Απίστευτο! Ορθόδοξο ιστολόγιο προπαγανδίζει υπέρ της Κίνας που διώκει την Εκκλησία, μόνο και μόνο για να στηριχθεί η Ρωσία που συμμαχεί με την Κίνα.

"...Στην Κίνα, περισσότεροι από 250 σταυροί αφαιρέθηκαν από τις εκκλησίες στην επαρχία Anhui μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου φέτος, ενώ οι επικεφαλείς της εκκλησίας έχουν απειληθεί με φυλάκιση και κλείσιμο της εκκλησίας εάν αρνηθούν την αφαίρεση των σταυρών. Ο Κινέζος χριστιανός ακτιβιστής Μπομπ Φου, ανέφερε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η κινεζική κυβέρνηση εποπτεύει ένα πενταετές σχέδιο για να καταστήσει τον Χριστιανισμό πιο συμβατό με τον σοσιαλισμό. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια «επανεγγραφή» της Βίβλου για να κάνει τις σοσιαλιστικές ιδέες να φαίνονται πιο… θεϊκές, εξήγησε ο Φου" (εδώ).

τοῦ Αδαμάντιου Τσακίρογλου

Ὅλοι γνωρίζουμε τί κράτος ἐστι ἡ Λαϊκὴ Δημοκρατία τῆς Κίνας. Αὐτὴ ποὺ π.χ. ἐφαρμόζει τὰ πιὸ ἀπάνθρωπα μέτρα κατὰ τοῦ Κορονοϊοῦ στὴν Σαγκάη (γι' αὐτά, ποὺ ὅπως καὶ ἡ Ρωσία, κουβέντα δὲν λέει ἡ "Φαίη"). Καὶ ὅμως τὸ ἱστολόγιο τῆς "Φαίης" "τας Θύρας"  ἐμφανίζει ἄρθρο μὲ δηλώσεις τοῦ ἀναπληρωτοῦ τοῦ τμήματος πληροφοριῶν τοῦ ὑπ. ἐξωτερικῶν τῆς Κίνας (ναί, τοῦ τμήματος ποὺ μεταξὺ ἄλλων παρακολουθεῖ καὶ διώκει τοὺς Χριστιανούς) Wang Wenbin ὡς "ξεσκέπασμα τῆς δαιμονικῆς ὑποκρισίας τῶν Η.Π.Α"!!! Καὶ ἀπαντοῦμε: Ναί, οἱ Η.Π.Α. εἶναι δαιμονικοί (!!! ὁ ὅρος εἶναι τῆς "Φαίης") ὑποκριτές. Ἡ Κίνα ὅμως, κ. "Φαίη", δὲν εἶναι καὶ μάλιστα παρασάγγας ἀνώτερη στὴν ὑποκρισία; Ἡ Κίνα δὲν ἐγκληματεῖ παντοῦ καὶ ἰδιαίτερα κατὰ τῆς Ἐκκλησίας; Δὲν διώκονται οἱ Ὀρθόδοξοι στὴν Κίνα; Ἡ Κίνα δὲν συμμετέχει στὴν παγκοσμιοποίηση (π.χ. 80% τῶν Ὑλικῶν γιὰ Κομπιοῦτερ καὶ κινητὰ παράγεται στὴ Κίνα) καὶ στὴν Ν.Τ.Π.; Γι' αὐτὰ σιωπᾶτε καὶ πάλι δυστυχῶς δὲν κάνατε τὶς ἀπαραίτητες ἕρευνές σας. Διότι, ἂν ψάχνατε θὰ βρίσκατε, ὅτι ὁ Wang Wenbin εἶναι αὐτὸς ποὺ χαρακτήρισε τὰ κινέζικα ἐγκλήματα κατὰ τῶν Οὐιγούρων, κατὰ πολλοὺς γενοκτονία, ὡς τὸ ψέμα τοῦ αἰώνα (ἐδῶ). Τέτοια υποκρισία!!! Γι' αὐτὸ ἐρωτῶ: Στὶς Η.Π.Α. ὁ γέροντας Ἐφραίμ τῆς Ἀριζόνα ἵδρυσε πολλὰ μοναστήρια. Στὴν Κίνα θὰ μποροῦσε νὰ τὸ πράξει; Θὰ μποροῦσε στὴν Κίνα ἕνας π. Σεραφεὶμ Ρόουζ νὰ ἀποσυρθεῖ σὲ ἀσκητήριο; Μὰ φυσικά, ὄχι! Δηλαδή, γιὰ νὰ δικαιολογήσουμε τὴν ἄκριτη καὶ σκανδαλώδη ρωσοφιλία μας (οἱ Ρῶσοι γιὰ πολιτικοὺς σκοποὺς σιωποῦν καὶ γιὰ τοὺς διωγμοὺς κατὰ τῶν Χριστιανῶν καὶ γιὰ τὰ ἐγκλήματα τῶν Κινέζων, καὶ γιὰ τὰ ἀπάνθρωπα μέτρα τῶν Κινέζων στὴν Σαγκάη) θὰ ἀθωώσουμε τοὺς διώκτες τῆς Ἐκκλησίας; Ἐπιτρέπεται ἐμεῖς ποὺ δικαίως κατηγοροῦμε τὰ ἐπίσημα ΜΜΕ γιὰ διαστρέβλωση τῆς ἀλήθειας,  παράλληλα νὰ διαστρεβλώνουμε οἱ ἴδιοι γιὰ δικά μας συμφέροντα τὴν ἀλήθεια; Ἡ εὐθύνη μας εἶναι τρομερὴ ἀπέναντι σὲ Θεὸ καὶ ἀνθρώπους. 

