Στην Γερμανία οι "ορθόδοξοι" ποιμένες έχουν πάψει εδώ και καιρό να πιστεύουν ότι η Ορθοδοξία είναι η Μία Εκκλησία και σωτηρία.

 Για το π. Κωνσταντίνο και την ορθόδοξη Ι. Μητρόπολη Γερμανίας π.χ. οι Πεντηκοστιανοί ως αναγνωρισμένα μέλη του ACK κι ως εκ τούτου ως "Εκκλησία" έχουν την αποστολή από τον Θεό (!!!) μαζί  με τις άλλες Εκκλησίες να καλέσουν τους ανθρώπους να τιμήσουν την δημιουργία Του. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανείς στην Γερμανία που να πει το "ως εδώ και μη πάρεκει". Όλοι μεταθέτουν την αντίδραση εις αύριον.


Ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Γερμανία (ACK), Πρωτοπρεσβύτερος  Κωνσταντίνος Ράντου Μιρόν, διευκρίνισε ενόψει της οκουμενιστικού εορτασμού της "Ημέρας της Δημιουργίας": «Οι εκκλησίες, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, ανέκαθεν ασχολούνταν με το να βλέπουν τη «μεγαλείο στο σύνολό του». . Το κάλεσμα και η έκκλησή τους είναι να επιστήσουν την προσοχή, θα λέγαμε, από το μεμονωμένο δέντρο σε ολόκληρο το δάσος... Οι χριστιανικές εκκλησίες καλούν κάθε ΄νθρωπο προσωπικά να δει τη δημιουργία στην ομορφιά και την ομορφιά της». Δημιουργία του Θεού ξανά και ταυτόχρονα ενθαρρύνουμε τους κοινωνικούς παίκτες να υπερασπιστούν ενεργά και προληπτικά αυτή τη φύση που μας έχει δοθεί.

https://www.oekumene-ack.de/aktuell/nachrichtenarchiv/artikel/bundesweite-feier-des-oekumenischen-tags-der-schoepfung-in-brandenburgischer-waldstadt-eberswalde-gefeiert