Οι Οικουμενιστές απτόητοι συνεχίζουν!

 Οικουμενική προσευχή ειρήνης της αρμενικής κοινότητας στην Κολωνία

Με μάσκα ο πρωτοπρεσβυτερος Μίρον -σε οικουμενιστική συμπροσευχή- θυμήθηκε το τραγούδι του Τσαρλς Αζναβούρ!!! 

(05/11/2020). Κατόπιν πρόσκλησης του ενοριακού ιερέα και της εκτελεστικής επιτροπής της αρμενικής ενορίας στην Κολωνία, πολλά μέλη του οικουμενικού κινήματος της Κολωνίας και εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών συναντήθηκαν στο St. Sahak-St. Εκκλησία της Επισκοπής Mesrop στην Κολωνία για μια κοινή προσευχή ειρήνης για την ειρήνη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο πρόεδρος του ACK, Αρχιεπίσκοπος Radu Constantin Miron, ήταν επίσης παρών.


Οικουμενική προσευχή για ειρήνη

Ο επίσκοπος Serovpe Isakhanyan (αριστερά) και ο πρωτοπρεσβύτερος Rasu Constantin Miron (δεξιά) στην Οικουμενική προσευχή ειρήνης, Φωτογραφία: Αρμενική εκκλησία Κολωνία

 

Στην αρχή της ειρηνευτικής προσευχής, ο Αιδεσιμότατος Βαχρίντς Μπαγδασάριαν υποδέχθηκε τους οικουμενικούς καλεσμένους εκ μέρους του κοινοτικού συμβουλίου και τους κάλεσε να προσευχηθούν μαζί. Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Σερόβπι Ισακάνιαν, ο οποίος ηγείτο λειτουργικά την ειρηνευτική προσευχή, μετέφερε το μήνυμά του σε όσους παρευρέθηκαν και μίλησε για τη σημασία μιας δίκαιης ειρήνης που μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια του λαού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο πρωτοπρεσβυτερος Radu Constantin Miron έδωσε επίσης μια σύντομη ομιλία εξ ονόματος της Ομάδας Εργασίας των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Γερμανία και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κολωνία. Εξέφρασε την αγάπη και το σεβασμό του για τον Αρμενικό λαό και την εκκλησία τους, καθώς και την αλληλεγγύη του προς τις ορθές προσδοκίες των ανθρώπων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και είπε ότι στην καρδιά του βρίσκεται στο Hadrut και το Mardakert, το Shushi και το Stepanakert, το Martuni και το Askeran και προσευχηθείτε για ειρήνη. Ο πρωτοπρεσβυτερος Μίρον θυμήθηκε το τραγούδι του Τσαρλς Αζναβούρ «Τα παιδιά του πολέμου». Στο τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορούν να βρεθούν τρόποι για μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Κατά τη διάρκεια της προσευχής για την ειρήνη, ορισμένα μέλη της ενοριακής χορωδίας Komitas με επικεφαλής τον μαέστρο Anush Nazaryan και συνοδευόμενα από την Irena Tabaker παρουσίασαν ιερά τραγούδια και ύμνους.

Κείμενο: Αρμενική Κοινότητα Κολωνίας

https://www.oekumene-ack.de/aktuell/aktuelle-meldungen/mitgliederversammlung/artikeldetails/oekumenisches-friedensgebet-der-armenischen-gemeinde-koeln/