Παρουσιάζω κάποια ἀπὸ τὰ ἔργα τῶν "δίκαιων ξεσκεπαστῶν τῶν Η.Π.Α." κατὰ τὴν κ. "Φαίη" Κινέζων:

Εἰκόνα τῶν 222 Κινέζων Νεομαρτύρων
"Μετά την επικράτηση του Μάο -Τσε-Τουνγκ στην Κίνα το 1949, οι Ρώσοι Ορθόδοξοι αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν από το κινεζικό έδαφος. Κατόπιν τούτου, η Αρχιεπισκοπή του Χαρμπίν από 70 ενορίες, 200 Ιερείς και 100.000 πιστούς, τους όποιους είχε πριν από την εγκατάσταση του νέου καθεστώτος, απέμεινε το 1955 με 30 Ιερείς και άγνωστο αριθμό πιστών. Πολλοί κληρικοί που δεν επιθυμούσαν να επιστρέψουν στη Σοβιετική Ένωση πήγαν στην Ιαπωνία.
Στο κινεζικό Τουρκεστάν υπολογίζεται (1960) ότι υπήρχαν 80.000 Ορθόδοξοι, ενώ η Επισκοπή της Σαγκάης πριν από το 1949 είχε 70.000. Ο Επίσκοπος Ιωάννης Μαξίμοβιτς κατέφυγε στις Φιλιππίνες και ο Αρχιεπίσκοπος Βίκτωρ, αφού εγκατέλειψε το Πεκίνο, κατευθύνθηκε με όλο τον ρωσικό κλήρο στην Αυστραλία" (ἐδῶ).

"Ο Ιησούς Χριστός δεν θα σας βγάλει από τη φτώχεια ούτε θα θεραπεύσει τις ασθένειές σας, αλλά το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα θα το κάνει, οπότε θα τραβήξετε αυτές τις φωτογραφίες του Χριστού και θα παρουσιάσετε μια ωραία φωτογραφία του Προέδρου Xi Jinping".

"Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Κ.Κ.Κ.) αναγκάζει τους πιστούς να παραιτηθούν από την πίστη τους και να αντικαταστήσουν τα θρησκευτικά σύμβολα και εικόνες με πορτρέτα του Προέδρου Μάο και του Προέδρου Χι Τζίνπινγκ.

