Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Πού θα φθάσει πια η κολακεία;

 Ο εν λόγω «ταπεινός» κληρικός, Οικονόμος με Msc Θεολογίας, δημοσιεύει κείμενο για τον πατρ. Βαρθολομαίο, ο οποίος σύμφωνα με τα λόγια του ιερέως, Οικονόμου με Msc Θεολογίας, έχει αγαπώσα καρδία και θυσιάζεται για την Ορθοδοξία. Ρωτάμε λοιπόν, τον εν λόγω ιερέα, Οικονόμο με Msc Θεολογίας, τόση αγάπη έχει ο πατριάρχης, ώστε:

Αφόρισε τον μακαριστό Ν. Σωτηρόπουλο και δεν πήρε πίσω τον αφορισμό παρά τις παρακλήσεις πολλών.

Ακύρωσε  «με αγάπη» αυθαίρετα πολλούς από τους Ι Κανόνες, κατήργησε την διδασκαλία των Αγίων και απείλησε και απειλεί  «με αγάπη», όποιον του εναντιώνεται.

Από τότε που έγινε Πατριάρχης τα σχίσματα και οι έριδες στην Εκκλησία έφθασαν σε απίστευτο βαθμό και σήμερα πολλές Εκκλησίες δεν έχουν κοινωνία μεταξύ τους.

Αναγνώρισε  «με αγάπη» αχειροτόνητους και σχισματικούς άνευ μετανοίας των ως Εκκλησία και παρακολουθεί τώρα «με αγάπη» τον σκληρό διωγμό της κανονικής Εκκλησίας, που μερικά χρόνια πριν στήριζε, μη συγκινούμενος από τις βίαιες πράξεις των διωκτών.

Συνεργάζεται «με αγάπη» πάνω σε Γιώτ και στα παγκόσμια φόρουμ εξουσίας με μυστικές υπηρεσίες όπως η CIA, με δυνατούς της γης, όπως το προεδρείο της Κόκα Κόλα και άλλων πολυεθνικών, Σαουδάραβες Εμίρηδες, τον Πάπα κλπ. Την στιγμή που αυτοί καταδυναστεύουν, φυλακίζουν και εκμεταλλεύονται τους αδύναμους, ο πατρ. Βαρθολομαίος σιωπά και μιλάει για το περιβάλλον. Δεν χάνει λέξη για τους αδύναμους αυτούς, όπως και για τα θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων από τους παπικούς καρδινάλιους και ιερείς.

Λέει « νὰ μεριμνήσωμεν διὰ τὰ παιδία» και δεν μιλάει «από αγάπη» για την απόκρυψη από τον φίλο και αδελφό του Πάπα τόσων σκανδάλων κακοποίησης παιδιών και την ατιμωρησία των ενόχων.

Αναγνωρίζει «με αγάπη» αμετανόητους αιρετικούς ως «Εκκλησία» και συμπροσεύχεται μαζί τους. Τις δε άλλες θρησκείες ονομάζει  «με αγάπη» «άλλες οδούς προς τον Θεό», παρότι αυτές όπως πχ. ο Ινδουϊσμός υποστηρίζει το σύστημα Καστών δηλαδή της καταπίεσης και της αδικίας.

Όσο για εσάς, πάτερ, ισχύει το του Αντισθένους ρητό:

Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν.

Αδαμάντιος Τσακίρογλου

agiokataxeis 1

Του π. Ευαγγέλου Σαμαρά
Οικονόμος – Msc Θεολογίας
Κληρικός Ι.Μ. Ελασσώνος


Ο Πατριάρχης του γένους και της Ορθοδοξίας κ.κ. Βαρθολομαίος, εκείνος που σε καθημερινή βάση εν μέσω "λύκων βαρέων" δίδει μαρτυρία πίστεως αλλά και ελληνισμού.

Πράος, απλούς, ταπεινός και με τεράστια αγαπώσα καρδία προς όλους.

Φυλάγει θερμοπύλες ώστε ο φάρος του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας να παραμένει αναμμένος για να φωτίζει απανταχού της γης το πλήρωμα της ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μεγάλη του αγάπη αποτελούν τα παιδιά, το μέλλον του κόσμου μας.

Αναφέρει σχετικά ο Παναγιώτατος, "εἶναι ὑπόμνησις καὶ κλῆσις νὰ μεριμνήσωμεν διὰ τὰ παιδία, νὰ προστατεύσωμεν τὰ εὐάλωτα αὐτὰ θύματα καὶ νὰ σεβασθῶμεν τὴν ἱερότητα τῆς παιδικῆς ἡλικίας", σε μήνυμά του που αναγνώστηκε κατά την εορτή των Χριστουγέννων του 2016.

Ο οιακοστρόφος της Μεγάλης Του Χριστού Εκκλησίας επισημαίνει κατά καιρούς ότι ο Θεός Λόγος αποκαλύπτεται σε ανθρώπους με καθαρή καρδιά που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά, τα οποία κατανοούν αλήθειες που οι μεγάλοι αδυνατούν.

Ουσιαστική, επίσης, είναι η εκτίμηση που τρέφει για το φυσικό περιβάλλον, για τη γη και τα ζώα και αυτό έρχεται ως επακόλουθο της δύσκολης παιδικής του ηλικίας κατά την οποία έμαθε να αγαπά τη γη, να την φροντίζει, να αγαπά τα ζώα και αυτή η αγάπη ακολουθεί τον Πατριάρχη μας επί 32 συναπτά έτη, όσα δηλαδή βρίσκεται στον Πατριαρχικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο πηδαλιούχος της απανταχού Ορθοδοξίας παραμένει ο ίδιος στην καλοσύνη της ψυχής του όπως ξεκίνησε ως κληρικός τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης που σημειωτέον έλαβε το 1969.

Δικαίως η πλειονότητα των ελληνικών αλλά και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων τον έχει ανακηρύξει ως Επίτιμο Διδάκτορα καθώς η συμβολή του στις διορθόδοξες και διαχριστιανικές σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών είναι ουσιαστική και έχει συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην ενίσχυση της θρησκευτικής ελευθερίας, όσο και στην αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προσωπικώς ως λαϊκός πριν λίγα χρόνια αλλά και τώρα ως κληρικός δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, αλλά πάντα (και κυρίως από την περίοδο της φοίτησής μου στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.) είχα τον διακαή πόθο να τον συναντήσω και να συνομιλήσω μαζί του, ώστε να λάβω την ευλογία του αλλά και λίγη από την σοφία της αγαπώσας καρδιάς του.

Εύχομαι ο δωρεοδότης Κύριος Ιησούς Χριστός να του δίδει έτη πολλά και υγιεινά ώστε να εξακολουθεί επαξίως να “ορθοτομεί τον Λόγον της αληθείας”.

Πηγή