Ο κορωνοϊός -άλλη μια φορά- αποδεικνύει τον Οικουμενιστικό ιό, από τον οποίο έχουν προσβληθεί οι Ποιμένες!

Ιλαρίων: Το κουτάλι θα απολυμαίνεται και οι πιστοί θα σκουπίζονται, μόλις κοινωνούν σε πετσέτες μιας χρήσης!


Τι είπε για τη Θεία Κοινωνία και το Πάσχα: …τώρα μετά από κάθε έναν που κοινωνεί, το κουτάλι σκουπίζεται με ένα ειδικό μαντήλι, εμποτισμένο με απολυμαντικό υγρό
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Δυστυχώς αποκαλύπτεται πως ούτε οι Ρώσοι Ιεράρχες είχαν το σθένος να ομολογήσουν ότι «Ό Θεός ηµών πυρ καταναλίσκον». Η κατάντια μπορεί μολύνει όλους ανεξαιρέτως.

Σε όλη τη μακραίωνη ιστορία της Εκκλησίας μας μετράμε πλήθη εχθρών και πολεμίων που την επιβουλεύτηκαν, την εκδίωξαν, καταπλήγωσαν το σώμα της, αλλά σε πείσμα εκείνων άντεξε, γιατί έχει κεφαλή της τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Και ποιος άφρονας νους μπορεί να τα βάλει με το Δημιουργό του κόσμου! Και όμως στις μέρες μας όλο και πιο συχνά ορθώνεται μπροστά στα μάτια του απλού πιστού λαού μια αλαζονική δαιμονική σύγχρονη Βαβέλ, που προσπαθεί δήθεν με τη σοφία της να φτάσει και να ξεπεράσει τον ίδιο το Θεό. Τεχνίτες και πρωτομάστορες σε αυτή τη Βαβέλ δεν είναι πιστοί ή πνευματικοί οδηγοί άλλων θρησκειών, αλλά πνευματικοί ταγοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι όλοι εκείνοι οι μορφωμένοι σφόδρα, οι κατέχοντες πλήθος τίτλων και πτυχίων, που όμως δυστυχώς παρασυρμένοι από την ανθρώπινη σοφία λησμόνησαν τη Σοφία του Θεού.
Ενας διαπρεπής θεολόγος είναι και ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, που όμως παρά τις θεολογικές του γνώσεις αλλά και την ιερατική του εμπειρία και πορεία μέσα στην Εκκλησία, υπέπεσε σε βαρύτατα λαθεμένες εκκλησιαστικώς και αναληθείς δογματικώς δηλώσεις, τις οποίες έκανε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με πιστούς προ μερικών ημερών, ενόψει των μέτρων λόγω της «πανδημίας» του κορωνοϊού.
Φερόμενος μάλλον ως διπλωμάτης πολιτικός παρά ως Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, αντί να υποστηρίξει ξεκάθαρα τη μόνη Αλήθεια, ότι η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει μικρόβια, καθώς είναι φορέας της Χάριτος του Θεού, είναι Σώμα και Αίμα Χριστού ξεκάθαρα και τελειωτικά, δήλωσε ότι, ναι μεν η Θεία Κοινωνία δε μεταδίδει ασθένειες, αλλά το κύπελο και το κουτάλι που κοινωνούν οι πιστοί , μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια. Γι’ αυτό το λόγο το κουτάλι θα απολυμαίνεται με αντισηπτικό υγρό και οι πιστοί θα σκουπίζονται, μόλις κοινωνούν σε πετσέτες μιας χρήσης!!!
Τα ακούμε αυτά από χείλη Επισκόπου και φρίττουμε και διερωτόμαστε, αν αυτά τα βλάστημα λόγια τα ακούμε από Μητροπολίτες, τότε τι θα ακούσουμε από άθεους και άπιστους. Στην πίστη μας δεν υπάρχει ναι μεν …αλλά, γιατί η αλήθεια είναι μία και αυτή είναι ο Ίδιος ο Χριστός. Δε χωράει αμφιβολίες, δε χωράει ανασφάλειες. Το κύπελο και το κουτάλι που χρησιμοποιούνται στη Θεία Κοινωνία δεν είναι απλά σκεύη αλλά Ιερά, γι΄αυτό λέγονται Άγιο Ποτήριο και Αγία Λαβίδα. Δεν αποκτούν αξία από το υλικό τους, αλλά εξαιτίας του ότι έρχονται σε επαφή με τον Πολύτιμο Μαργαρίτη, με τον ίδιο το Θεό!
Αραγε δεν έχει υπόψη του ο Μητροπολίτης για τους ιερείς που τελούν τη Θεία Λειτουργία σε νοσοκομεία αρρώστων με βαριές μεταδοτικές ασθένειες ότι ουδέποτε και ουδένας ιερέας κόλλησε κάποια ασθένεια, όταν με την κατάλυση καθαρίζει όλο το Άγιο Ποτήριο, αφού έχει κοινωνήσει πρώτα όλους τους ασθενείς; Και αναρωτιόμαστε πώς αγνοεί αυτό το Μέγα Μυστήριο της Εκκλησίας μας και τη δύναμή του, πώς αγνοεί τις ιάσεις πλήθους αρρώστων, αμέσως μόλις μετέλεβαν του Ζωοποιού Σώματος και Αίματος του Δεσπότου Χριστού; Και αν με το μυστήριο του Ευχελαίου επιτελούνται ιάσεις ψυχών και σωμάτων, πόσο μάλλον με τη Θεία Κοινωνία κάθε νόσος διαλύεται και εξαφανίζεται μπροστά στη δύναμη του Θεού!
