Με e-mail και επιστολές ας διαμαρτυρηθούμε για την προδοσία της Πίστεως. Για την εγκατάλειψη του λαού στα χέρια των Παγκοσμιοποιητών. --Και ας απομακρυνθούμε επιτέλους από μισθωτούς Ποιμένες!


Γιατί, Δεσποτάδες μου;

Πού εξαφανιστήκατε τώρα; Πού κρυφτήκατε Δεσποτάδες μου;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Από προχθές τα λόγια του Χριστού ηχούν έντονα στ΄αυτιά μου «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί… Μωροί και τυφλοί!!!» και επίσης «…ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;»
Τα παραπάνω λόγια, είναι λόγια αιώνια, φλογερά, ελεγκτικά που σκίζουν την ένοχη σιωπή των Αρχιερέων της Ελληνικής Εκκλησίας . Τι κάνατε οι Επίσκοποι, που δεν επισκοπείτε πέρα από τη μύτη σας και δεν γνωρίζει η δεξιά σας τι ποιεί κάθε φορά που υπογράφει; 
Τι κάνατε λοιπόν όλοι εσείς οι Δεσποτάδες, οι «αγαπούληδες», που αντί ο λόγος σας να γίνει ρομφαία πύρινη για τη δόξα του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού, μετατράπηκε σε κλαψιάρικο ψέλλισμα λιβανίσματος μιας κίβδηλης αγάπης των αρχόντων του κόσμου τούτου; Πού το είδατε γραμμένο, σε ποια ιερά βιβλία το διαβάσατε, πώς το άντεξε η ψυχή σας, να πετάξετε τον Χριστό από τη ζωή μας;
Είναι ολοφάνερο ότι αυτό κάνατε! Εσείς, οι εις τύπον και τόπον Χριστού, φωνάξατε «τας θύρας, τας θύρας», όχι για να κλείσετε έξω από την εκκλησία τους αιρετικούς και αλλόθρησκους, όπως οφείλατε να είχατε ήδη πράξει στο Κολυμπάρι, στο μάθημα των Θρησκευτικών και αλλού, αλλά για να αποκλείσετε έξω τον ίδιο τον Κύριο. Συνεπώς, Τον αποκόψατε από το υπόλοιπο σώμα Του, δηλαδή από εμάς.

