Επίσκοποι επαγγελματίες που δεν τους καίγεται καρφί για το ποίμνιο τους.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος αφ´ότου εξελέγη έχει υπολογίσει πόσο έχει μείνει στην επαρχία του και πόσο ταξιδεύει;

  



Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος αφ´ότου εξελέγη έχει υπολογίσει πόσο έχει μείνει στην επαρχία του και πόσο ταξιδεύει; Απορίας Άξιον! 

Προσωπικά θεωρώ προκλητική την συμπεριφορά του. Και δεν αναφέρομαι στο πρόβλημα που έχει διχάσει το ποίμνιο με την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου από την παραδοσιακή θέση που από παιδιά γνωρίζουμε ότι έχει ο Σταυρός μέσα στο Ιερό Βήμα,πίσω από την Αγία Τράπεζα.

Αναφέρομαι στις συχνές απουσίες του σε συνέδρια στο εξωτερικό. Τη μία στην Εσθονία, την άλλη στη Γερμανία,την άλλη στη Γαλλία, την άλλη στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Προς τι ήθελε να καταλάβει Μητρόπολη; Θα μπορούσε να εκλεγεί Τιτουλάριος Μητροπολίτης και να διεκπεραιώνει επιτυχώς τις διεκκλησιαστικές σχέσεις της Εκκλησίας μας ή να συμμετέχει σε διεθνή forum ως Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου. Και ας άφηνε την Μητρόπολη αυτή με τα τόσα προβλήματα σε έναν άνθρωπο που έχει όρεξη να εργαστεί και να δημιουργήσει έργο.

Αναρωτιέμαι πως λύνονται τα δεκάδες θέματα που κληρονόμησε από την εποχή του προκατόχου του Κλήμεντος αλλά και του προ αυτού Χρυσοστόμου. ……..

exapsalmos.gr