Οι αναφορές προέρχονται από το Bitter Winter, μια δημοσίευση που ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (σσ. οι δαιμονικοί υποκριτές κατά την "Φαίη" δυτική προπαγάνδα κι αυτό) σε επίσημες εκθέσεις και το περιγράφει ως «διαδικτυακό περιοδικό για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα». Πριν από λίγους μήνες, οι κομμουνιστές αξιωματούχοι στο Λίνφεν φέρεται να κάλεσαν αξιωματούχους από όλες τις τοπικές πόλεις και χωριά υπό τη διακυβέρνησή του για μια συνάντηση. «Οι συμμετέχοντες διατάχτηκαν να αφαιρέσουν σταυρούς, θρησκευτικά σύμβολα και εικόνες από τα σπίτια των ανθρώπων πιστών Χριστιανών που λαμβάνουν πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας και να τις αντικαταστήσουν με πορτρέτα του προέδρου Μάο και του προέδρου Xi Jinping», ανέφερε την Τρίτη το Bitter Winter. «Οι αξιωματούχοι έλαβαν εντολή να ακυρώσουν τις επιδοτήσεις σε όσους αρνούνται την διαταγή»... Η Washington Post ανέφερε το 2017:

Ο Ιησούς Χριστός δεν θα σας βγάλει από τη φτώχεια ούτε θα θεραπεύσει τις ασθένειές σας, αλλά το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα θα το κάνει, οπότε θα τραβήξετε αυτές τις φωτογραφίες του Χριστού και θα παρουσιάσετε μια ωραία φωτογραφία του Προέδρου Xi Jinping.

Αυτό λένε χιλιάδες χωρικοί στη νοτιοανατολική Κίνα από τοπικούς αξιωματούχους, ως ένδειξη της αυξανόμενης λατρείας της προσωπικότητας γύρω από τον ισχυρό ηγέτη της χώρας, καθώς και την αυξανόμενη πίεση στη χριστιανική λατρεία." (ἐδῶ). 

"Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σχεδόν 50 χριστιανοί, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά συνελήφθησαν μέσα σε Εκκλησία στην πόλη Chengdu. Η τοπική αστυνομία είχε κλείσει την συγκεκριμένη Εκκλησία από τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε και συνέλαβε τον Ιερέα-εφημέριο του Ναού όπως επίσης και 160 χριστιανούς. Από τα παιδιά το μικρότερο ήταν μόλις δυο μηνών βρέφος ενώ σύμφωνα με αναφορές υπήρξε εκτεταμένη χρήση βίας" (ἐδῶ).

"Η επιτεινόμενη δυσανεξία των Αρχών του κινεζικού καθεστώτος έναντι της σημαντικής διάδοσης τού Χριστιανισμού αποτελεί υπαρκτή πραγματικότητα. Σε πρόσφατη ομιλία του στις αρχές του 2014, ο περιφερειακός αξιωματούχος επί των εθνοτικών και θρησκευτικών θεμάτων, Feng Zhili, κατέστησε σαφή την ενόχληση του Κομμουνιστικού Κόμματος για την ραγδαία εξάπλωση των χριστιανικών κοινοτήτων σε μια περιοχή η οποία ήδη θεωρείται η πλέον εκχριστιανισμένη στην επικράτεια της Κίνας. Η αύξηση των χριστιανικών κοινοτήτων στην περιοχή είναι σύμφωνα με την τοποθέτησή του «υπερβολική και επικίνδυνη»" (ἐδῶ).

Αὐτὴ εἶναι ἡ Κίνα ποὺ ὑποτίθεται μάχεται ἐνάντια στὴν Ν.Τ.Π. Ἐπαναλαμβάνω: ἡ εὐθύνη μας εἶναι μεγάλη.

Χριστός ανέστη!

Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου

Νεομάρτυρες της Κίνας

11 Ιουνίου 1900.

