Θεάνθρωπος και διαβολάνθρωποι…

παπα-Ηλίας Υφαντής


Στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (8,31-46) υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρων διάλογος ανάμεσα στο Χριστό και τους Ιουδαίους. Τον παραθέτω διασκευασμένο, με τις απαραίτητες για την οικονομία του θέματος, περικοπές:

«Αν μείνετε πιστοί στα λόγια μου, λέει ο Χριστός, θα μάθετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει»!

Κι εκείνοι αποκρίνονται: «Εμείς είμαστε παιδιά του Αβραάμ και ποτέ δεν ήμασταν δούλοι σε κανένα»!

Κι ο Χριστός: «Όποιος αμαρτάνει είναι δούλος της αμαρτίας. Γνωρίζω ότι είστε απ’ τη γενιά του Αβραάμ. Αν όμως ήσασταν παιδιά του Αβραάμ, θα κάνατε τα έργα του Αβραάμ. Και δεν θα σχεδιάζατε να με σκοτώσετε, επειδή σας λέω την αλήθεια, που άκουσα από τον Θεό. Που σημαίνει ότι  εσείς έχετε άλλον πατέρα και πράττετε αυτά που ακούτε απ’ αυτόν. Πράγμα, ασφαλώς, που ποτέ δεν θα έκανε ο Αβραάμ»!

Για να του απαντήσουν εκείνοι: «Εμείς δεν είμαστε νόθοι.  Έχουμε πατέρα μας τον Θεό»!..

Και ο Χριστός: «Αν ήσασταν παιδιά του Θεού, θα με αγαπούσατε. Γιατί εγώ ήρθα ως απεσταλμένος του Θεού. Όμως εσείς δεν αντέχετε ν’ ακούσετε  τα λόγια μου. Που σημαίνει ότι δεν είστε παιδιά του Θεού, αλλά του διαβόλου, που ήταν πάντα ανθρωποκτόνος και ψεύτης». 

Αυτός ήταν περίπου ο διάλογος ανάμεσα στον Χριστό και τους συμπατριώτες του. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα του διαλόγου αυτού, είναι γνωστό:

Οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό, ο οποίος με την Ανάσταση έδωσε τη συντριπτική του απάντηση, που για μεν τους Εβραίους ήταν σκάνδαλο για δε τους εθνικούς μωρία. Ενώ για τον Χριστό και όσους τον ακολουθούν είναι η αιώνια ελευθερία. Για να διαιωνίζεται έτσι η βεντέτα ανάμεσα σ’ αυτούς, που αγαπούν κι αυτούς, που πολεμούν τον Χριστό και την ελευθερία.

Κι ας αφήσουμε τους ενδιάμεσους σταθμούς, για να ρθούμε στην εποχή μας. Για να συγκρίνουμε το ευαγγελικό πρωτότυπο με το τωρινό αντίγραφό του:

Ο Χριστός είναι η Εκκλησία. Που, σύμφωνα με την επιγραμματική διατύπωση του Αγίου Αυγουστίνου, είναι «ο Χριστός παρατεινόμενους στους αιώνες». Και, σύμφωνα με τη δική μας εκδοχή είναι η Ορθοδοξία. Η οποία στην ανατολή του 20ου αιώνα δέχτηκε το καίριο πλήγμα της επανάστασης του 1917. Και στη συνέχεια περισφίγγεται ολοένα και περισσότερο απ’ το αντίχριστο ΝΑΤΟ.

Μεγάλο πλήγμα κατά της Ορθοδοξίας είναι ασφαλώς και η υποδούλωση της μισής Κύπρου στους Τούρκους με τις ευλογίες των ΗΠΑ.  Όπως εξάλλου και η επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας. Πίσω απ’ την οποία βρισκόταν ο Πάπας και οι διαμαρτυρόμενοι. Για την Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι νατοϊκή χώρα, που μάλιστα ανήκει και στην ΕΕ, δεν χρησιμοποίησαν βόμβες και πυραύλους. Αλλά μεθόδευσαν τις οικονομικές βόμβες των μνημονίων.

