Και η ντροπή ντρέπεται, π. Αναστάσιε, εσείς όμως όχι!

Αυτή είναι η κατάληξη, όταν κάποιος μιλάει μόνο για ευσέβεια, στην πράξη όμως άλλα πράττει! Εκμετάλλευση της ευσεβείας για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

ἔχοντες μόρφωσιν εὐσεβείας τὴν δὲ δύναμιν αὐτῆς ἠρνημένοι

Δεν θα γράφαμε τα παρακάτω, αν το θέμα δεν ήταν κυρίως πνευματικό και δεν είχε σχέση με την πνευματική εκμετάλλευση του ποιμνίου εκ μέρους των «ευσεβών» ποιμένων. 

Δημοσιεύσαμε (εδώ) την κωμικοτραγική για κληρικό δημόσια κομματική τοποθέτηση του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου, ο οποίος προέτρεπε μεν τους πιστούς να μην αμαρτήσουν (!!!) ψηφίζοντας τα μεγάλα κόμματα, για το θέμα όμως της κοινωνίας και της μνημόνευσης αιρετικών επισκόπων ούτε αμαρτία έβλεπε, ούτε τους πιστούς προέτρεπε να απομακρυνθούν από τον κάθε ψευδοποιμένα. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο π. Αναστάσιος χρησιμοποιούσε την εκκλησιαστική διδασκαλία για κομματικούς σκοπούς. Παράξενο στην υπόθεση ήταν, ότι τα ιστολόγια που μέχρι τώρα δημοσίευαν τα κείμενα του π. Αναστασίου και τον εκθείαζαν  ως ευσεβή, σιώπησαν και ούτε δημοσίευσαν το κείμενό του ούτε κριτική του άσκησαν. 

Δημοσιεύθηκε όμως από το λατρευτικοπατριαρχικό ιστολόγιο «Ιδιωτική οδός» ο λόγος και της τοποθέτησης του π. Αναστασίου και της σιγής των υποστηρικτών του:  όλα αυτά έγινα διότι ο υιός του π. Αναστασίου διορίσθηκε από το κόμμα «Νίκη» ως υπάλληλος της Βουλής (βλ. παρακάτω). Αυτό επιβεβαιώνεται δυστυχώς (δεν χαιρόμαστε για αυτή την πτώση του π. Αναστασίου, όμως οι Άγιοι μας προειδοποίησαν για όλα αυτά βλ. Β΄ Τιμ. 3, 5) και δείχνει πόσο αυτοί οι αντιοικουμενιστές που μόνο μιλούν και τίποτα δεν πράττουν, αποτελούν Δούρειο Ίππο υπέρ της παναιρέσεως, αφού μόνο σύγχυση προκαλούν. Στην εφημερίδα λοιπόν «Πελοπόνησσος» αναφέρεται ότι: «Χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος παραδέχθηκε πως ο γιος του είναι υπεύθυνος της νεολαίας του κόμματος «Νίκη» και δήλωσε απροκάλυπτα πως οι ιερείς θα πρέπει στο κήρυγμά τους να λένε στην κοινωνία… την αλήθεια του Θεού! Είπε, μάλιστα πως κι ο ίδιος είναι με την «Νίκη»!» Στην «Αιγιαλεία στο Διαδίκτυο» διαβάζουμε σχετικά με αυτό τα εξής:  «Ο π.Αναστάσιος, παρά τις εμπλοκές που είχε με τη δικαιοσύνη, παραμένει να ιερουργεί και πρόσφατα τοποθετήθηκε με κείμενό του υπέρ της «ΝΙΚΗΣ» του κ. Νατσιού. Στο κείμενο του σημειώνει καθαρά πως ο Νατσιός στηρίζεται από «πνευματικούς ανθρώπους τους οποίους η εκκλησιαστική συνείδηση αναγνωρίζει». Και μας διαβεβαιώνει: «Είναι, επίσης, πολλαπλώς αποδεδειγμένο ότι ο Νατσιός ανέλαβε τη διακονία της «ΝΙΚΗΣ» κάνοντας υπακοή σε τέτοιους πνευματικούς ανθρώπους. Ας κάνουμε και εμείς υπακοή». Επομένως, ο Νατσιός είναι «πνευματοκίνητος» όπως υποστηρίζει.» Έτσι ο π. Αναστάσιος έγινε από αντιοικουμενιστής κομματικός προπαγανδιστής της «Νίκης» χρησιμοποιώντας το εκκλησιαστικό φρόνημα ως πρόσχημα για ψηφοθηρία. «Ξέχασε» φυσικά ο π. Αναστάσιος, ότι ο κ. Νατσιός και με τους οικουμενιστές  και με αυτούς που στήριξαν τα ασεβή μέτρα κοινωνεί. Άρα δεν αμαρτάνει; Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν! Έτσι εξηγείται και η απροθυμία του π. Αναστασίου να πράξει αυτά που η Εκκλησία διδάσκει σε καιρούς αιρέσεως και που ο ίδιος έχει γραπτώς δημοσιεύσει προκαλώντας σύγχυση και διχάζοντας τον αντιαιρετικόν αγώνα, όπως τώρα. Ακόμα και η ντροπή ντρέπεται, π. Αναστάσιε, εσείς όμως απ΄ ότι φαίνεται όχι. Κρίμα!

                                                                                                Α.Τ.




Δημοσιεύσαμε προ ημερών το ...μανιφέστο του κληρικού της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιου Γκοτσόπουλου εναντίον συγκεκριμένων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και υπέρ της ΝΙΚΗΣ, της οποίας η "υπερψήφιση" αποτελεί "μονόδρομο" για τον εν λόγω κληρικό. 
Ο Αναστάσιος Γκοτσόπουλος σε μια …δραματική κατακλείδα μάς …κρούει τον κώδωνα του …κινδύνου για μας και τα παιδιά μας: 
«Αγαπητοί μου Χριστιανοί, τι άλλο περιμένετε να κάνουν οι κυβερνώντες και η παρέα τους για να μην τους ψηφίσετε, αυτούς που ασέβησαν στο Νομό του Θεού και στην πανανθρώπινη συνείδηση;;; 
Εκτός και αν οι κυβερνώντες σάς έπεισαν για την "ευλάβεια" και το "σεβασμό" τους στον Χριστό και την Εκκλησία Του με τις ολιγόλεπτες, προεκλογικές επισκέψεις τους σε Ι. Ναούς και σε εκκλησιαστικά Ιδρύματα και προπαντός με τις συναντήσεις και φωτογραφήσεις τους με κληρικούς (φρίξον ήλιε, στέναξον η γη...). Τότε, ψηφίστε τους με ήσυχη τη συνείδησή σας ότι κάνατε το καθήκον σας έναντι του Θεού, της πατρίδας και των παιδιών σας... 
Με πόνο και αγωνία για το κατάντημα της χώρας και του λαού μας». 
Όμως, ο …θερμόαιμος κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ξέχασε να μας πει ότι ελέω ΝΙΚΗΣ το δικό του το τέκνο διορίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων, οπότε γι’ αυτόν φυσικά και είναι «μονόδρομος η υπερψήφιση της ΝΙΚΗΣ». 
Δημοσιεύουμε σήμερα το σχετικό δημόσιο έγγραφο (αναρτημένο στην Κοινοβουλευτική διαφάνεια), ευχόμενοι στον κληρικό να δει τον γιο του και πρωθυπουργό της χώρας! 
Π.Α.Α.