Από μια τέτοια Εκκλησία πρέπει …να φεύγουμε μακριά!

 


Μετά τον Δωδώνης (εδώ) στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Δημητριάδος Ιγνάτιος με «Επείγον Εγκύκλιο Σημείωμα για τον εμβολιασμό ιερέων»! Και «δυστυχώς δεν υπάρχει σύνοδος Ορθοδόξων να δείξει στον οικουμενιστή Δωδώνης και στον Δημητριάδος, ποιός πραγματικά δεν επιτρέπεται να μπαίνει στην Εκκλησία»! Αντίθετα, ο Δημητριάδος επελέγει να δικάσει, εκείνους που προσπαθούν να περισώσουν κάτι από την Ορθοδοξία! Δικαιολογημένα ο π. Γεώργιος Δρογγίτης προείπε σε πρόσφατη συνέντευξη:

 

Επείγον Εγκύκλιο Σημείωμα για τον εμβολιασμό ιερέων


Επείγον εγκύκλιο σημείωμα με θέμα: «Εμβολιασμός ιερέων για την νόσο covid-19», εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Όπως επισημαίνει, οι πρόσφατες απώλειες δύο ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας είναι αυτές που μεγιστοποίησαν «την θλίψη και στενοχωρία μου για την εκδημία των δύο αδελφών μας και ιδιαίτερα του συμπρεσβυτέρου Δημητρίου, για τον οποίο νιώθω ότι δεν έκανα ό,τι θα μπορούσα για μην έχουμε αυτήν την έκβαση. […] Σας απευθύνω πατρική έκκληση και παράκληση όσοι δεν έχετε εμβολιαστεί να το πράξετε, εφόσον βέβαια δεν σας το απαγορεύει ο θεράπων Ιατρός σας».

Πέρα από την θερμή και επαναλαμβανόμενη πατρική μου σύσταση να εμβολιαστείτε δεν μπορώ βέβαια να αναγκάσω κάποιον από εσάς να το πράξει. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πράξει ό,τι θεωρεί σωστό. Στη συνέχεια, όμως, ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη των ελεύθερων επιλογών του...

 

Σας παρακαλώ, ωστόσο, και σε εφαρμογή και όσων προβλέπονται πλέον από την Πολιτεία, να με ενημερώσετε όλοι εάν έχετε εμβολιαστεί η όχι. Συγκεκριμένα, εντός δύο ημερών από της λήψεως του παρόντος, καλείσθε όλοι να αποστείλετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Μητροπόλεως, είτε το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, είτε το Πιστοποιητικό νόσησης, είτε Βεβαίωση Ιατρού που αποτρέπει τον εμβολιασμό.

Όλη η δημοσίευση εδώ.