Ημέρα διοκλητιάνειου διωγμού των ευάριθμων Χριστιανών της αχανούς Κίνας. Ημέρα οργής και φωτιάς και συσ-σεισμού. Οι επαναστάτες Πυγμάχοι («Μπόξερς») έστρεψαν το μένος τους ιδιαίτερα εναντίον των εφτακοσίων όλων κι όλων Ορθοδόξων, και χτύπησαν με λύσσα το «μικρόν ποίμνιον» του Χριστού…

΄Ισως να είχαν πολλά παράπονα με τους ξένους και με τις διάφορες «ιεραποστολές» τους, που δεν ήταν πάντοτε άμοιρες εγκόσμιων επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων. ΄Ομως η μικρή Ορθόδοξη Εκκλησία της Κίνας, άγιο τέκνο της ρωσικής ιεραποστολικής φλόγας παλαιοτέρων εποχών, από νωρίς ειχε δείξει και αποδείξει ότι έγνοιά της και έργο της ήταν αποκλειστικά ο ευαγγελισμός και η εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού, και όχι η «θρησκευτική» υποστήριξη πολιτικών και άλλων μάταιων και εφάμαρτων σκοπιμοτήτων. ΄Ετσι, αν άλλοι είχαν δόσει λαβή για υποψίες και παράπονα, οι Ορθόδοξοι εκήρυτταν Χριστόν εσταυρωμένον και τίποτε άλλο!

Μέσα στις «μυρμηγκιές» των Βουδδιστών, των Κομφουκιανών και των Ταοϊστών, η Ορθόδοξη παρουσία ήταν «σταγών εν τω ωκεανώ». Παρά ταύτα, η σταγόνα αυτή ήταν ανυπόφορα ενοχλητική για τους «Μπόξερς» και δεν την ανέχθηκαν να λειτουργήσει στα μάτια της ψυχής τους σαν κολλύριο, να ξαστερώσει η πνευματική τους δράση, για να μπορέσουν να διακρίνουν το φως της αληθινής θεογνωσίας. Γι’ αυτό και βάλθηκαν να τη στεγνώσουν. Με τη φωτιά του διωγμού. Με τον απαίσιο άνεμο της βίας. Με κάθε τρόπο!…

΄Ολες σχεδόν οι εκκλησίες πυρπολήθηκαν. Το ιεραποστολικό κέντρο του Πεκίνου, η πολύτιμη βιβλιοθήκη του, το τυπογραφείο του, τα πάντα παραδόθηκαν στις φλόγες. ‘Ο,τι είχε καταφέρει να δημιουργήσει η ταπεινή ιεραποστολική προσπάθεια μεταβλήθηκε σε ερείπια και στάχτες.

Από τους εφτακόσιους πιστούς, μετρημένοι στα δάχτυλα ήσαν οι Ρώσοι, το βασικό δηλαδή προσωπικό μονάχα της υπό τον Αρχιμανδρίτη Ιννοκέντιο Ιεραποστολής. ΄Ολοι οι υπόλοιποι ήταν αυτόχθονες Κινέζοι. Η λύσσα των «Μπόξερς» ξέσπασε ακριβώς εναντίον αυτών των ομοεθνών τους… Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το φονικό τους μένος εναντίον των αρνίων της Εκκλησίας!…

