Ο Κορωνοϊός κρατάει “βούρδουλα” και διώχνει από το μάθημα τους μαθητές που δε φορούν μάσκα!

H Υπουργός Παιδείας απάντησε στην ερώτηση για τους μαθητές εκείνους που δε θα φορέσουν μάσκα στο σχολείο και είπε ότι «αυτοί οι μαθητές δε θα συμμετέχουν στο μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Οι ημέρες που θα σηματοδοτήσουν την εκκίνηση μίας νέας εκπαιδευτικής πραγματικότητας, κοντοζυγώνουν. Το σχολικό περιβάλλον θα αλλάξει άρδην, οι σχολικές αίθουσες θα επιβάλλουν ένα αυστηρά αποστειρωμένο τοπίο, οι διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών θα οριοθετούνται από συγκεκριμένες αποστάσεις ασφαλείας. Η παιδευτική και εκπαιδευτική διαδικασία καλείται να υποταχθεί στις μη βιώσιμες επιταγές του ιού. Κατά συνέπεια, οι συντονιστές του τραγελαφικού σχολικού περιβάλλοντος, έρχονται να δώσουν τον παλμό στη διαδικασία. Βασικότερος στόχος τους είναι να επικρατεί ο απόλυτος φόβος για τις συνέπειες της μη τήρησης των μέτρων και κανένας μαθητής να μην παρεκκλίνει από τα αυστηρά μέτρα εντός του χώρου του σχολείου.
Ένα γενικό σχόλιο που υποστηρίζεται από μερικούς για την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, είναι πως διανύουμε την περίοδο της δικτατορίας τους κορωνοϊού. Εύκολα θα μπορούσε κάποιος να πει πως κινδυνολογούμε και πως τροφοδοτούμε την παραφιλολογία των συνωμοσιολόγων που μάχονται τον ιό. Όμως, τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο είναι ακλόνητα, αδιάψευστα και βρίσκονται στη διάθεση του καθενός. Ο κύριος Πέτσας από την πλευρά του, έσπευσε να προειδοποιήσει την εκκοπή του θελήματος των ατίθασων μαθητών, προαναγγέλοντας δηλαδή, το αυστηρό πλέγμα των μέτρων για τους μαθητές που δε φορούν μάσκα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι. Να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών». «Το βασικό ζήτημα είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, ότι είναι για την υγεία τους η χρήση της μάσκας» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Τώρα, εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη. Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».Παραθέτουμε την αναλυτική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς και για την ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε μικρό απόσπασμα βίντεο από το κανάλι ΕΡΤ Α.Ε.:
«Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι. Να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών. Όπως λέχθηκε χθες δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ούτε όσον αφορά την προσοχή του μαθητή στο μάθημα με τη χρήση της μάσκας, ούτε όσον αφορά την υγεία του. Επομένως, το βασικό ζήτημα είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, ότι είναι για την υγεία τους η χρήση της μάσκας. Τώρα, εάν δε φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη. Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, μην κρυβόμαστε, εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό και γι’ αυτό τους θέλουμε όλους συμμάχους και πρεσβευτές όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόζουμε, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Ο κ.Πέτσας προειδοποίησε την εκκοπή του θελήματος των ατίθασων μαθητών για τις μάσκες

