Όταν ακούτε ή διαβάζετε μία ανάλυση στην οποία αναφέρεται ότι ο Μαυροκορδάτος είχε εθνικό όραμα και σχέδιο ή είναι παρεξηγημένος, αμέσως να λαμβάνετε υπόψιν σας ότι ο αναλυτής είναι το πιθανότερο εθνοαποδομητής. Η έννοια Μαυροκορδάτος συνδέεται με τον δυτικό ξένο παράγοντα και μάλιστα με τον έλεγχο επί της αντίληψης της εθνικής ταυτότητας που έχουν οι Έλληνες για τον εαυτό τους.
Αποτελεί έναν εξευγενισμένο «οριενταλισμό», έναν δηλαδή πολιτισμικό ιμπεριαλισμό σύμφωνα με τον οποίο οι Έλληνες οφείλουν την απελευθέρωσή τους στις Μεγάλες Δυνάμεις και οι κυβερνήτες τους οφείλουν να είναι αποδεκτοί από τον ξένο παράγοντα, αλλιώς, τελεολογικά θα οδηγηθούν στην καταστροφή. Πρόκειται για μία ψυχολογική επιχείρηση διαμόρφωσης ενός Ελληνικού δουλικού ανθρωπότυπου εν είδει ιθαγενούς και θείου από το Σικάγο.
Αυτοί δε που διεξάγουν αυτές τις επιχειρήσεις ειλικρινώς πιστεύουν ότι αυτοδικαίως πρέπει να κυβερνούν την Ελλάδα διότι οι Έλληνες είναι ανάξιοι να διαχειριστούν τόσο την ιστορικοπολιτισμική κληρονομιά τους όσο και τον σημαντικό γεωστρατηγικό κόμβο της νοτιανατολικής Μεσογείου όπως ακριβώς πίστευαν στην Βουλή των Λόρδων κατά το παρελθόν ότι οι Αιγύπτιοι καλώς ήταν σκλάβοι και άποικοι αφού αδυνατούν να σηκώσουν την πολιτισμική τους κληρονομιά και εν συντομία θα έπρεπε να χρωστούν και χάρη από πάνω στους Βρετανούς που τους καταδυναστεύουν. Ήδη από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ο Άγγλος αξιωματικός Τζέιμς Νάπιερ διακήρυττε ανερυθρίαστα ότι «Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να ασχολείται με συντάγματα…ο Πρίγκηπας Μαυροκορδάτος θα έπρεπε να γίνει δικτάτορας». Σας θυμίζει άραγε κάποιον σύγχρονο γνωστό ιστορικό;
Η απομάγευση από αυτήν την ερεβώδη γνωσιολογική μάστιγα θεραπεύεται σταδιακά από σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες που συνεχίζει να γεννά ο τόπος τούτος σε πείσμα διαφόρων νεοραγιάδων. Φυσικά, οι στρατιωτικοί και οπλαρχηγοί της Επανάστασης στερούνταν της απαραιτήτου παιδείας και ορθά έχει επισημανθεί ότι έλειπε ενιαίο πολιτικό και στρατιωτικό μέτωπο υπό την προϋπόθεση ότι το πολιτικό μέρος δεν απαρτιζόταν από πολιτικές ελίτ δουλικές στον ξένο παράγοντα. Εάν ήταν να διαλέξει μεταξύ των δύο δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι η στρατιωτική ηγεσία ήταν πιο συμφέρουσα για τον Έθνος ώστε να οδηγηθούμε σε ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος.
Διαβάστε τι είπαν για τον «αδικημένο» Μαυροκορδάτο σημαντικοί ιστορικοί, ερευνητές, ιστορικά πρόσωπα:








Εν ολίγοις, την ιστορία την μαθαίνουμε κυρίως από τις πρωτογενείς πηγές και την εθνική μας αυτογνωσία την εμπιστευόμαστε σε ανθρώπους με ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΗ εθνική συνείδηση.