Το φετινό άγιο Φως δεν ήρθε από το Χριστό; Tί συνέβη;



Κύριε Διευθυντά του διαδικτυακού ιστολογίου σας, 
Να ξεκαθαρίσω προηγουμένως ότι δεν είμαι άπιστος ως προς το θαύμα του Αγίου Φωτός, που στέλνει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός κάθε χρόνο στους Ορθοδόξους και μόνον, ως επιβεβαίωση της ενδόξου Αναστάσεώς Του. 
Εφέτος, όμως, που το παρακολούθησα σε livestreaming απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο, διεπίστωσα με έκπληξη και μεγάλη ανησυχία μου δύο πράγματα, πολύ ανησυχητικά, που θα πρέπει να προβληματίσουν όλους τους Ορθοδόξους πιστούς, και κυρίως τις Aρχιερατικές κεφαλές της Ορθοδοξίας, όλους δηλαδή αυτούς τους δειλούς Αρχιερείς και Πατριάρχες των Ελληνορθοδόξων πατριαρχείων, που δυστυχώς συναίνεσαν στην απαράδεκτη απόφαση της αντίχριστης ελληνικής Πολιτείας στο να κλείσουν οι ναοί και να μη μεταδίδεται κανένα μυστήριο στους λαϊκούς τις άγιες μέρες της Τεσσαρακοστής και του Αγίου Πάσχα και εφεξής, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη, λόγω δήθεν μετάδοσης κορωνοϊού (και) από τη Θεία Κοινωνία, άπαγε της βλασφημίας!!!! 

