Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη σύναξη προκαθημένων στο Αμμάν

Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ'
  Σχετικά με το Κατάρ, μετατίθεται το πρόβλημα και αποκρύπτεται η αλήθεια. Είχε γίνει γνωστό ήδη από το 2017 πως ο Οικουμενισμός αλωνίζει εκεί!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Την Πέμπτην, 6ην/19ην Ιανουαρίου 2017, εις την αίθουσαν συνεδριάσεων του Ρωμαιοκαθολικού Ναού του Αγίου Ιωσήφ εις το Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσαν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έλαβε χώραν το ετήσιον Συνέδριον της Συντροφιάς Έκκλησιών του Κόλπου (Gulf Churches Fellowship). Την δευτέραν ημέραν των συνεδριάσεων επραγματοποιήθη επίσκεψις εις το νησί Sir Bani Yas, εις τα σύνορα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ.

    Την ομάδα αυτήν των μετεχόντων του συνεδρίου, 30 κληρικών περίπου, εκ διαφόρων Δογμάτων και χωρών της Αραβικής Χερσονήσου, εσυνώδευσεν εις την επίσκεψιν αυτήν προσωπικώς η Υπουργός Ανεκτικότητος Σέιχα Λούμπνα Αλ Κάσιμι https://www.katanixis.gr/2017/01/blog-post_555.html?m=1
Είναι όμως πολλά τα λεφτά στην Αραβική Χερσόνησο. Πολλά και τα γεωπολιτικά – γεωστρατηγικά παιχνίδια. Τεράστια συμφέροντα και ασύμμετρες οι απειλές σε βάρος των ολιγάριθμων Ορθοδόξων. Η διαμάχη κρατάει χρόνια τώρα.
Το σατανικό DNA του Οικουμενισμού, εφευρίσκει λύσεις στη λογική: όλοι μαζί, με αυτά που μας χωρίζουν (τις δογματικές διαφορές) κάτω από μία μεγαλύτερη ομπρέλα, παριστάνοντας πως δήθεν μας ενώνει. Με την τακτική αυτή λύνουμε και το πρόβλημα, όταν δεν το κοιτάμε. Κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και το όποιο πρόβλημα ούτε μετατίθεται, ούτε λύνεται. Για το Κατάρ λχ. εάν το θέμα ήταν τα λεφτά, τα μοιράζονται και είναι όλοι χαρούμενοι!
Η προηγούμενη στάση των Πατριαρχών και Αρχιερέων επί του θέματος θύμιζε παλιούς τσιφλικάδες και τις διαμάχες τους. Τότε τα πρόβατα τα’ σκιαζε η φοβέρα.
Σήμερα μας θεωρούν ανόητους και μας κοροϊδεύουν κατά πρόσωπο.
Οι πρώην ανίκανοι για λύση, ξαφνικά επιχαίρουν για την διπλωματική τους δεινότητα, δίχως να αλλάξουν τα πρόσωπα. Άλλαξαν όμως οι συνθήκες και οι συσχετισμοί. Το «μαρτυρικό» Φανάρι φαίνεται πως διαθέτει τη δύναμη να ενώσει τα διεστώτα απέναντι στον κοινό εχθρό: τη Μόσχα (μη γένοιτο). Η διοικητική ανεπάρκεια και η άρση της χάριτος των οικουμενιστών,  δεν διορθώνεται με κακόγουστο μακιγιάρισμα. Ο εχθρός είναι ο Οικουμενισμός και εκεί είναι όλοι τους στο ίδιο στρατόπεδο, στο άλλο είναι ο Χριστός. Τα χειρότερα έρχονται…
                                                                                                   Πηγή: Εδώ