Το νέο Δόγμα των Επισκόπων: «Πειθαρχείν καίσαρι μάλλον ή Θεώ»!!!

Σταθερά στο δρόμο της αμετανοησίας

 

Απαντώντας –σαν ένας των αποδεκτών- στην πρόσφατη εγκύκλιο των σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών για τον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέου[1], θα ήθελα να εκφράσω αν μη τι άλλο την λύπη μου για την πνευματική του πορεία.

Ο σεβασμιώτατος, φλεγόμενος εξ αγάπης προς το ποίμνιό του [1], συνεχίζει να το εμποδίζει από την πνευματική του τροφή! Αντί να βρίσκεται τώρα στα δικαστήρια και γιατί όχι ίσως και στη φυλακή, υποστηρίζοντας την πίστη της Εκκλησίας μας, (όπως ο σεβασμιώτατος Κερκύρας στου οποίου την δίκη ήταν προς συμπαράσταση παρών!) συντάσσεται με την λογική των άθεων κυβερνώντων τοποθετώντας αυτήν πάνω από την αγία μας πίστη.

Κατά σαφή παραβίαση των Ιερών Κανόνων και της Ιερής Παράδοσης της Αγίας μας Εκκλησίας, αποδέχεται την απαγόρευση συμμετοχής πιστών στη Θεία Λειτουργία, την απαγόρευση των λιτανειών και τηλεφωνεί σε ιερείς για να τους επιπλήξει επειδή απλά κάνουν το καθήκον τους (και ο νοών νοήτω). Και επειδή ούτε ο κλειδωμένος ναός φέρνει την ανάπαυση της συνείδησης, ούτε η έντονη παρουσία της αστυνομίας (περιπολικό, μοτοσυκλέτες), έφθασε να τοποθετήσει και φρουρό ιδιωτικής εταιρίας security μπροστά στην κλειδωμένη πόρτα του ναού του Αγίου Ανδρέα (28/11 κατά την διάρκεια του εσπερινού που τελείτο παρουσία του ιδίου) [2].

Είναι πολλάκις διαπιστωμένο ότι αυτοί που δεν έχουν φόβο Θεού, καταλήγουν να φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους!

Μετά λοιπόν από όλα αυτά που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες και την προσβλητική και βλάσφημη συμπεριφορά των αφορισμένων προς την Εκκλησία του Χριστού, ο Μητροπολίτης μας δεν φαίνεται να έχει μετανοήσει και συνεχίζει να παραβιάζει τους Ιερούς Κανόνες και την Ιερά Παράδοση, πειθαρχώντας στις εντολές του «Καίσαρα» και όχι στις εντολές του Κύριου.

Σπυρίδων Ζορμπαλάς


[1] EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ http://i-m-patron.gr/e%ce%b3%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%83-%cf%83%ce%b5%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%bf/

[2] https://www.facebook.com/lychnos/videos/198158025137212

Πηγή.