Λοιπόν το πρώτο που παρετήρησα, είναι ότι άργησε χαρακτηριστικά ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος να προσέλθει στο τάφο: 1,5 και περισσότερο ώρα από τότε που άρχισε το live streaming στο Διαδίκτυο και όταν τελικά περί ώρα 13:45΄ εδέησε και προσήλθε και εισήλθε στο Ιερό Κουβούκλιο, σχεδόν αμέσως(!) άναψαν αλλά μόνον οι δύο λαμπάδες που αυτός κρατούσε (θαρρείς και ήξερε ποια ώρα(!) θα έρθει το Αγιο Φως και τότε, ακριβώς, ήλθε…!) και από τις οποίες (λαμπάδες αναμμένες που κρατούσε) διαμοιράστηκαν το Αγιο Φως όλοι οι άλλοι, οι «μασκοφόροι», έξω του Τάφου. 
Το δεύτερο γεγονός, που επίσης παρετήρησα -πολύ πιο ανησυχητικό από το πρώτο!- είναι ότι για πρώτη φορά εφέτος, απ' όσο ξέρω σε σχέση με άλλες προηγούμενες χρονιές, δεν εμφανίστηκαν σε καμμιά στιγμή μέσα στο ναό της Αναστάσεως οι γαλάζιες θαυμαστές ακτίνες εξ Ουρανού, που κατακλύζουν σαν αστραπές και κεραυνοί (χωρίς φυσικά βροντή) όλο τον ναό ταυτόχρονα με τη λήψη του Αγίου Φωτός από τον πατριάρχη μας και οι οποίες ανάβουν από μόνες τους όλες τις καντήλες και τα κεριά των παρισταμένων πιστών. Απ' αυτές τις γαλάζιες ουράνιες ακτίνες φέτος δεν είδα τίποτε(!) και καμμία(!), ούτε και αργότερα! Και μάλιστα οι υπερυψωμένες σε τρεις σειρές καντήλες έξωθεν και υπεράνω του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου παρέμεναν συνεχώς σβησμένες καθ’ όλη την ώρα, ακόμη και πολλή ώρα μετά την -υποτιθεμένη- εξ ουρανού λήψη του Αγίου Φωτός από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων, που όπως είπα έγινε μόνο εις τις λαμπάδες που ο ίδιος κρατούσε. Ετσι είδα -για πρώτη φορά εγώ ομολογώ- να ανάβει τις καντήλες αυτές με το χέρι μοναχός που χρειάστηκε να ανεβεί πάνω σε σκάλα για να τις ανάψει, μία-μία, από λαμπάδα με το φως που είχε λάβει από τις λαμπάδες του πατριάρχη, και μάλιστα πολλή ώρα μετά αφότου είχε αποχωρήσει ο πατριάρχης μετά της συνοδείας του!
Τι ακριβώς, επομένως, συνέβη εφέτος και έγιναν εκεί τα παραπάνω πρωτοφανή (δεν αναφέρομαι φυσικά και στο έτερον εξαιρετικά γελοίον του πράγματος, με τις μάσκες σε όλα πρόσωπα των ελάχιστων παρισταμένων, τί άραγε εφοβούντο…. μετάδοση κορωνοϊού από το Αγιο Φως);
Γιατί εφέτος ουδόλως εμφανίστηκαν οι θαυμαστές ουράνιες γαλάζιες ακτίνες-αστραπές που δεν καίνε το ανθρώπινο δέρμα και που αυτές ανάβουν με θαυμαστό τρόπο (και όχι με τις λαμπάδες του πατριάρχη) όλα τα κεριά και τις υπερυψωμένες καντήλες του ναού;
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την προηγηθείσα απόφαση της αντίχριστης ελληνικής Πολιτείας, που επιπλέον απαγόρευσε στους δημάρχους όλων των ελληνικών δήμων και όλων των ελληνικών πόλεων να λάβουν, φέτος, το Αγιο Φως και να μην το διανείμουν σε κανέναν πιστό, όταν αυτό αφιχθεί στην Ελλάδα αλλά να μεταφερθεί αμέσως στην Εξαρχία του Αγιοταφικής Αδελφότητος, στη Πλάκα, όπου και (μόνον εκεί) να φυλαχθεί, με κάνουν, ευλόγως, να διερωτώμαι:
Mήπως το θαύμα εφέτος δεν ήρθε από τον Ουρανό αλλά «στήθηκε» για πρώτη φορά από κάποιους αρμόδιους του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για να επικυρώσουν τις θείες δήθεν και απαράδεκτες δικές τους αποφάσεις για στέρηση της θείας κοινωνίας του Χριστού από το λαό, που ξέρουν ότι είναι και αντικανονικές και ανίερες; Το λέω αυτό, γιατί πολλοί λαϊκοί πιστοί που έχουμε μείνει ανεξομολόγητοι, αλειτούργητοι και ακοινώνητοι λόγω των αποφάσεών τους -και μεταξύ των οποίων κι εγώ- ξέραμε σαν ίσως από διαίσθηση ότι ο Θεός δεν θα επικύρωνε αυτές τις αντίχριστες καταστάσεις τους. Ισως και να παρακαλούσαμε ενδομύχως το Θεό, να μη στείλει το φετινό Πάσχα το Αγιο Φως Του -του οποίου μάλιστα οι αντίχριστοι (χωρίς ράσα και με ράσα) απαγόρευσαν ακόμη και τη διανομή Του στους πιστούς!- μπας και συγκλονισθούν οι Αρχιερατικές κεφαλές του τόπου μας και των άλλων ορθοδόξων χωρών από το γεγονός της μη αποστολής Αγίου Φωτός.
Μήπως, όλοι τους, πατριάρχαι, αρχιερείς και ιερείς, που βολεύτηκαν με το «κεκλεισμένων των θυρών» και την πλήρη απουσία κάθε ενοριακού πληρώματος, μετανοήσουν για την αντίχριστη απόφασή τους να κλείσουν επ’ αόριστον τους ναούς, σαν να πρόκειται για δικό τους μαγαζάκι που κάνουν ό,τι γουστάρουν, και δη τις πιο άγιες μέρες της Χριστιανοσύνης και, κυριότερα, να μη μεταδίδουν Σώμα και Αίμα του Θεού στους πιστούς! Η Θεία Κοινωνία, ακόμη και οι πέτρες το γνωρίζουν (εκτός από τους ίδιους !), ότι δεν μεταδίδει ούτε αρρώστια ούτε θάνατο αλλά είναι ζωή και ίασις από κάθε αρρώστια και από κάθε ιό. Ποτέ, δε, στο παρελθόν δεν έχει ξαναπαρθεί τέτοια αντίχριστη απόφαση, ούτε επί αλώσεως της Πόλης και της επακολουθήσασας 400χρονης τουρκοκρατίας (κάποιοι ναοί έμεναν ανοικτοί και λειτουργούνταν με παρουσία πιστών που μπορούσαν να μεταλάβουν), αλλ’ ούτε και επί του πάλαι ποτέ κομμουνισμού του Σιδηρού Παραπετάσματος!
Και επειδή ο Θεός τους έδωσε την απόδειξη του λάθους και της δειλίας όλων τους στα διάφορα ελληνορθόδοξα πατριαρχεία, με ποικίλους τρόπους και με απτές ουράνιες αποδείξεις (π.χ. φέτος μάτωσε χαρακτηριστικά ο Εσταυρωμένος πάνω στον Τίμιο Σταυρό αλλά και ο Επιτάφιος του ναού του Αγ. Ανδρέα Γηροκομείου Αθηνών), γι' αυτό ίσως να «έστησαν» και το θέμα με την (δήθεν) αποστολή του Αγίου Φωτός, εφέτος (δήθεν) από τον Κύριο στον πατριάρχη, ενώ στην πραγματικότητα ο Κύριος ΔΕΝ επεκύρωσε τέτοια αποστολή.... 
Φυσικά, μπορεί να κάνω λάθος σε όσα εγώ παρετήρησα στο livestreaming αλλά θα περιμένω να δω και τα σχόλια και άλλων καλοπίστων αναγνωστών της εφημερίδας σας, αν εφέτος παρετήρησαν τα ίδια, όπως τα παραπάνω που είδα εγώ σχετικά με το Αγιο Φως το Μέγα Σάββατο 19/4/2020.
Με εκτίμηση,

Νίκος Ιατρίδης
Σεφέρη 72 Νέο Ψυχικό
Αναθεωρητής Στρ. Δικαιοσύνης ε.α.

1 σχόλιο: Ανώνυμος είπε...
Χριστος Ανέστη! Έχουμε παραβρεθεί πριν απο χρονια στην αφη του αγ. Φωτος, κ. Ιατριδη και εχετε απολυτο δικιο κατα την ταπεινη μου αποψη.Καμμια σχεση με οσα τοτε ζησαμε... Συμφωνω με οσα λετε,με μια μικρη διαφωνια στα περι πολιτειας.Τι ακριβως θα εκανε ενας ασχετος πρωθυπουργος διαφορετικα, οταν πηρε τα ευσημα απο την πλειοψηφια του λαου, απο την παγκοσμια κοινοτητα αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ απο το συνολο σχεδον της ιεραρχιας?? Αλλου ανηκουν οι ευθυνες κυριως κι αυτο εστω και με πολυ πονο επιτελους το καταλαβαμε οι χριστιανοι αυτου του τοπου. Ισως η αφυπνιση μας ειναι θετικο στοιχειο. Χαιρομαι που δεν ειναι μονο δικες μας σκεψεις οσα γραψατε. Ενω ανηκουμε στην μητροπολη Λαυρεωτικης και κληθηκαμε εν τελει να παρουμε το αγ. Φως εφετος, δεν νομιζω να σπευσω... Και παλι Χριστος Ανεστη!!


Πηγή: Εδώ.