Το νέο Δόγμα του Ναυπάκτου: Οι σωστοί λαϊκοί (είναι εκείνοι που ως οπαδοί) υποτάσσονται στην Ηγεσία τους!!!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Το ρεζίλεμα του Ναυπάκτου στον ΣΚΑΪ

  Πώς είναι δυνατόν εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου (ερωτηθείς σχετικά με το βράδυ της Αναστάσεως και το σχέδιο καθολικής απαγόρευσης της κυβέρνησης) να απαντά λέγοντας: Εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε και τα κάναμε και τα είπαμε και όσοι είναι πραγματικά μέλη της Εκκλησίας δεν θα φτάσουν σε αυτό το σημείο. Θα καθίσουν σπίτι τους θα βγουν στο μπαλκόνι τους κι εγώ δεν ξέρω τι θα κάνουν… (6′:50″ του βίντεο). 

…«Δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες, χρειαζόμαστε ομολογητές» (Ναυπάκτου Ιερόθεος) [σ.σ.: Δηλαδή θα μας τρελάνει: Ὁμολογητής είναι ο Ναυπάκτου που έκλεισε τις εκκλησίες, και όσοι επίσκοποι ή παπάδες λειτούργησαν με ανοικτές εκκλησίες είναι παλικαράδες! Να μας ζήσει το παληκάρι!].

      Πώς είναι δυνατόν να απαντά τόσο πρόχειρα, τόσο επιπόλαια και τόσο άστοχα και να παραμένει στη θέση του; Είναι αλήθεια, πως ο Σεβασμιώτατος πρόλαβε μέσα σε 16 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έδειξε νωρίς:
  • Πως είναι μαλωμένος με το χιούμορ, όταν αστειεύτηκε συγκρίνοντας τις συνταγές της Λαμπρής με τη Θεία Ευχαριστία. (0:10″)
  • Πως είναι ατάλαντος ηθοποιός, όταν συνειδητοποίησε αργά, πως θα πρέπει να δείξει τη μεγάλη πίκρα της Συνόδου (0:20) για τη «συμφορά».
  • Πως βρίσκεται σε μεγάλη ταραχή, μπερδεύοντας τους οπαδούς με τους μαθητές, λέγοντας πως οι μαθητές υποτάσσονται στην ηγεσία τους!!!
Δε λησμόνησε βέβαια, να κουνήσει το δάχτυλο στους Δεσπότες, πως δήθεν έχουν ευθύνη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Συνόδου.
Υπεραμύνθηκε της Συνόδου που έκανε πολύ καλά τη δουλειά της, όταν έβγαλε μια απόφαση που προτρέπει, αλλά δεν απαγορεύει (αυτό γιατί ζούμε σε μια εποχή δημοκρατική). 
Οποιος λοιπόν είναι οπαδός, παρακούσει τον Δεσπότη και δεν εφαρμόσει την ρητή απόφαση της Συνόδου, απλά δεν θα έχει ακολουθήσει την προτροπή; Αυτό; Και παραμένει στη θέση του ως εκπρόσωπος; Και δεν παραδίδει την πατερίτσα του; 
Πηγή: Εδώ.