Ο πατρ. Βαρθολομαίος μετονομάζει το σχίσμα σε …κανονικότητα και συμβολή στην ενότητα της Εκκλησίας!!!

«Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο αποτελεί τετελεσμένο Εκκλησιαστικό γεγονός»!

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: ''Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο αποτελεί τετελεσμένο Εκκλησιαστικό γεγονός''

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τη συχνότητα του ΡΙΚ:

«Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο αποτελεί τετελεσμένο Εκκλησιαστικό γεγονός»!

 

Βαρυσήμαντο μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μέσα από τη συχνότητα του ΡΙΚ στην Κύπρο.

Στο μήνυμά το οποίο προβλήθηκε στην εκπομπή «Εμείς κι ο Κόσμος Μας», επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 29 ετών από της αναρρήσεώς του στον Οικουμενικό Θρόνο, ο Παναγιώτατος κάνει εκτενή αναφορά στην Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ζήτημα που απασχολεί την Εκκλησία τους τελευταίους μήνες, αλλά και στην πρόσφατη αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από την ιστορική Εκκλησία της Κύπρου.

Το μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην εκπομπή του ΡΙΚ “Εμείς και ο Κόσμος μας”.

Παραθέτ

ο





Παραθέτουμε στη συνέχεια την τηλεοπτική εκπομπή «Εμείς κι ο Κόσμος Μας», του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), που σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, ήταν αφιερωμένη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 29 ετών από της αναρρήσεώς του στον Οικουμενικό Θρόνο.
Στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Λουκάς Χάματσος. και σκηνοθετεί ο Πέτρος Κίττου, μίλησαν οι Μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Αυστρίας Αρσένιος, καθώς και ο Ίμβριος φίλος του Οικουμενικού Πατριάρχη, γιατρός και συγγραφέας, Γιώργος Ξεινός.

Πηγή.