Εταιρεία Ηθικής Έρευνας,“Society for Ethical Research”, ακριβώς για να αντιμετωπίσουν τον «εν ζωή τεμαχισμό» και τη «έκτρωση-τοκετό των ζώντων εμβρύων» που ακολουθείται από τη συλλογή οργάνων και ιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο (UCSF).

Ας δούμε τις τακτικές που ακολουθεί αυτό το ακαδημαϊκό ίδρυμα και τις ανθρωποκτόνες «επιστημονικές» μεθοδεύσεις του.

Το UCSF είναι η πρωτεύουσα της εκπαίδευσης στις αμβλώσεις τρίτου τριμήνου στις Η.Π.Α.

Υπάρχουν πάνω από 100 ενεργά προγράμματα εκπαίδευσης στις αμβλώσεις στη χώρα που διευθύνονται και χρηματοδοτούνται από το UCSF. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει και αμβλώσεις που γίνονται μετά την ηλικία βιωσιμότητας (21η  εβδομάδα κύησης). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.750 μαιευτήρες που ασκούν ενεργά το επάγγελμα.

Το UCSF είναι το πιο ενεργό πολιτικά ιατρικό ίδρυμα στο θέμα της άμβλωσης παγκοσμίως.

 Όλες οι πρωτοβουλίες του UCSF για τις αμβλώσεις λαμβάνουν χώρα κάτω από τη σημαία του “The Bixby Center for Global Reproductive Health”. Στόχος σύμφωνα με δική τους δήλωση  είναι να γίνει η άμβλωση ένα παγκόσμιο, καθημερινό μέρος της εκπαίδευσης στη μαιευτική και γυναικολογία. Ο ακτιβισμός της υπεράσπισης των αμβλώσεων είναι ενσωματωμένος σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων του— από το πρόγραμμα σπουδών των μαθητών του έως την τακτική εργασία των καθηγητών και της διοίκησης. Με τη δράση του, το UCSF ανάγκασε κάθε δημόσιο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια να κάνει εκτρώσεις πρώτου τριμήνου μέσα στον πανεπιστημιακό του χώρο.

Ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffet χρηματοδοτεί τα προγράμματα αμβλώσεων του UCSF εδώ και δεκαετίες.

Αν και είναι ιστορικά δύσκολο να εντοπιστεί ποιες ακριβώς πρωτοβουλίες του UCSF έχει χρηματοδοτήσει το ίδρυμα Susan T. Buffett, ωστόσο επιβεβαιώθηκε από το ίδιο το Πανεπιστήμιο το 2018, ότι ο Buffett έδωσε 52 εκ. δολάρια μόνο μεταξύ 2012 και 2017 στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην άμβλωση “Ryan Residency”. Τα φορολογικά μητρώα δείχνουν ότι χρηματοδοτούσε και το Bixby Center -πρώην ονομαζόμενο Κέντρο Έρευνας & Πολιτικής Αναπαραγωγικής Υγείας- από το 2001, ενώ  σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφόρησε πέρυσι o Buffet έχει συμμετοχή σε αρκετές πρωτοβουλίες υπέρ των αμβλώσεων. Ο Warren Buffet χρηματοδότησε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του RU-486, του εκτρωτικού χαπιού και αυτή περιλάμβανε και κλινικές δοκιμές στο UCSF.

Το UCSF συμμετέχει σε καλά τεκμηριωμένα, υψηλών προδιαγραφών πειράματα με εμβρυϊκούς ιστούς.

Το UCSF συμμετέχει εδώ και δεκαετίες στην έρευνα με χρήση εμβρυϊκών  ιστών. Μεγάλος αριθμός γνωστών πειραμάτων, πρωτόκολλα που εκμεταλλεύονται εκτρωθέντα έμβρυα σε διάφορες ηλικίες κύησης, με χρήση εκατοντάδων   πειραματόζωων, είναι ο απολογισμός ενός έργου που  μπορεί να προσεγγιστεί και διαδικτυακά.