Νοείται Μητροπολίτης να μη γνωρίζει τα βασικά της πίστης μας; Ο Ίδιος ο Χριστός μας δεν είπε στους μαθητές Του «ἰδού δίδωμι ὑμῖν τήν ἐξουσίαν τοῦ πατεῖν ἐπάνω ὄφεων καί σκορπίων καί ἐπί πᾶσαν τήν δύναμιν τοῦ ἐχθροῦ, καί οὐδέν ὑμᾶς οὐ μή ἀδικήσῃ;” (Λουκ. ι’ 19) Ποιος ιός και ποια αρρώστια και ποιο κακό έχει δύναμη να σταθεί μπροστά στο Χριστό μας;
Και όμως ο Μητροπολίτης αποφαίνεται πως έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στο αντισηπτικό μαντήλι, με το οποίο θα σκουπίσουν την Αγία Λαβίδα προκειμένου να απομακρύνουν τυχόν μικρόβια, παρά στην Αγιαστική Χάρη των Τιμίων Δώρων. Αφήνει να διαφανεί ότι και οι ιερείς πρέπει να προστατευτούν αποφεύγοντας τις πολλές επαφές με τους λαϊκούς, όπως είναι τα μυστήρια. Όμως εφόσον τοποθετείται έτσι στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, δε θα περιμέναμε κάτι αξιόλογο και ορθό να πει για όλα τα υπόλοιπα μυστήρια.
Ακολούθως αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, όπως το θέμα της Βάπτισης των πιστών και δήλωσε πως σε περιόδους απομόνωσης μπορεί να βαπτίσει λαϊκός, αν δε βρίσκουν ιερέα και κινδυνεύει η ζωή του παιδιού. Θολή και σκοτεινή και αυτή η δήλωσή του, καθώς γνωρίζουμε από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας ότι βάπτιση από λαϊκό (αεροβάπτισμα) γίνεται μόνο σε περίπτωση που δεν προλαβαίνει ιερέας να έλθει να το βαπτίσει και έχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του. Και πάλι αν επιζήσει, θα πρέπει να τελεστεί το μυστήριο της Βαπτίσεως από τον ιερέα. 
Αραγε ποια νόσος βαριά έχει πλήξει τα τελευταία χρόνια τα μυαλά των Επισκόπων και αλλοφρονούν; Ποιο σκότος έχει καλύψει τα μάτια της ψυχής τους και φέρονται ως τυφλοί; Η ερώτηση φυσικά είναι ρητορική, καθώς γνωρίζουμε την απάντηση και αυτή δεν είναι άλλη από τη λέπρα του Οικουμενισμού, από αυτό το καρκίνωμα που έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο μεγαλύτερο μέρος των κεφαλών της Εκκλησίας μας. Αυτή η παναίρεση έγινε τόσο θελκτική και μανιώδης, γιατί βασίστηκε σε αυτή την αμαρτωλή μεγαλομανία του ανθρώπου και στην απόλυτη εωσφορική εμπιστοσύνη στη δύναμη της γνώσης και της λογικής του. 
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, αιτία όλων όσων συμβαίνουν σήμερα στη Ρωσία, είναι η Οικουμενιστική πλεύση του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα ειδικώς και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ρωσίας γενικότερα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ας μην ξεχνάμε τις συναντήσεις του κ. Ιλαρίωνα με τον παπικό Αρχιεπίσκοπο Μαδρίτης, καθώς και τη συνάντησή του με τον Ελπιδοφόρο Αμερικής, όπου κεκλεισμένων των θυρών μίλησαν για θέματα που αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Πράγματι από τις ανακοινώσεις τους βλέπουμε πόσο ταυτίζονται.
Πάντως οι εξελίξεις και τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας, καθώς αυτή τη στιγμή η Εκκλησία μας βρίσκεται στα χέρια πιστών ακόλουθων του πνεύματος του αιρετικού Βαρλαάμ, ανθρώπων προσκολλημένων στη μικρή, λειψή ανθρώπινη γνώση και λογική, ανθρώπων ξένων και άγευστων της Χάριτος του Θεού και των Μυστηρίων Του. Ευχόμαστε σύντομα ο Θεός να φανερώσει τα γνήσια τέκνα του, τους σύγχρονους Γρηγόριους Παλαμάδες και να γκρεμιστεί συλλήβδην όλο αυτό το οικοδόμημα της πλάνης του Οικουμενισμού. Αμήν!
Διαβάζουμε στο pentapostagma.gr:

