Οι εχθρικές σχέσεις Παπισμού Ορθοδοξίας ΕΓΙΝΑΝ σχέσεις ..."αγάπης"!


katholikos episkopos

     Σε πρόσφατο δημοσίευμα είδαμε κληρικό του Μητροπολίτη Επιφανίου να αναφέρει το όνομα του Καθολικού Επισκόπου της περιφέρειας Κιέβου - Ζιτόμιρ, Επίσκοπο Τούλα Αλέξανδρο Γιαζλοβέτσκι.

    Πριν από λίγες ημέρες ο εν λόγω Καθολικός Επίσκοπος μιλώντας στο πρόγραμμα "Nash", αναφέρθηκε στις σχέσεις Καθολικών και Ορθοδόξων Εκκλησιών.

    "Οι σχέσεις μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων ήταν διάφορες, από έχθρα και αμοιβαίες κατηγορίες έως κανονικές. Όμως η Καθολική Εκκλησία μετά την Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού, ξεκίνησε τις κανονικές σχέσεις με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Προσωπικά έχω καλούς φίλους μεταξύ των Ορθοδόξων Επισκόπων, με τους οποίους διατηρώ άριστες σχέσεις" - πρόσθεσε ο Επίσκοπος της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας...


    Σε άλλο σημείο ο Καθολικός Επίσκοπος, τονίζει ότι "οι Ορθόδοξοι και οι Καθολικοί πιστεύουν σχεδόν τα ίδια πράγματα".

     "Το κλείσιμο, αλλά όχι το άνοιγμα ενός διαλόγου είναι η θέση ενός τεμπέλη ή ενός ατόμου που δεν θέλει να καταβάλει καμία προσπάθεια. Όμως ένας έξυπνος και πραγματικά πιστός στον Θεό, θα καταλάβει ότι είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Κυρίου» - υπογράμμισε ο Καθολικός Επίσκοπος Αλέξανδρος.

     Κλείνοντας ο Καθολικός Επίσκοπος τονίζει: "Ορθόδοξοι και Καθολικοί πιστεύουμε σχεδόν τα ίδια πράγματα. Υπάρχουν διαφωνίες, αλλά δεν είναι θεμελιώδεις, είμαστε στην πραγματικότητα, όπως λένε στην Καθολική Εκκλησία, ξαδέλφια".


 Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr (Ἐδῶ)