Χοντρόπετσες αποφάσεις!

 Πέτσας: Σε δεύτερη φάση οι πιστοί στις εκκλησίες, όχι τώρα.

 Γιατί είναι τόσο σίγουροι στην κυβέρνηση;

Σε τι έχει συμφωνήσει η διοικούσα Εκκλησία;

Στο θέμα των εκκλησιών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο περιθώριο συνέντευξης του στην «ΕΡΤ 1» ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Όσον αφορά τα θέματα των ναών όλων των δογμάτων και όλων των θρησκειών, θα ξεκινήσουμε σταδιακά. Θα έχουμε καταρχάς, τη δυνατότητα για ατομική λατρεία, ατομική προσευχή. Το επόμενο χρονικό διάστημα -σε ένα πλαίσιο, το οποίο συζητούμε με την Εκκλησία της Ελλάδας και το οποίο θα έχει κανόνες και μέτρα προστασίας- θα υπάρξει και η δυνατότητα παρουσίας του ποιμνίου στις εκκλησίες. Αυτό θα γίνει σε μία δεύτερη φάση. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αυτό το πλαίσιο των κανόνων θα περιλαμβάνει μέτρα ατομικής προστασίας και αποστάσεις. Όλα αυτά υπάρχουν και στην επιστολή που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον Πρωθυπουργό και τα συζητάμε με την Εκκλησία της Ελλάδας, για να εξασφαλιστεί ένα απαραίτητο πλέγμα προστασίας των πιστών που θα πάνε στις εκκλησίες».

Πάντως το πρωί ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε: Aναμένω την επάνοδο «όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα».
Αλλά και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ζήτησε ανοιχτές λειτουργίες για τους πιστούς.
Ενώ η συναυλία Πρωτοψάλτη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι...
Η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει τις επόμενες μέρες, αλλά τι θα συζητήσει άραγε, όταν η κυβέρνηση φαίνεται να έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις της;
Και αλήθεια τι σημαίνει το “συζητάμε με την Εκκλησία της Ελλάδας” του κ. Πέτσα; Ποιος συζητάει με ποιόν; Τι ρόλο παίζουν οι επιστολές; Για την μάχη των εντυπώσεων; Πάλι πίσω από τις εξελίξεις θα τρέχει η διοικούσα Εκκλησία;

Πηγή: Εδώ!