Το Division of Experimental Medicine είναι γνωστό ότι έχει λάβει εμβρυϊκά όργανα τόσο από τα κέντρα αμβλώσεων που ανήκουν στο UCSF, όσο και από εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια, την  Advanced Bioscience Resources- συνεργάτη της Planned Parenthood και Νο #1 διανομέα οργάνων και ιστών βρεφών στην Αμερική.

Πολλά πειράματα προϋποθέτουν την τακτική, μηνιαία διάθεση ανθρώπινων εμβρύων προχωρημένης ηλικίας κύησης, από αμβλώσεις που αποτελούν «επιλογή»

Ένα από τα πιο διαβόητα παραδείγματα αυτής της συνεργασίας είναι μια πρόσφατα ακυρωμένη σύμβαση μεταξύ του National Institute of Health και του UCSF, η οποία απαιτούσε μια ομάδα επιστημόνων να λαμβάνει δύο έμβρυα ανά μήνα για μία περίοδο 6 ετών. Η συμφωνία αυτή αποτελούσε ανανέωση ενός ανάλογου 6ετούς προηγηθέντος συμβολαίου.

Ο όρος «επιλεκτική» άμβλωση σημαίνει ότι η άμβλωση ήταν απλά η επιλογή της μητέρας, που προχώρησε σε αυτήν χωρίς την ύπαρξη εξωτερικού παράγοντα «εξαναγκασμού»  προς έκτρωση.  Δηλαδή τα έμβρυα ήταν υγιή, απαλλαγμένα από συγγενείς ανωμαλίες, από θανατηφόρες ή άλλες ασθένειες. Οι δε εγκυμοσύνες δεν ήταν αποτέλεσμα σεξουαλικής βίας, ούτε βρισκόταν σε κίνδυνο η ζωή ή η υγεία των εγκύων. Πολλά από αυτά τα υγιή έμβρυα ήταν άνω των 21 εβδομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να επιβιώσουν εκτός της μήτρας εάν τους παρείχαν ιατρική φροντίδα.

Τα ώριμα έμβρυα που προορίζονται για πειραματισμό δεν υποβάλλονται σε κάποιου τύπου ευθανασία πριν την άμβλωση

Η διγοξίνη, η θανατηφόρα ένεση που χρησιμοποιείται συχνά για να διασφαλιστεί ο θάνατος του εμβρύου πριν από τη διαδικασία της όψιμης έκτρωσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα έμβρυα που προορίζονται για ιατρική έρευνα. Και αυτό διότι σύμφωνα με το Scientific Reports and Contraception Journal, τα εμβρυοκτόνα φάρμακα (πχ ένεση διγοξίνης) διακυβεύουν σοβαρά την ποιότητα του εμβρυϊκού ιστού.

Το UCSF πραγματοποιεί τις όψιμες αμβλώσεις με δύο τρόπους... με ζωντανό διαμελισμό και με πρόκληση τοκετού.

Σύμφωνα με τις διαδικτυακές διαλέξεις τους, το UCSF εκπαιδεύει και εκτελεί αμβλώσεις σε βιώσιμα, ικανά να αισθανθούν πόνο έμβρυα. Αυτό γίνεται είτε μέσω μιας διαδικασίας D&E, όπου το έμβρυο απεξαρθρώνεται (τεμαχίζεται) ζωντανό και αφαιρείται σε κομμάτια ή με πρόκληση τοκετού, όπου ο τράχηλος μαλακώνει με μισοπροστόλη και προκαλείται κατόπιν ο τοκετός του παιδιού.

Οι όψιμες αμβλώσεις, που πραγματοποιούνται με  πρόκληση τοκετού οδηγούν έως και στις μισές περιπτώσεις στη γέννηση ζώντων βρεφών.

Σύμφωνα με την “The Society of Family Planning”, έως και το 50% των αμβλώσεων με πρόκληση τοκετού χωρίς διγοξίνη μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη γέννηση ζωντανών βρεφών. Το The Centers for Disease Control και το Congressional Research Service πιστοποιούν και τα δύο πως υπάρχουν ζωντανά παιδιά μετά από αυτές τις «εκτρώσεις»-τοκετούς.

