Οι Οικουμενιστές μοιράζονται το ίδιο ευαγγέλιο και τους ίδιους στόχους με τους αιρετικούς!

Πρωτοκλασάτο στέλεχος της οικουμενικής κίνησης ξαναχτυπά

 

Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη 

 

      Ο π. Αλκιβιάδης Καλύβας, ελληνοαμερικανός ιερέας και ακαδημαϊκός που ανέθρεψε γενιές και γενιές θεολόγων, διαστρέφει “επί το οικουμενιστικόν”, το μήνυμα της Ανάστασης…

 

Το σημερινό μας άρθρο αναφέρεται στον ακαδημαϊκό REVEREND DR. ALKIVIADIS C. CALIVAS*. Πρόκειται για ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της οικουμενικής κίνησης που χαίρει αναγνώρισης και κύρους. Απασχόλησε την κοινή γνώμη με δύο παρεμβάσεις του, ελέω covid.

Τον  περασμένο Μάϊο  μας είχε χαρίσει “απείρου κάλλους” θεολογικές θέσεις, σχετικές με τη λαβίδα και τον τρόπο της Θείας Μετάληψης. Φυσικά τα συστημικά μέσα των εκκλησιαστικών ειδήσεων ανέδειξαν καταλλήλως τις χαριτωμένες θεολογικές του θέσεις, όπως: “Η θέση μου είναι η εξής. Η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να είναι πηγή χαράς, ελπίδας και δύναμης για όλους και να μην εξετάζει ή να μετρά την πίστη κάποιου για την πρόνοια και τη φροντίδα του Θεού (Μτ. 4:5-7)”.

Και στη συνέχεια:

“Μία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η Κοινωνία στον λαό είναι αναπόφευκτη. Ήδη επισυμβαίνει. Το ζήτημα είναι αν όλες οι Εκκλησίες φτάσουν σε μία συμφωνία στο ορατό μέλλον ή εάν τοπικές παραλλαγές θα εφαρμοστούν, μέχρις ότου η χρήση πολλαπλών λαβίδων ή κάποιος άλλος τύπος θα γίνει από κοινού αποδεκτός. Με οποιοδήποτε αποτέλεσμα η αλλαγή έρχεται. Ως εκ τούτου είναι σημαντικό όλοι –κλήρος και λαός μαζί– να έχουν κατάλληλα προετοιμασθεί”.

Για λόγους που μόνον το HR των οικουμενιστών γνωρίζει στο Φανάρι, ο σεβαστός καθηγητής “ξαναχτύπησε” και φέτος μήνα Μάϊο, αυτή τη φορά μέσω συνέντευξης στο  επίσημο όργανο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών:

Στη συνέντευξη του με τίτλο: Rev. Fr Dr Alkiviadis Calivas: “the message of the Resurrection is always there” (το μήνυμα της Αναστάσεως είναι πάντα εκεί), είχε την καλοσύνη ο πρεσβύτερος Δρ. Αλκιβιάδης Καλύβας, ενώ γιόρταζε το Πάσχα με τα παιδιά και τα εγγόνια του κοντά στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη (ΗΠΑ), να επιχειρήσει μια αντανάκλαση της χαράς, μέσα από τις διαφορές μεταξύ αυτού του έτους και του περασμένου, σχετικά με το αιώνιο μήνυμα της Ανάστασης.

Η ακροτελεύτια ερώτηση που του απευθύνει το site oikoumene.org

είναι: “Γιατί ο οικουμενισμός είναι σημαντικός, για να μας κατευθύνει προς τη συλλογική ελπίδα;”.

Rev.Dr Calivas: Επειδή μοιραζόμαστε το ίδιο ευαγγέλιο, και ίσως οι ιδέες μας είναι διαφορετικές, αλλά αν αναζητούμε ο ένας τον άλλον στην αγάπη, οι αποστάσεις δεν είναι τόσο μεγάλες. Γι’ αυτό κάθε προσπάθεια στην αναζήτηση της χριστιανικής ενότητας και κάθε συζήτηση για την πίστη μας είναι τόσο σημαντική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών Πίστης και Τάξης είναι τόσο σημαντικό! Ο Θεός μας δεν είναι ένας μικρός Θεός – αλλά μερικές φορές φαίνεται να περιορίζουμε τον Θεό μας. Πρέπει να έχουμε κοινό μάρτυρα στον κόσμο. Από την αρχή, ο Θεός είπε ότι ο κόσμος είναι δώρο για εμάς – αυτό το τεράστιο σύμπαν που εξακολουθούν να ανακαλύπτουν οι άνθρωποι.

 

«Καὶ περιβλεψάμενος αὐτοὺς μετ᾿ ὀργῆς, συλλυπούμενος ἐπὶ τῇ πωρώσει τῆς καρδίας αὐτῶν...»  (Μαρκ. 3:5).

Είναι στενάχωρο να διαβάζεις τέτοια σκανδαλώδη πράγματα από έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας, που μάλιστα αφιέρωσε τη ζωή του στην ακαδημαϊκή μόρφωση γενεών θεολόγων. Να διαπιστώνεις πως αυτός και οι όμοιοί του έχουν παρεκκλίνει τόσο πολύ από την Ορθόδοξη διδασκαλία.

Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι όντες, να αισθάνονται τόσο οικεία με αιρετικές διδασκαλίες στο τοξικό περιβάλλον της παναίρεσης του Οικουμενισμού. Η πόρωση στις καρδιές τους είναι μία παγιωμένη κατάσταση, κοινό χαρακτηριστικό όλων των αιρετικών όλων των αιώνων. Ούτε μια δοκιμασία παγκόσμιας κλίμακας, ένα φανερό σημείο των καιρών, όπως η επιδημία του κορωνοϊού, δεν τους συγκλονίζει, για να τους συνεφέρει.

Η ατζέντα του Οικουμενισμού είναι πάνω από την πανδημία.

                Χριστός Ανέστη!

 

* O Πρωτοπρεσβύτερος Αλκιβιάδης Καλύβας Δρ Θ. είναι Ομότιμος Καθηγητής Λειτουργικής στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού (Holy Cross Greek Orthodox School of Theology in Brookline, MA).

https://katanixi.gr/synergates/kosmidis-eleytherios/protoklasato-stelechos-tis-oikoymenikis-kinisis-xanachtypa/