Ιλαρίων: Μπορεί να βαπτιστεί παιδί από λαϊκό σε περίοδο απομόνωσης-Τι είπε για την Θεία Κοινωνία και το Πάσχα

Απαντήσεις σε διάφορα θέματα σχετικά με την εκκλησία και τον κορονοϊό έδωσε το Νο2 του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάσμκ Ιλαρίων, σε νέα του παρέμβαση.
Αρχικά υπογράμμισε πως η εκκλησία πιστεύει ότι είναι αδύνατο να νοσήσει κανείς από κορονοϊό από το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, ωστόσο, παίρνει προφυλάξεις, καθώς είναι δυνατόν να πάρει την ασθένεια από το κύπελλο και το κουτάλι που οι πιστοί λαμβάνουν την Κοινωνία.
«Τα ιερά δώρα βρίσκονται στο κύπελλο και τα μοιράζουμε με το κουτάλι. Όπως υπάρχει νερό μέσα σε ένα ποτήρι νερό και υπάρχει και γυαλί και το αγγίζουμε έτσι και οι άνθρωποι κάνουν χρήση στο κύπελλο μετά την Θεία κοινωνία. ο ιός δεν θα παραμείνει στο μπολ ή στο πρόσωπο;… Δεν υπάρχει καμία αντίφαση, εδώ είναι μόνο μια διευκρίνιση”, δήλωσε ο Μητροπολίτης κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρονικής διάσκεψης με τους πιστούς.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα μετά από κάθε έναν που κοινωνεί, το κουτάλι σκουπίζεται με ένα ειδικό μαντήλι, εμποτισμένο με απολυμαντικό υγρό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επιπλέον, οι πιστοί δεν φιλούν το κύπελλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σκουπίζουν τα χείλη τους με πετσέτες μίας χρήσης.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η θέση της Ρωσικής Εκκλησίας, όπως διατυπώθηκε από τον Ιεράρχη, για το σε ποιες περιπτώσεις ένα παιδί μπορεί να βαφτιστεί από ένα λαϊκό.
“Σε συνθήκες μαζικής αυτοαπομόνωσης, οι ιερείς εξακολουθούν να εκτελούν το μυστήριο του βαπτίσματος, ωστόσο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κάθε λαϊκός μπορεί να το κάνει αυτό”, δήλωσε ο μητροπολίτης Ιλαρίων. «Δεν ακυρώνουμε το βάπτισμα των ανθρώπων, συνεχίζουμε να βαφτίζουμε τόσο βρέφη όσο και ενήλικες, αλλά ζητάμε να λάβουμε προφυλάξεις, ζητάμε να προστατευθούμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο Ιλαρίων και συμπλήρωσε: «Εάν, για κάποιο λόγο, το παιδί δεν μπορεί να βαφτιστεί από έναν ιερέα, και είναι σε θανάσιμο κίνδυνο, τότε κάθε λαϊκός μπορεί να βαφτίσει το παιδί αυτό και αυτό το μυστήριο θα είναι έγκυρο».
Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε νερό στο παιδί και πείτε: «Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού – και να δώσετε ένα όνομα – στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος», δήλωσε ο Μητροπολίτης. Ωστόσο, τέτοιες καταστάσεις, είπε, πρέπει να αποφεύγονται καλύτερα. Ως εκ τούτου, συνέστησε να συμφωνούν εκ των προτέρων με τον ιερέα για την εκτέλεση του μυστηρίου.
Σχετικά με την επερχόμενη Μεγάλη Εβδομάδα ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ζήτησε ψυχική προετοιμασία με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα υπήρχε καμία ευκαιρία να έρθει ο πιστός στην εκκλησία για το Πάσχα, αλλά η σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας πρέπει να συζητήσει αυτό το ζήτημα, τόνισε.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε με ψυχραιμία για το γεγονός ότι η σημερινή κατάσταση θα παραμείνει. Θα σκεφτούμε και θα συζητήσουμε με την Ιερά Σύνοδο πώς θα προετοιμαστούμε για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα», δήλωσε ο μητροπολίτης. Ταυτόχρονα, παρότρυνε τους πιστούς να προετοιμαστούν για το γεγονός ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο εορτασμός του Πάσχα θα περιοριστεί στην «παρακολούθηση της εκπομπής της πατριαρχικής λειτουργίας στους κεντρικούς σταθμούς» και όχι στον ναό.
Πηγή: Εδώ.