Είναι να αναρωτιέται κανείς

 Διαβάζει κανείς άρθρα όπως το παρακάτω σε επίσημα εκκλησιαστικά ιστολόγια και αναρωτιέται: Τι σχέση έχουν αυτές οι περιγραφόμενες σκευωρίες και αλχημείες με την Εκκλησία του Χριστου; Πότε θα σταματήσει η πνευματική κατρακύλα με ευθύνη πρώτων των ποιμένων;

Το ''Αλάθητο'' (30/9/2021) από το ιστολόγιο "Ρομφαία"

"πλάγιος του πέμπτου"

1. Μία εβδομάδα απομένει και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου για την χηρεύουσα Μητρόπολη του Λεκανοπεδίου! Το ένα σενάριο λέει ότι δεν έχει δοθεί ακόμη έγκριση από τον Μέγα Άλεξ. Ένα άλλο σενάριο λέει ότι πάμε για αιφνιδιασμό στους Αρχιερείς ώστε να μην προλάβουν να κάνουν διαβουλεύσεις, αφού πρώτα κάψει το μεταθετό λόγω 2/3 για υμέτερο Αρχιμανδρίτη!

2. Τα τηλέφωνα των Αρχιερέων ήδη έχουν αρχίσει και παίρνουν φωτιά από τους υποψηφίους που ζητούν την ευχή και την ψήφο της Ιεραρχίας! Λαγκαδάς, Κιλκίς και Θήρα θεωρούνται σχεδόν σίγουροι οι μέλλοντες να ανέλθουν εις τους θρόνους τους, προερχόμενοι ασφαλώς και οι τρεις από την οδό Ιασίου…

3. Ως αναφορά την Δυτική Μακεδονία, εκεί που «σφάζονταν» οι δύο πρωτοσύγκελλοι ή μάλλον καλύτερα οι δύο ανώτεροι τους, προέκυψε και τρίτος πρωτοσύγκελλος, ο γνωρίζων καλύτερα όλων τα εκεί πράγματα… βέβαια για να δούμε κατά πόσον θα σεβαστούν οι Αρχιερείς μας τη μνήμη του μακαριστού Γέροντος του, αλλά και του Επισκόπου αδελφού του ή απλά είναι ένα ακόμη παιχνίδι του Πρώτου για να αποδυναμώσει την υποψιότητα του φέροντος το όνομα του προστάτου των οδηγών και να επιτύχει μία άνετη και «καλή νίκη»!

4. Και αφού το αλάθητο είναι αφιερωμένο στην Ιεραρχία της ερχομένης εβδομάδας, μήπως μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι δουλειά είχε αγαπητός Μητροπολίτης του Πρώτου στην όχθη του Βοσπόρου; Φαίνεται ότι η αποστολή πραγματοποιήθηκε προκειμένου να μπορέσουν κάποιοι να εκπληρώσουν τα όνειρα του μεταθετού τόσο της ήδη κενής Μητροπόλεως, αλλά συντόμως και κάποιας που ευελπιστούν να προκύψει… Λέτε να βγούμε προφήτες;

5. Δεν λέω, ωραίο γράμμα έστειλε ο Προφήτης για την υποψηφιότητα του προαλείφοντος τα δυτικά προάστια! Βέβαια με ενημέρωσαν ότι αναμένουν στη στροφή πολλοί εκ των Αρχιερέων για να ανταποδώσουν τα όσα έχει πράξει εκείνος κατά καιρούς σε αντίστοιχες περιπτώσεις! Ρόδα είναι και γυρίζει…που λέει και ο λαός!

Υ.Γ.: Πιστεύω πώς η μεγαλύτερη μερίδα των Ιεραρχών ούτε και γνωρίζει τα θέματα των εισηγήσεων της Ιεραρχίας που ξεκινάει από Δευτέρα! Η Παρασκευή να είναι καλά!

Υ.Γ.1: Αυτοί που κόπτονται για τους κάνονες και τα περί μεταθετού, ας δουν που στο Φανάρι το πρωί ξυπνάς Ισπανίας, το μεσημέρι τρως ως Γαλλίας και το βράδυ μπορεί να κοιμηθείς ως πρώην Καρπάθου!