Το σχίσμα διευρύνεται! Όλα καλά έρχονται στον Βαρθολομαίο, γιατί οι Ορθόδοξοι συνεχίζουν αδιάφορα να κοινωνούν μαζί του!

 ΕΚΤΑΚΤΟ:  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μνημόνευσε τον Ουκρανίας Επιφάνιο!


Άμεση η αντίδραση της Ουκρανίας:   Η Αυτόκεφαλη Εκκλησία της ευχαριστεί τον Κύπρου Χρυσόστομο!

kiproy oykraniko 18

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Τον Ουκρανίας Επιφάνιο αναγνώρισε πριν από λίγα λεπτά, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατά την διάρκεια της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Αρσινόη στην Μονή Χρυσσοραγοιτίσσης, μνημόνευσε για πρώτη φορά τον Ουκρανίας Επιφάνιο.

Η Εκκλησία της Κύπρου από σήμερα γίνεται η τρίτη Εκκλησία που αναγνωρίζει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Πληροροφίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, προέβη στην κίνηση αυτή χώρις την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου.


sinodos oukranon

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Άμεση ήταν η αντίδραση της Αυτόκεφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μετά την μνημόνευση του Κιέβου Επιφανίου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Με μήνυμά της η Αυτόκεφαλη Εκκλησία ευχαριστεί τον Μακαριώτατο για την αναγνώριση, τονίζοντας ότι "ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για την στήριξή του, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε".

"Η Εκκλησία της Κύπρου είναι η τέταρτη εκκλησία που αναγνωρίζει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, μετά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Εκκλησία της Ελλάδος" - τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

12245929

"Ρομφαία"