Απόηχος συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

                    

Δευτέρα 12-2-24

Κανένας επίσκοπος δεν ήταν χθες στη διαδήλωση στην Αθήνα. Ιερείς μετρημένοι στα δάκτυλα, και όμως όλοι οι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας λένε: ‘Εμείς δεν δεχόμασθε την αμαρτία σεβόμαστε τους ανθρώπους με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και η πολιτεία και η κοινωνία θα κρίνει τα αποτελέσματα αυτού του νομοθετήματος.’

Όμως για ένα τέτοιο σοβαρό για το έθνος ζήτημα, η Εκκλησία δεν έπρεπε να μείνει μόνο στο διάγγελμα της Ιεραρχίας και στην Επιστολή προς τους βουλευτές που ήταν πάρα μα πάρα πολύ σωστό και θεολογικά και νομικά κατοχυρωμένο, αλλά θα έπρεπε όλοι οι Ιεράρχες όλης της Ελλαδικής Εκκλησίας να συμμετέχουν σε Πανελλήνιο Συλλαλητήριο στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή, και με τόσο κόσμο που θα είχαν μαζί τους αφού γι’ αυτά τα καυτά ζητήματα όλοι αγωνιούν και θα σκέπτονταν πολύ καλά, αν πρέπει να το ψηφίσουν ή όχι.

Και στο κάτω κάτω τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει η Κυβέρνηση, ούτε για χωρισμό κράτους και Εκκλησίας, θα μπορούσε να μιλήσει η Κυβέρνηση βλέποντας τόσο πολύ συγκεντρωμένο και με ζήλο και αφοσίωση λαό να ακολουθεί και να υπακούει στην Εκκλησία.

Αν ζούσαν οι 3 Ιεράρχες που τα έβαλαν με τα ανάκτορα και με όλους, δεν θα περιορίζονταν μόνο στην σύνταξη ενός κειμένου ορθοδοξότατου κατά πάντα αλλά θα είχαν ξεσηκώσει όλους τους ανθρώπους για διαμαρτυρία ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ οι ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ του ΔΙΚΑΙΟΥ. Αν ζούσε ο μακαριστός Χριστόδουλος και τους νεκρούς από τους τάφους θα είχε αναστήσει για να βγουν στους δρόμους, όμως οι σημερινοί Ιεράρχες με τον Αρχιεπίσκοπό τους ούτε τους ζωντανούς δεν ξεσήκωσαν.

Όμως, όταν θα έρθει σε λίγο ο καιρός και το κακό αυτό θα έχει μεγαλώσει μέσα στην κοινωνία, τότε που αρκετοί θα έχουν ακολουθήσει αυτόν τον έκλυτο βίο θα έλθουν άγιοι Αρχιερείς και θα σας ζητήσουν να κάνουν Γαμοβάπτιση, όπως είναι συνηθέστερο σήμερα, τότε τι θα τους πείτε όταν θα σας πουν εγώ πιστεύω, είμαι ορθόδοξος χριστιανός και η πολιτεία θα σας αναγκάσει να το πράξετε και γάμο και βάπτιση γιατί είστε κρατικοί υπάλληλοι και πληρώνεστε από το κράτος. Τότε που θα πείτε όχι αν το πείτε θα γίνει και ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για όλους και για τους Ιερωμένους και για τους ποιμενομένους από σας Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Με πολύ λύπη, φοβάμαι πως δεν βλέπετε καθόλου μπροστά, με αυτήν σας την αποχή από τα Συλλαλητήρια που ήταν ο μόνος τρόπος να ταρακουνήσετε και τον εφυσιχαζόμενο λαό και τους πολιτικούς, και θα εξασφαλίζατε και τον σεβασμό και την σωστή συνεργασία με την πολιτεία που θα σας σέβονταν επειδή σας φοβούνταν.

Δεν λέω θα σας αγαπούσε η πολιτεία, γιατί η λέξη αγάπη δεν υπάρχει πλέον ως ουσιαστικό περιεχόμενο μέσα σ’ αυτούς, αφού ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος.

Εστάλη από φίλο αναγνώστη