Η έρευνα  με χρήση εμβρυϊκού ιστού συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στο UCSF με την πλήρη υποστήριξη της ηγεσίας του πανεπιστημίου

Ο Sam Hawgood εργάστηκε στο UCSF για περισσότερα από 30 χρόνια με διάφορες ιδιότητες και τώρα είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Είναι ένας από τους πιο ένθερμους υπερασπιστές της έρευνας με εμβρυϊκό ιστό από άμβλωση και έχει δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή του σε οποιουσδήποτε περιορισμούς στη χρήση εκτρωθέντος εμβρυϊκού ιστού, παρά τις γνωστές ηθικές εναλλακτικές λύσεις.

Αρκετές συμβάσεις  του NIH που αφορούν εμβρυϊκό ιστό, εξακολουθούν να είναι ενεργείς στο UCSF. Για αυτές το πανεπιστήμιο έλαβε μεταξύ 2018 και 2019 συνολικά 2.991.983 $ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αλλά ακόμη και αν υπάρξει μελλοντική ακύρωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα project που συνδέονται με τις αμβλώσεις,  τα πειράματα θα συνεχιστούν κανονικά γιατί αναμένεται να αυξηθεί η χρηματοδότηση από ιδιώτες.

Ζητήσαμε να υπάρχει διαφάνεια των πρωτοκόλλων ως προς το πώς ελέγχονται τα ζωτικά σημεία στα γεννημένα έμβρυα και για άλλα θέματα που μας απασχολούν σχετικά με την έρευνα με εμβρυϊκούς ιστούς, όπως για τη πρακτική του ζωντανού τεμαχισμού και του χειρισμού των βρεφών που πιθανότατα θα γεννηθούν ζωντανά και στη συνέχεια θα θανατωθούν για πειραματισμό. Μέχρι στιγμής, το Πανεπιστήμιο δεν έχει απαντήσει.

Η πλειοψηφία των γιατρών που εκτελούν τις εκτρώσεις, δεν παρέχουν πρώτες βοήθειες, ούτε ανανήπτουν τα βρέφη που γεννήθηκαν ζωντανά κατά την άμβλωση.

Το 1981, οι ρεπόρτερ Liz Jeffries και  Rick Edmonds ανέφεραν τεκμηριωμένα δεκάδες περιπτώσεις εγκαταλειμμένων επιζώντων παιδιών και πήραν συνεντεύξεις από τους εμπλεκόμενους γιατρούς σχετικά με το φαινόμενο των «εκτρώσεων όπου γεννιούνται ζωντανά παιδιά». Ο Dr. Thomas Kerenyi του νοσοκομείου Mount Sinai χαρακτήρισε τα ζωντανά γεννημένα βρέφη «τρομακτική επιπλοκή» και ο Dr. Willard Cates του CDC έκανε αρκετά ωμές παρατηρήσεις για τους παρόχους αμβλώσεων: «Είναι σαν να παραδίδεσαι στον ελεγκτή δημοσίων εσόδων για έλεγχο...Τί έχεις να κερδίσεις; Η τάση είναι να μην γίνεται αναφορά καθώς υπάρχουν μόνο αρνητικές συνέπειες… Κανείς δεν είναι τόσο αφελής να πιστεύει πως υπάρχει αξιόπιστη εθελούσια αναφορά των ζώντων γεννήσεων όπως έχουν σήμερα τα πράγματα». Οι Liz Jeffries και  Rick Edmonds   έγιναν φιναλίστ του Βραβείου Πούλιτζερ για τα άρθρα τους.

Διασωθέντες Επιζώντες!

Μερικά ωστόσο από τα ζωντανά γεννημένα βρέφη υπήρξαν αρκετά τυχερά, έλαβαν ιατρική φροντίδα και επιβίωσαν επί μακρόν. Αλλά η βοήθεια δεν είναι πάντα άμεση. Γεννημένοι στα μέσα της δεκαετίας του '80 και στα τέλη της δεκαετίας του '90, ο Tim Guido και η Ximena Renaerts αντίστοιχα, παραμελήθηκαν μετά τη γέννησή τους σκόπιμα από το προσωπικό του νοσοκομείου. Ο Tim, ο οποίος είχε σύνδρομο Down, ήταν εγκαταλειμμένος για 9 ώρες ενώ η Ximena έμεινε μόνη της για 40 λεπτά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Το UCSF δεν δημοσιοποιεί το πρωτόκολλο με το οποίο πραγματοποιεί τον εμβρυϊκό θάνατο.  