Εύκολα διαγράφεται η ανησυχία του κ. Πέτσα μέσα από τα λεγόμενά του. Είναι φυσικό και επόμενο, και θα έπρεπε να το περιμένει η κυβέρνηση και να μην υποτιμά τη νοημοσύνη μας, ότι θα υπάρχει πληθώρα αντιδράσεων που στηρίζονται σε ιατρικά εμπεριστατωμένες μελέτες. Ο βαθμός δυσκολίας του να γίνει ο κ. Πέτσας αβίαστα πιστευτός, αυξάνει. Αυτός μάλιστα είναι ο λόγος που καταφεύγει ακόμη και στη βαθμίδα της εκπαίδευσης, στη λύση των κυρώσεων (διότι όπως φαίνεται, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος).
Επιπρόσθετα, η Υπουργός Παιδείας δε θα μπορούσε να μη δώσει το παρόν στην εκστρατεία εκφοβισμού πριν το άνοιγμα των σχολείων. Όπως μας ενημερώνει σχετικό βίντεο, μικρό απόσπασμα του οποίου προβάλουμε από το κανάλι ΕΡΤ Α.Ε., για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού, η κα. Κεραμέως υπερτονίζει την αναγκαιότητα της τήρησης της μάσκας, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αυστηρό μέτρο. Στην προσπάθειά της να μας πείσει για τη χρησιμότητα της μάσκας σε καιρό πανδημίας, την παρομοιάζει με τη ζώνη στο αυτοκίνητο που σώζει ζωές. Ακόμη, γίνεται γνωστό πως η υπουργός δε θα μείνει στο (σωτήριο) μέτρο της μάσκας. Αντίθετα, έχει ήδη προβλέψει μία τεράστια ενημερωτική καμπάνια μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ, από τους ίδιους τους γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η κα Κεραμέως υπερτονίζει την αναγκαιότητα της τήρησης της μάσκας

Συγκλίνοντας, απάντησε στην ερώτηση για τους μαθητές εκείνους που δε θα φορέσουν μάσκα στο σχολείο και είπε ότι «αυτοί οι μαθητές δε θα συμμετέχουν στο μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» και ξεκαθάρισε επίσης ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».
Η λαίλαπα που προκάλεσε αυτός ο ιός ήρθε για να μείνει και να ανατρέψει τα πάντα, μέχρι και το αναφαίρετο δικαίωμα της μάθησης. Τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο. Οι ανελέητοι “προστάτες” δημόσιας υγείας είναι έτοιμοι να απομακρύνουν από την τάξη οποιοδήποτε παιδί δε φοράει μάσκα, να το υποχρεώσουν σε μία σκλαβιά που απουσιάζει η γνώση, να το περιθωριοποιήσουν και τελικά να το στιγματήσουν με τη βούλα του απροσάρμοστου και εξωκλιματικού. Αλήθεια, ως “φροντιστές” υγείας, συλλογίζονται τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ένα τέτοιο μέτρο στην ψυχοσύνθεση ενός παιδιού; Αυτή η δήλωση, που μόνο αθώα δεν είναι, επισφραγίζει την απόλυτη και βίαιη πολιτική τους. Είναι οι πολιτικοί άρχοντες της σύγχρονης Ελλάδας που τα σχέδιά τους καθίστανται όχι μόνο δαιμονοκίνητα, αλλά και αντισυνταγματικά, καθώς προσβάλλουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε παιδιού στη μάθηση.
Τελικά, μετά από αυτές τις δηλώσεις, αλλά και όλες τις άλλες αλλοπρόσαλλες που έχουμε ακούσει κατά καιρούς, καταλαβαίνουμε πως προοικονομείται μία ακόμη πιο περιοριστική πραγματικότητα. Οι εναπομείναντες ανυπάκουοι, αντιδραστικοί και εν τέλει σώφρονες ορθόδοξοι, θα μοιάζουν μάλλον με τους “τρελούς” της προφητείας του Μεγάλου Αντωνίου: «Ἔρχεται καιρός, ἵνα οἱ ἄνθρωποι μανῶσι· καί ἐπάν ἴδωσι τινά μή μαινόμενον, ἐπαναστατήσονται αὐτῷ λέγοντες, ὅτι σύ μαίνη, διά τό μή εἶναι ὅμοιον αὐτοῖς».
Ας κοιμήσουμε τις ανήσυχες συνειδήσεις μας, νυχτώνει στη φιμωμένη Ελλάδα…Ας σωπάσουμε μπροστά σε αυτούς που ενδεδυμένοι το ένδυμα της Δημοκρατίας, εφαρμόζουν μία αδυσώπητη δικτατορική πολιτική… Και ποιος ξέρει, ίσως όταν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της καταστροφής που προκαλέσαμε, ο Θεός μάς λυπηθεί!
katanixi.gr