Σημεία των καιρών: Οι πλάνες πληθαίνουν: Ο "ιστορικός αντβεντισμός".

Σημεία των καιρών: Οι πλάνες πληθαίνουν και παρασύρουν ψυχές. Όλοι ζητούν σημεία, αλλά ξεχνούν, ότι ένα σημείο μας αρκεί, αυτό του Ιωνά (Ματθ. ιβ΄, 38-40).


Έχει διαδοθεί ένα βίντεο στο οποίο ο ομιλητής, ο Ronald Eldon Wyatt ισχυρίζεται, ότι βρήκε το αίμα του Χριστού, το εξέτασε στο Ισραήλ και αποδείχθηκε ότι πρόκειται για αίμα ζωντανού ανθρώπου. Το βίντεο αυτό δυστυχώς, αν και παλαιό (πριν το 1999), αναρτήθηκε και διαδίδεται και σήμερα. Tο τραγικό δεν είναι μόνο, ότι οι παρασυρμένοι Χριστιανοί δεν βλέπουν, ότι στο βίντεο πρόκειται περί αιρετικών Πεντηκοστιανών ή κάποιας άλλης ομάδας Προτεσταντών), αλλά και ότι ασχολούνται με τέτοια θέματα, ενώ τα σοβαρά θέματα της Πίστεως και η αγιοπατερική αντιμετώπισή τους έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Η ίδια πλάνη είχε συμβεί με την υποτιθέμενη φωτογραφία του Ιησού (ή και του Ηλία) που είναι ήδη πάνω στην γη (στο Ισραήλ) και αποδείχθηκε έργο προτεσταντικής αίρεσης. 
Μην ξεχνάμε ότι όσον αφορά το θέμα ο Ορθόδοξος δεν χρειάζεται αρχαιολογικές ή άλλες αποκαλύψεις για να πιστέψει ότι το αίμα του Χριστού είναι ζωντανό, αφού αποτελεί το κύριο σωτηριολογικό δόγμα της Πίστεως μας και το ομολογούμε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία (Πίστεύω Κύριε, ὅτι τοῦτο αὐτό ἐστι τὸ ἄχραντον Σῶμά σου καὶ τοῦτο αὐτό ἐστι τὸ τίμιον Αἷμά σου)! Aντιθέτως οι Πεντηκοστιανοί και οι Προτεστάντες δεν πιστεύουν στο αίμα του Κυρίου στην Θεία Κοινωνία και βλασφημούν συνεχώς εναντίον Του!
Τέτοιες ανακαλύψεις και σημεία προβάλλει τις τελευταίες δεκαετίς μία ψευδοεπιστημονική κίνηση που έχει τις ρίζες της σε προτεσταντικές παραφυάδες και λέγεται "Ιστορικός ανβεντισμός". Ο όρος προέρχεται από το βιβλίο του αντβεντιστή της εβδόμης ημέρας Russell R. Standish "Historic Adventism: What are the Chief Beliefs of what Has Become Known as "Historic Adventism"?" Ο Russell R. Standish, όπως και ο Ronald Eldon Wyatt, ήταν εργαζόμενος στον τομέα της υγείας των Η.Π.Α. και ερασιτέχνης ιστορικός. Οι "ανακαλύψεις" του, όπως ότι ήδη πριν από το 2008 ο Αντίχριστος ήλθε (μας θυμίζει κάτι γέροντες αυτό, π.χ. εδώ, που διαδίδουν ακριβώς τα ίδια;), δημοσιεύονται στον ίδιο χώρο που δημοσιεύτηκε και η "ανακάλυψη" του Wyatt, στο  περιοδικό "Christianity today", που φυσικά ανήκει στον χώρο της χιλιαστικής αίρεσης των Αντβεντιστών και το οποίο δυστυχώς χρησιμοποιούν ως έγκυρη πηγή και πολλοί Ορθόδοξοι, επηρεασμένοι από το κυνήγι θαυμάτων των Προτεσταντών. 

Ποιός ήταν όμως ο ψευδοαρχαιολόγος Ronald Eldon Wyatt, που υποτίθεται έκανε την μεγάλη ανακάλυψη:

Ο Ronald Eldon Wyatt (2 Ιουνίου 1933 – 4 Αυγούστου 1999), ένας Αμερικανός αναισθησιολόγος και ερασιτέχνης αρχαιολόγος, που πρωτοέγινε γνωστός ισχυριζόμενος, ότι η τοποθεσία Durupınar στην Τουρκία είναι ο τόπος προσγείωσης της Κιβωτού του Νώε. Μάλιστα είπε ότι είχε κάνει σχεδόν 100 άλλες βιβλικές ανακαλύψεις.
Οι ισχυρισμοί του Wyatt έχουν περιγραφεί ως "δόλιες"  "κατηγορία των σκουπιδιών που βρίσκει κανείς σε ταμπλόιντ όπως το National Enquirer" και έχουν επικριθεί από επιστήμονες, ιστορικούς, βιβλικούς μελετητές και ορισμένους δημιουργιστές , και δεν θεωρούνται αξιόπιστα από επαγγελματίες αρχαιολόγους και βιβλιολόγους... Ο Wyatt εργαζόταν ως αναισθησιολόγος νοσοκόμα σε ένα νοσοκομείο στο Μάντισον του Τενεσί, όταν, το 1960, είδε μια εικόνα στην τοποθεσία Life of the Durupınar , ένα σχήμα σαν βάρκα σε ένα βουνό κοντά στο όρος Αραράτ . Η προκύπτουσα ευρέως διαδεδομένη εικασία σε διάφορους προτεσταντικούς κύκλους, ότι αυτή μπορεί να είναι η Κιβωτός του Νώε ξεκίνησε τον Wyatt στην καριέρα του ως ερασιτέχνης αρχαιολόγος (οι πληροφορίες από εδώ). 
Εδώ δεν θα λεχθεί τίποτα άλλο παρά η επανάληψη του ευαγγελίου:                                             Ματθ. 24, 4-15:

4 Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· βλέπετε μή τις ὑμᾶς πλανήσῃ.

5 Πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες, ἐγώ εἰμι ὁ Χριστός, καὶ πολλοὺς πλανήσουσι.

Ματθ. 12, 39:

γενεὰ πονηρὰ καὶ μοιχαλὶς σημεῖον ἐπιζητεῖ, καὶ σημεῖον οὐ δοθήσεται αὐτῇ εἰμὴ τὸ σημεῖον Ἰωνᾶ τοῦ προφήτου.
A.T.