Η αδελφική σχέση Βαρθολομαίου – Πάπα είναι το όχημα του Αντίχριστου

Κόλαση: οι συνέπειες της πνευματικής εγγύτητας και των πνευματικών εναγκαλισμών με τον Πάπα!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Πάπας έχουν μια ειδική σχέση, αδελφική όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Τη σχέση αυτή φροντίζουν να μας την παρουσιάζουν ως «παραδοσιακή» με κάθε ευκαιρία. Δε θα πρέπει να ξεχνούμε ότι μια τέτοια σχέση είναι αντίθετη με τις θέσεις των Αγίων Πατέρων, ότι η σχέση αυτή είναι το όχημα του Αντίχριστου.
Τα χαιρετίσματα μεταξύ των δύο πνευματικών ηγετών, οι ανταλλαγές επισκέψεων και τα συλλείτουργα είναι πράγματι παράδοση αλλά μόνο μεταξύ αιρετικών παπικών και «ορθόδοξων» φιλοπαπικών. Είναι παράδοση και οι συνέπειες τέτοιων σχέσεων (βλέπε Άλωση της Πόλης), είναι παράδοση και το τέλος των φιλοπαπικών (βλέπε τυμπανιαίοι Ζωγραφίτες μοναχοί).
Όσο πληθαίνουν οι«ειδικοί χαιρετισμοί» μεταξύ Βατικανού και Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι ανταλλαγές «αδελφικών επισκέψεων», τόσο μεγαλώνει η ανάγκη να απομακρυνθούν από τον κ. Βαρθολομαίο οι χριστιανοί που θέλουν να σωθούν, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί. Όταν ο ηγέτης της αίρεσης του παπισμού, παραμένοντας αμετανόητος, εκφράζει την πνευματική του εγγύτητα με τον ηγέτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι ορθόδοξοι χριστιανοί δε θα πρέπει να χαίρονται, αλλά να φυλάγονται από φιλοπαπικό Πατριάρχη ή Μητροπολίτη.

Για τη διαφύλαξη της Πίστης μας, πλήθος Αγίων Μαρτύρων και Ομολογητών έδωσαν μάχες ακόμα και τη ζωή τους, για να μην επιτρέψουν καμία αλλοίωση της φίλτατης Ορθοδοξίας μας. Πώς θα επιτρέψουμε τώρα εμείς να πλασάρεται ως «παραδοσιακή» και «αδελφική» μια τέτοια αντιπατερική σχέση, όταν η ίδια η Παναγία ονομάζει τους παπικούς δικούς της εχθρούς και του Υιού της;
Αν αγωνίζεται σε κάτι με πάθος ο κ. Βαρθολομαίος σε σχέση με την Ορθοδοξία, είναι για να πετύχει την άλωσή της! Καταπατά Ιερούς Κανόνες και γυρίζει την πλάτη στο Χριστό, για να αγκαλιάσει τον αμετανόητο Πάπα, ο οποίος δε χάνει την ευκαιρία να καυχάται γι’ αυτές τις συναναστροφές και να μας τις παρουσιάζει σαν «όμορφη παράδοση». Τα ειδικά χαιρετίσματα που διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο, ακούγονται σαν χαιρετίσματα από την… Κόλαση. Και όποιος χριστιανός το αντιλαμβάνεται, ας βιαστεί να λάβει τα μέτρα του. Διότι οι Ιεροί Κανόνες είναι σαφείς, οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας είναι ξεκάθαροι. Ο Πάπας ως αμετανόητος θα καταλήξει στην Κόλαση. Καθώς ο Πατριάρχης επιμένει να τον δέχεται ως αδελφό και την αίρεσή του ως αδελφή εκκλησία, αναπόφευκτα θα οδηγηθεί στην ίδια Κόλαση. Και μαζί του όσοι τον ακολουθούν και δέχονται τις αντιπατερικές του θέσεις. Αυτές είναι οι συνέπειες της πνευματικής εγγύτητας και των πνευματικών εναγκαλισμών με τον Πάπα!
Πηγή: Εδώ.