Άλλος ένας χαρτοπόλεμος εντυπώσεων εν εξελίξει από τον Καλαβρύτων!

--«Ποταμός ο Αμβρόσιος για Βαρθολομαίο»!


   Ὁ Μητροπολίτης ποὺ δήλωσε:
«Ποτὲ δὲν θὰ σᾶς διδάξω ὅτι ὁ Παπισμός εἶναι αἵρεση. Εἶναι Ἐκκλησία μὲ μυστήρια καὶ ἱερωσύνη», τώρα γιὰ λόγους ἐντυπώσεων ἢ προσωπικῆς βεντέτας μὲ τὸν Βαρθολομαῖο, ἔρχεται νὰ πεῖ τὰ ἀντίθετα, κοινωνώντας μὲ ὅλους ὅσους κατηγορεῖ καὶ χωρὶς νὰ ἔχει μετανοήσει καὶ ζητήσει συγγνώμη γιὰ τὰ προηγούμενα, καὶ γιὰ ὅσα μετὰ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ἔβλαψε τὴν Ἐκκλησία!
Εὐχόμαστε τὴν πραγματική του μετάνοια!


Ποταμός ο Αμβρόσιος για Βαρθολομαίο:

.
Είναι  πλανεμένος

.
–Οι Ορθόδοξοι έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη όχι Πάπα
–Δεν αναγνωρίζω τη Σύνοδο της Κρήτης



  Ενστερνιζόμενος τη λογική της “αγίας ανυπακοής” που απλώνεται ολοένα και περισσότερο στους κόλπους της Εκκλησίας με αφορμή όσα τον περασμένο Ιούνιο διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος ξεσπαθώνει κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου αλλά και κατά των διαφόρων “εξαπτέρυγων” του Φαναρίου!
   Συνάμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας την δική του απάντηση στην προ μηνών απαίτηση του Φαναρίου να “τραβήξει το αυτί” όσων Ιεραρχών αντιδρούν η Εκκλησία τς Ελλάδος. Απαίτηση η οποία είχε αποτυπωθεί με συγκεκριμένη επιστολή προς την Εκκλησία της Ελλάδος στην οποία γινόταν λόγος για διακοπή κοινωνίας με Ιεράρχες της όπως οι δυναμικοί Πειραιώς Σεραφείμ και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Ο κ. Αμβρόσιος καταφέρεται εναντίον άλλων Μητροπολιτών που όπως υποστηρίζει υπερασπιζόμενοι τον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν τον άφηναν να εκφέρει την άποψή του χαρακτηρίζοντας τους «Ηρακλείς του Οικουμενικού Θρόνου».

    Επιπλέον καρφώνει ανοιχτά τον κ. Βαρθολομαίο λέγοντας πως “το «αλάθητον» είναι χάρισμα του Θεού, το οποίον ανήκει εις την Εκκλησίαν και ουχί εις τα πρόσωπα, τα κατά καιρούς αναδυόμενα εις τον Θρόνον!”.
    Εξηγεί ακόμη γιατί δεν πρέπει η Σύνοδος του Κολυμπαρίου να λέγεται Μεγάλη, αντικρούει το επιχείρημα άλλου Ιεράρχου σύμφωνα με το οποίο «δεν έχομεν δικαίωμα να κρίνωμεν τας αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης, καθ’όσον τούτο θα απετέλει βλασφημίαν κατά του Αγίου Πνεύματος», και προκαλεί εντύπωση όταν ουσιαστικά αποκαλεί πλανηθέντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη λέγοντας: “όστις αγαπά ειλικρινώς κάποιον πλανηθέντα, είτε Πατριάρχην, είτε Αρχιεπίσκοπον, η Μητροπολίτην, η Συγγενή, η Φίλον η Συνεργάτην κλπ., οφείλει να του υποδείξη με αγάπην το σφάλμα!”
   Δηλώνει επίσης ξεκάθαρα πως αρνείται να αποδεχθεί “την ονομασίαν και τον χαρακτηρισμόν «Εκκλησία», υφ’οιανδήποτε έννοιαν και παραλλαγήν του όρου δια τε την Ρωμαιοκαθολικήν” και τονίζει πως στην Ανατολή έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη όχι Πάπα!


Διαβάστε ολόκληρη την παρέμβαση:

«ΝΥΝ ΕΠΕΣΤΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ….»
   
     Ως πρός τα ζητήματα της μή «ΑΓΙΑΣ» και μή «ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ» της Κρήτης για ένα μακρό χρονικό διάστημα ακολουθήσαμε την τακτική της σιωπής, ώστε να μη μας καταλογίσουν την ευθύνη για την γενική εξέγερση, ου μην αλλά και την διέγερση, των συνειδήσεων των ευσεβών και Ορθοδόξων χριστιανών!
   Έπειτα όμως από την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μας προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, μπορούμε πλέον να ομιλήσουμε πιο ανοικτά. «Νυν ...
      Η συνέχεια εδώ