Αν αληθεύει, εξηγείται η απροθυμία και ο πόλεμος του π. Πέτρου ενάντια στην αποτείχιση και η συμβολή του στην δημιουργία διχόνοιας.

Ο κληρικός Πέτρος Χιρς στην Μητρόπολη Πειραιώς;


ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας

5/18 Νοεμβρίου, 2022

Τύχωνος του Ομολογητού, Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας

Προς τους Ορθόδοξους Ιεράρχες που υπηρετούν στη Βόρεια Αμερική:

Έχοντας λάβει γνώση μιας προφανούς συγχύσεως επί του ζητήματος μεταξύ των κληρικών άλλων δικαιοδοσιών, ο Επίσκοπος της Ανατολικής Αμερικανικής Επισκοπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής & Νέας Υόρκης κ. Νικόλαος, μου έδωσε εντολή να διευκρινίσω προς τις Σεβασμιότητες και Θεοφιλίες σας ότι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Peter Heers δεν είναι κληρικός της Ανατολικής Αμερικανικής Επισκοπής ή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσίας, ούτε εκκρεμεί οποιαδήποτε εξέταση για την αποδοχή του. Εξ όσων γνωρίζουμε, παραμένει κληρικός της Κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό το ωμοφόριο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, στον οποίο πρέπει να απευθύνονται όλα τα ερωτήματα σχετικά με την υπηρεσιακή του κατάσταση και τις δραστηριότητές του. Ευχόμαστε στον π. Πέτρο καλή συνέχεια στην διακονία του ως κληρικού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι Σεβασμιότητες και οι Θεοφιλίες σας παρακαλούνται να μοιραστούν αυτή τη διευκρίνιση με όποιον πιστεύετε ότι μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν.

Ιερέας Γεώργιος Τεμίδης

Γραμματέας της Επισκοπικής Διοίκησης της Επισκοπής Ανατολικής Αμερικής

Πηγη