Το χειρότερο όμως πλήγμα εναντίον της πατρίδας μας ήταν οι προδότες πολιτικοί. Οι οποίοι πρωτοστατούν στα πολιτικά μας πράγματα πάντα με ευλογίες της διαβόητης SINGULAR  LOGIG. Παραπέμποντάς μας έτσι στην εποχή του Νέρωνα και του Καλιγούλα. Εκ των οποίων, σύμφωνα με τον Τάκιτο, ο Καλιγούλας  έκανε αρχιερέα το άλογό του και ο Νέρωνας θεό τον πίθηκό του.

Όπως ακριβώς και οι σιωνοναζιστές στις μέρες μας «αποφασίζουν και διατάσσουν» να  μας «κυβερνούν», όπως θα ’λεγε κι ο Πατροκοσμάς «τα άλαλα και τα μπάλαλα». Ασήμαντοι, δηλαδή, και τιποτένιοι δικατορίσκοι του χειρίστου είδους. Ικανοί να ευτελίζουν τα ιερά και τα όσια της πίστης μας και της πατρίδας μας. Και είναι δυστύχημα που μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ακόμη και εκπρόσωποι του ιερατείου. Τη στιγμή ακριβώς, που έχουμε απροκάλυπτη  και ολομέτωπη επίθεση κατά της Ορθοδοξίας. Και όλοι μαζί αγωνίζονται να μας μεταλλάξουν βιολογικά και να μας αντικαταστήσουν φυλετικά.

Με ποιους θα μας αντικαταστήσουν;  Ήδη προωθούνται με μεγάλη σπουδή οι αγαπημένοι του Σόρος και των λαθρολάγνων πολιτικών λαθρομετανάστες. Που οι παγκόσμιοι κανίβαλοι, σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή, ξερίζωσαν απ’ τις πατρίδες τους.

Με λίγα λόγια: Υπάρχει μια παγκόσμια δικτατορία, στην οποία αυτοί, που υποτίθεται ότι μας κυβερνούν είναι απλές μαριονέτες . Που με σαδιστική ηδονή σταυρώνουν και ξανασταυρώνουν, χωρίς οίκτο και έλεος τους «ελάχιστούς αδελφούς» του Χριστού. Χωρίς  τα θύματα να μπορούν να πουν  τον πόνο τους και να βρουν πουθενά το δίκιο τους. Αφού τα εξωνημένα ΜΜΕ, οι λειτουργοί της, λεγόμενης, Δικαιοσύνης, και οι, υποτίθεται, «προστάτες του πολίτη», πλην εξαιρέσεων, κραυγάζουν το «σταύρωσον-σταυρωσον αυτούς».

Αρχικά πιστέψαμε ότι ο χώρος του ίντερνετ θα ήταν όαση ελευθερίας. Αλλά εξαπατηθήκαμε οικτρά. Αφού άλλωστε βρίσκεται στα χέρια των παγκόσμιων δικτατόρων. Που, ανάλογα με τις περιστάσεις εφευρίσκουν διάφορες προφάσεις: Τους Δίδυμους Πύργους, την Αλ Κάιντα, τα πυρηνικά, τα χημικά, και  τώρα τον κορονοϊό. Προκειμένου να μας φιμώνουν και να μας δουλαγωγούν μέσω των εθελόδουλων δικτατορίσκων τους. Επειδή, λέει, δεν συμμορφωνόμαστε με τους όρους της «κοινότητας»! Ποιας κοινότητας; Προφανώς της διαβολικής! Η οποία  θέλει να επιβάλει την παγκόσμια δικτατορία της, για να μας βασανίζει και δολοφονεί αδιάκοπα, χωρίς να μπορούμε να βγάλουμε άχνα.

Οι «ελάχιστοι αδελφοί» του Χριστού δεν είναι βέβαια αναμάρτητοι. Αλλά έχουν συναίσθηση και μετανοούν. Ενώ τα τέκνα του Διαβόλου είναι υπερήφανα για τη διαστροφή τους και την κάνουν παντιέρα τους και καθεστώς. Για να επαληθεύεται έτσι το λεγόμενο πως «το αμαρτάνειν είναι ανθρώπινο, ενώ το εμμένειν τη αμαρτία διαβολικό».

Λοιπόν; Όπως λέει κι ο Μόρφου Νεόφυτος, απέναντι σ’ αυτούς που θέλουν «να μας αλλάξουν τα φώτα», οφείλουμε ν’ αντιτάξουμε  τα  δικά μας ορθόδοξα φώτα!…

Πηγή εδώ.