Είναι πλέον ασταμάτητοι και η ασέβειά τους παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Αλλά οι Ορθόδοξοι ασχολούνται με... τις εκλογές!

Φρίκη!!!

"Δεν είμαστε πλήρεις αν δεν έχουμε και την άλλη οπτική γωνία". - Ο πρόεδρος της "Εργασιακής ομάδας Εκκλησιών" (ACK) της Γερμανίας, π. Κων/νος Ράντου Μίρον - μιλώντας στα "φρικιά του Ιησού",όπως τα ονομάζει, αφού μετέτρεψε την Εκκλησία σε επιτραπέζιο παιχνίδι και παρουσιάζοντας μία ξένη για την Ορθοδοξία θεολογία, προτρέπει να κοιτάξουμε και τα άλλα δόγματα και να μάθουμε από αυτά! 

Erzpriester Miron bei der Bibelarbeit über Joh. 2,1-12 auf dem Kirchentag in Nürnberg

Νυρεμβέργη (08.06.2023). Ο πρόεδρος του ACK, πρωτοπρεσβύτεροπ. Κωνσταντίνος Μίρον τόνισε στην ομιλία του με τίτλο "τώρα είναι η ώρα" στα πλαίσια της Ημέρας Γερμανών Προτεσταντών στον προτεστάντικο ναό μεταξύ άλλων τα εξής: 

"Η μετατροπή του νερού σε κρασί στην αγιογραφική αφήγηση δεν έχει σχέση με μαγεία ή με hocus-pocus, αλλά μάλλον τα σημάδια που πρέπει να αναγνωριστούν και να ερμηνευτούν. Αναφερόμενος στη βασική ελληνική έννοια, ο Μίρον τόνισε τη διαφορά μεταξύ θαυμάτων και σημείων και ονόμασε τα έξι πιθάρια στα οποία το νερό μετατρέπεται σε κρασί από τα έξι θεματικά σημεία εστίασης στα οποία προχώρησε περαιτέρω στη μελέτη της Αγίας Γραφής: σημεία, δόξα, εσχατολογία, ώρα, τρίτη ημέρα και τέλος οικουμενισμός.

Για τον Miron, για παράδειγμα, η ανακάλυψη της ώρας πίσω από το χρόνο σημαίνει να ζεις εσχατολογικά, «όχι σε σχέση με μια επικείμενη καταστροφή, αλλά με την έννοια της αναγνώρισης ότι υπάρχει ένα βαθύτερο, συχνά κρυμμένο νόημα πίσω από τα πράγματα και πίσω από το χρόνο».

Με παρόμοιο τρόπο, κατανοεί το καθήκον του οικουμενισμού να κοιτάξει πίσω από τη δική του, προκατειλημμένη προοπτική για την «άλλη εκκλησία», όπως το να γυρίσει τις κάρτες σε ένα παιχνίδι μνήμης για να βρει κατάλληλα ζεύγη: «Το να είσαι Χριστιανός σημαίνει να γνωρίζεις ότι η άλλη κάρτα υπάρχει και πού είναι», ο αρχιερέας επεξήγησε την ιδέα και πρόσθεσε:  «Όσο όμορφη κι αν είναι η δική μου κάρτα, είναι και παραμένει ημιτελής χωρίς την άλλη».

Στο τέλος της μελέτης της Αγίας Γραφής, η οποία συνοδευόταν μουσικά από την Ευαγγελική Χορωδία Τρομπονιού Genkingen από τη Βυρτεμβέργη, ο Miron κατέληξε στο συμπέρασμα: «Χριστιανοί είναι εκείνοι που αναζητούν την άλλη κάρτα που τους ταιριάζει: στην αντιμετώπιση του χρόνου, στην αντιμετώπιση άλλων ανθρώπων και – αυτό ισχύει για εμάς στον οικουμενισμό – με τις άλλες εκκλησίες». Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ACK, «ανακαλύπτουμε τη βασιλεία του Θεού όπου δεν το υποψιαζόμαστε καν».

«Αναζητήστε λοιπόν τη βασιλεία του Θεού σήμερα και τις υπόλοιπες ημέρες και θα τη βρείτε!» κάλεσε ο πρόεδρος του ACK τους επισκέπτες του Kirchentag να αποκτήσουν οικουμενική εμπειρία για τον εαυτό τους".

Πηγή