Πού εξαφανιστήκατε τώρα; Πού κρυφτήκατε Δεσποτάδες μου, κυρίως απευθύνομαι στους λαλίστατους, που ο λόγος τους είναι ξύλινος και άνευρος και ενπεριέχει φανφαρονισμούς και νομικίστικες περικοκλάδες. Είναι αλήθεια ότι, κάποιοι από εσάς, λέτε ότι φέρετε βαρέως το κυβερνητικό φιρμάνι και ότι πέσατε σε μαύρη θλίψη και νηπτική περισυλλογή! Επίσης, λέτε ότι υπομείνατε την κρατική επιβολή, με μια τάχα πνευματική ταπείνωση και την δέχεστε αναγκαστικά, ως βαρύ επιτίμιο! Έτσι, αλήθεια, κάνουν τα πρωτοπαλίκαρα της Ορθοδοξίας και οι εμπροσθοφύλακες στον πόλεμο; Σκύβουν ακόμη, με περισσή ταπεινολογία τον τράχηλο, μπροστά στα κελεύσματα του αντίθετου και αντίθεου; Τυφλωθήκατε εντελώς; Τι σόι καλοί ποιμένες είναι εκείνοι που οδηγούν το κοπάδι αφήνοντας τα πρόβατα εκτεθειμένα, έξω από το μαντρί; 
Εσείς δεν είστε οι συνεχόμενοι κρίκοι της Αποστολικής συνέχειας, «οι τρόπων μέτοχοι και θρόνων διάδοχοι»; Εσείς δεν καυχάστε ότι δε γίνεται Θεία Λειτουργία, αν δεν μνημονευτεί το όνομά σας ως ορθοτομούντων τον Λόγο της Αληθείας; Πού είστε τώρα …ορθοτομούντες; Για ποιον Λόγο Αληθείας περί πολλά τυρβάζετε; Γιατί αυτοακυρώνεστε; Γιατί δεν προστατεύετε την Εκκλησία του Χριστού και αυτοπαγιδεύεστε;
Καταλάβατε, άραγε, ότι προσφέρατε επί πίνακι την κεφαλή της Εκκλησίας στον Καίσαρα; Είναι γνωστό ότι, όταν δεν υπάρχει η κεφαλή, δηλαδή ο Ιησούς Χριστός, δεν υπάρχει σώμα και συγκεκριμένα όλοι εμείς. Επιπλέον, δεν υπάρχει Εκκλησία, αυτό συμβαίνει γιατί στον κορβανά της θρησκευτικής διπλωματίας σας, ρίψατε ακρίτως τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας σας. Αύριο λοιπόν, στους Χαιρετισμούς της Παναγίας, εσείς στείλτε χαιρετίσματα στην εξουσία!
Μας προδώσατε, μας πληγώσατε, μας σκανδαλίσατε, μας ταράξατε, μας στενοχωρήσατε εν μέσω Μεγάλης Τεσσαρακοστής και κυρίως μας εγκαταλείψατε χωρίς Θεία Κοινωνία… μέρες που είναι!
Ακόμα όμως και τώρα, έχετε τη δυνατότητα να ανασηκώσετε πνευματικό ανάστημα. Επιτέλους, αντιδράστε στο …twitter του Πρωθυπουργού, που μέσω αυτού σας κραδαίνει το ΦΕΚ της απαγόρευσης. Η πολιτεία λοιπόν, νομοθετεί και η Εκκλησία υπακούει, μπορεί να πει κάποιος από εσάς: «Ε, ας προσέχετε τι ψηφίζετε». Κι όμως, «Άγιοι Πατέρες» μπορείτε και τώρα να αποδώσετε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. 
Στα του Καίσαρος: Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχετε πολλούς νομικούς συμβούλους στις υπηρεσίες σας, εάν θέλετε, θα βρείτε πλείστες διεξόδους, σεβόμενοι πάντα τα επιστημονικά πορίσματα για την εξάπλωση της επιδημίας και τις κυβερνητικές απαγορεύσεις για τον περιορισμό αυτής. Αναρωτιέμαι αν, έστω και τώρα, θα αναλάβετε την πρωτοβουλία και την ατομική ευθύνη ο καθείς εξ υμών, να επιτελούνται στην επικράτειά σας άπασες οι ακολουθίες κανονικά, με το τυπικό της Εκκλησίας. Έστω και παρόντων μόνο του Ιερέα και του ψάλτη, ενώ το ποίμνιο με αυστηρή κιόλας επιτήρηση να μπαίνει, να ανάβει ένα κερί και να φεύγει. Εκτός, βέβαια, αν βάσει της συνολικής έκτασης του ναού αναλογούν στον καθένα πιστό 10 τμ., όπως συμβαίνει και σε άλλους χώρους συνάθροισης (π.χ. super markets).
Θα μπορούσατε επιπλέον, να προτείνετε τις Κυριακές, να τελείται η Θεία Ευχαριστία και κατά την ώρα της Θείας Κοινωνίας, να βγαίνει ο Ιερέας στην εξώθυρα του Ναού και να προσέρχονται οι πιστοί με την σειρά ανά πέντε ως δέκα το πολύ άτομα και σε αναλογία 10 τμ. έκαστος. Λέτε ότι θα σας το απαγορεύσουν και αυτό; Γιατί δεν το διεκδικείτε; 
Στα του Θεού: Χωρίς Θεία Κοινωνία δεν υφίσταται Εκκλησία, το γνωρίζετε όσο κανείς, δε θέλω καν να θέσω καμία περί αυτού αμφισβήτηση! Μάλιστα, με τους ναούς ανοικτούς και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, κυρίως εν καιρώ πανδημίας, ο άνθρωπος ενθυμείται τη ματαιότητα των γήινων, έρχεται πιο κοντά στον Θεό, Τον αναζητεί, συγχωρεί, παρακαλά, προσεύχεται, κοινωνεί τον ίδιο τον Θεό! Φυσικά, αυτό το τελευταίο, δεν μπορείτε να μας το στερήσετε! Αποδώστε λοιπόν τα του Θεού, με την ιεροπραξία των ιερατικών σας καθηκόντων, απέναντι σε όλους εμάς τους πιστούς χριστιανούς, που δεν φοβόμαστε να μεταλάβουμε το Άχραντο Σώμα και Αίμα του Χριστού. 
Είναι ολοφάνερο ότι, περνάμε δύσκολες ημέρες και έρχονται δυσκολότερες. Αν όντως αναλαμβάνετε την πνευματική ευθύνη απέναντι σε Θεό και ανθρώπους, ως Αρχιερείς φέροντες επαξίως την ιερωσύνη, σκεφτείτε τις πνευματικές ανάγκες του ποιμνίου σας. Πιο συγκεκριμένα, αναλογιστείτε πόσοι στα νοσοκομεία θέλουν να κοινωνήσουν, πόσοι να εξομολογηθούν, πόσοι ίσως και να βρίσκονται στο κατώφλι του θανάτου, πόσοι εν τέλει θέλουν να συμμετέχουν στην κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και πράξτε τα δέοντα …ως αρμόζουν σε Ορθόδοξους Ιεράρχες. 
Πηγή: Εδώ.