Τα Κρυμμένα Πρακτικά της Ενωτικής Συνόδου της Ουκρανίας


Ο “μυστικός κόσμος” του σχίσματος σιγά σιγά αποκαλύπτεται…

Πιστεύουν στο Φανάρι ότι αφού μια χαρά τα κατάφεραν μέχρι σήμερα, με την Ουκρανική Αυτοκεφαλία των σχισματικών και αυτοχειροτόνητων του Επιφανίου, θα εκτοπίσουν την Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας με τον Μητροπολίτη Ονούφριο. Ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να αποκαλυφθεί τίποτα και πετυχημένα και ανέξοδα θα απολαμβάνουν τους κόπους τους σε κλίμα ηρεμίας.

Ο “μυστικός κόσμος” του σχίσματος σιγά-σιγά αποκαλύπτεται και αυτές τις ημέρες στην Ουκρανία έχουμε καινούργιες αποκαλύψεις. 

Είναι ίσως κάποιες από τις τιμωρίες που έρχονται εξαιτίας του σχίσματος για τους δημιουργούς και τους πρωταίτιους που δε χρησιμοποιούν τη νομιμότητα. Αντίθετα επιλέγουν τις κρυφές μεθοδεύσεις για να φέρουν τα πράγματα σύμφωνα με τις επιταγές της παναίρεσης, στρώνοντας το χαλί της πανθρησκείας.

Έτσι, όσο ζει ο Φιλάρετος Ντενισένκο θα φροντίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι και ασφαλώς θα φανερώνονται μυστικά και θα συνεχίζει να ζητάει επίμονα από το Φανάρι τα Πρωτότυπα Πρακτικά της Ενωτικής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο στις 15-12-18. 

Την Ενωτική Σύνοδο συγκάλεσε τότε στον Καθεδρικό ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ως εκπρόσωπος του Φαναρίου μαζί με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο για να εκλέξουν τον προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Να θυμίσουμε πως αυτό είχε ως συνέχεια την αναμενόμενη παρουσία του μητροπολίτου Γαλλίας για την στήριξη του Επιφανίου, του σχισματικού ψευδεπισκόπου της Ουκρανίας, στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κίεβο.

Το Φανάρι κρατάει μυστικά τα αυθεντικά Πρακτικά για να μην υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να θέσουν υπό αμφισβήτηση τις διαδικασίες για την ίδρυση του Αυτοκεφάλου της Ουκρανίας. 

Ο σχισματικός “Πατριάρχης Κιέβου” Φιλάρετος, είναι αποφασισμένος να αποδείξει με τη βοήθεια νομικών ότι υπήρξε πλαστογραφία και απάτη κατά τη διαδικασία της συνεδρίασης της Ενωτικής Συνόδου και των αποφάσεων σχετικά με το “Πατριαρχείο” του.

Αμέσως μετά τη χορήγηση του Τόμου και όσο ήταν μέλος της Συνόδου, ο ίδιος αναζήτησε τα Πρωτότυπα Πρακτικά, αλλά είχαν “κάνει φτερά” από το αρχείο της σχισματικής “Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας”. Καταγγέλλει λοιπόν ότι η κλοπή έγινε από τους εκπροσώπους του Πατριάρχη που συμμετείχαν στις εργασίες της Συνόδου και τα Πρακτικά βρίσκονται τώρα πια στο Φανάρι. 

Με τη δημόσια καταγγελία του Φιλαρέτου ότι τα πρακτικά της Ενωτικής Συνόδου αποτελούν κρυμμένο μυστικό του Φαναρίου, τίθεται σοβαρό θέμα για την εγκυρότητα αυτής της Συνόδου.

Ο Φιλάρετος θέλει να αποδείξει πως στις εργασίες αυτής της Ενωτικής Συνόδου είχε συμφωνηθεί ότι τον Τόμο θα έπαιρνε ο ίδιος που ηγείτο τότε στο “σχισματικό Πατριαρχείο Κιέβου”. Έτσι λοιπόν δε θα υπήρχε ποτέ λόγος για τη διάλυσή του. Σημειωτέον ότι ο ίδιος κάνει μεγάλο αγώνα, ώστε να μη διαλυθεί τουλάχιστον νομικά το “Πατριαρχείο” του και στρέφεται εναντίον του επίσης σχισματικού Μητροπολίτη Επιφανίου της ψευδοαυτοκεφάλου Ουκρανικής Εκκλησίας αλλά και του Φαναρίου. 

Αποκαλύπτει επίσης ότι ασκούνται πολιτικές πιέσεις για την νομική διάλυση του “Πατριαρχείου” του από όλες τις κατευθύνσεις.

Επειδή από τα Πρακτικά χρησιμοποιήθηκαν κάποια μόνο αποσπάσματα για τη διάλυση του “Πατριαρχείου” του Φιλαρέτου, ζητούνται τα αυθεντικά Πρακτικά αλλά και όλα τα στοιχεία που ίσως παραβίασαν τους νόμους και εξαπάτησαν τις αρχές. Έτσι με αντίστοιχα νομικά επιχειρήματα και την εύρεση των στοιχείων δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη η εγγραφή στα Κρατικά Αρχεία της νέας “Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας” του σχισματικού Επιφανίου.

Χαρακτηρίζεται ακόμη ως το εφεύρημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ότι η “Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας” δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην Ιδρυτική της Συνοδική Πράξη.

Επομένως για τον Φιλάρετο δεν είναι και τόσο “Αυτοκέφαλη” η “εκκλησία” του Επιφανίου, γιατί εξαρτάται άμεσα από το Φανάρι και τις μεθοδεύσεις του. 

Μένει λοιπόν να φανερωθούν όλα, όπως ακριβώς έγιναν και να αποδοθεί δικαιοσύνη από τον Θεό που δεν ευλογεί τις αιρέσεις και τα σχίσματα. Να λάμψει ολόκληρη η αλήθεια του Χριστού μας και να αποκατασταθεί η πολύπαθη Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας με τον Μητροπολίτη Ονούφριο.

Αυτό ολόψυχα ευχόμαστε και για αυτό προσευχόμαστε.

Πηγή.