Η παραμέληση ενός παιδιού επιζώντος από έκτρωση δεν είναι απαραίτητα η επιλογή του γιατρού, περιέγραψε ενόρκως στη μαρτυρία του ενώπιον του δικαστηρίου ο Dr. Forrest Smith—ο εμπειρότερος γιατρός αμβλώσεων  στην Αμερική σήμερα. Αυτό υπογραμμίζει τη βαθιά ανάγκη ώστε το UCSF να αποσαφηνίσει δημόσια το πρωτόκολλό του για την παρακολούθηση των ζωτικών σημείων του παιδιού.

Η UCSF απέτυχε να συμμορφωθεί με τον τοπικό νόμο περί της ελεύθερης πρόσβασης στη πληροφορία.

Στις 3 Ιουλίου 2019, η ομάδα Pro-Life San Francisco υπέβαλε αίτημα δημοσιοποίησης των αρχείων του UCSF. Ο νόμος “California Public Records Act” δηλώνει ότι «[τίποτα] δεν επιτρέπει σε μια υπηρεσία να καθυστερεί  ή να παρεμποδίζει την επιθεώρηση ή την αντιγραφή των δημόσιων εγγράφων», οπότε το UCSF έπρεπε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να συμμορφωθεί με το αίτημα. Υπήρξε μηδενική ανταπόκριση στην ερώτησή μας μέχρι τον Νοέμβριο.

Εφόσον το UCSF απέτυχε να συμμορφωθεί, η Pro-Life San Francisco ζήτησε νομική βοήθεια, αναγκάζοντας το UCSF να παρέχει έστω ελάχιστες πληροφορίες. Αλλά μέχρι σήμερα, το UCSF δεν έχει παράσχει ούτε ένα έγγραφο από το “Ryan Residency” ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα σχετικό με την έρευνα εμβρυϊκού ιστού που να περιγράφει την εσωτερική λειτουργία του .

Η UCSF μέχρι στιγμής δεν έχει παράσχει το πλήρες κείμενο των ενεργών συμβολαίων του με το NIH και έχει παράσχει μόνο μερική πρόσβαση στα έγγραφα που αφορούν τη συλλογή και μεταφορά εμβρυϊκού ιστού.

Το πανεπιστήμιο έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν έγγραφα, πρωτόκολλα ή διαδικασίες οι οποίες βεβαιώνουν την ύπαρξη ζωής και υποστηρίζουν θεραπευτικά τα ζωντανά παιδιά, παρόλο που το δικό τους πρόγραμμα παραδέχεται ότι μερικές φορές συμβαίνουν γεννήσεις ζώντων κατά τη διάρκεια των διαδικασιών άμβλωσης. Το μόνο που λάβαμε ήταν ένα έγγραφο σχετικά με τις συνήθεις εξετάσεις αίματος στα νεογνά από άσχετα με το UCSF sites.

Παραπομπή:

  1. https://www.liveaction.org/news/nancy-pelosi-ucsf-panel-pro-life-sinful/?_hsmi=225052460&_hsenc=p2ANqtz-9t3eF9Ft4FyxrhC7AvmgtJ-b9kI0DgbhxPubmmgd3XhE2FMpTYxJAYtNuuLSfyUzvMVIbHToy7RbFO506pvc-5iwv4lA

Πηγή (περιληπτική απόδοση) : http://www.survivors.la/born-alive-abortions

 

Αρκετές μελέτες μπορούν να αναγνωσθούν εδώ:

Antimicrobial Agents and Chemotherapy (2011)  https://journals.asm.org/doi/10.1128/aac.05015-11

Virology (2014) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0042682214002591

PLOS Pathogens (2017) https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1006202

Journal of Clinical Investigation (2019) https://www.jci.org/articles/view/125957

https://www.afistemenaziso.gr/texts/medical/methodoi-ektrwshs/akadimaiki-erevna-vasismeni-se-amvloseis-me-zonta-paidia