Από τα πρώτα θύματά τους υπήρξε ο σεβάσμιος Ιερέας Μητροφάνης Τσή. «Πατάξω τον ποιμένα και διασκορπισθήσονται τα πρόβατα της ποίμνης» (Ματθ. κστ’, 31)… Μαζί με τον Ιερέα και ο απειρόκακος βλαστός του Ιωάννης, οχτάχρονο παιδί! Το ακρωτηρίασαν ανηλεώς… -Αρνείσαι την πίστη του Χριστού;… -Όχι!… -Προσκυνάς τον Βούδδα;… -Μή γένοιτο!.. Τον έκοψαν κομμάτια. Στο ξεψύχισμά του κάποιοι πονετικοί πλησίασαν και προσπάθησαν να του δείξουν λίγη ανθρωπιά. Στην ερώτηση τους αν υποφέρει πολύ, ο άγιος Παιδομάρτυρας του Χριστού, με αγγελικό μειδίαμα στα χείλη εψιθύρισε. -Το να πάσχει κανείς για τον Χριστό δέν είναι βαρύ πράγμα… κι έκλεισε τ’ αθώα του μάτια στη βαρβαρότητα της γης για να τ’ ανοίξει στη Βασιλεία του Θεού, όπου οι Κήρυκοι και οι Ταρσίζιοι κι οι Κλαύδιοι και οι Υπάτιοι και οι Διονύσιοι κι οι Παύλοι και οι άλλοι «Παιδαρίσκοι» του Χριστού τον περίμεναν αδελφικά να τον βάλουν στο «παιχνίδι» τους, μαζί με τα Χερουβίμ και τα Σεραφίμ…

Ο Παύλος Βαν, Κατηχητής, ήρθε η ώρα να επισφραγίσει με την ομολογία του και το μαρτύριο υπέρ Χριστού όσα για χρόνια εδίδασκε στους νεοσσούς της Εκκλησίας. Υπέμεινε αγόγγυστα ανήκουστα μαρτύρια με την προσευχή στα χείλη και παρέδωσε τη μακαρία του ψυχή στα χέρια του Πλαστού του… Η ΄Ιγια Βεν, δασκάλα της Ιεραποστολικής Σχολής, βασανίστηκε απάνθρωπα κατ’ επανάληψη. Χτυπήθηκε, ακρωτηριάσθηκε, ξεψύχισε επιτέλους ομολογώντας και αυτή με ανδρικό φρόνημα και παρρησία το όνομα του Χριστού. Μαζί τους κι άλλοι. Μικροί και μεγάλοι. Απλοί και επίσημοι. Μορφωμένοι και ιδιώτες. ΄Ανθρωποι της υπαίθρου και αστοί. Εργάτες των γραμμάτων και χειρώνακτες…

Τα ονόματα τους τα ξέρει ο Θεός που τα κατέγραψε εν βίβλω ζωής… Τετρακόσιοι περίπου φιλόχριστοι αναδείχθηκαν Μάρτυρες και Ομολογητές κι επότισαν με τα καθαρά τους αίματα τα χώματα της Κίνας και τα αγίασαν με την υπέρτατη θυσία τους. Η πρώην άγονη και στείρα Κινεζική γη αναβλάστησε τα πρώτα της μυρίπνοα άνθη, που με το γλυκύ κίτρινο χρώμα τους επλούτισαν την ωραιότητα του Κήπου της επουράνιας Εδέμ, και με τη δροσιά τους εδρόσισαν τη λιγοθυμισμένη από το καύμα του ορθολογισμού και της ακηδίας Χριστιανωσύνη των αρχών του αιώνος μας. Ο ιστορικός λαός των Σινών έδωσε τις απαρχές του στον Θεό Σαββαώθ…

11 Ιουνίου 1900… ΄Αξιόν εστι η θυσία των Σινών Νεομαρτύρων… ΄Αξιόν εστι το αιμοβαφές επιτραχήλιο του Πρεσβυτέρου Μητροφάνους… ΄Αξιόν εστι το άμωμο σφάγιο, ο μειρακίσκος Ιωάννης… ΄Αξιόν εστι το αίμα ΄Ιγιας, Παύλου και όλων των αγνώστων και τω Θεώ γνωστών κατ όνομα Ομολογητών και Μαρτύρων, των απαρχών της Κίτρινης Φυλής…

11 Ιουνίου 1995. Σκυμμένος στις σελίδες της «Εκκλησιαστικής Αληθείας» της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως του σωτηρίου έτους 1901, κάνω την πρώτη γνωριμία μου με τους Αγίους Νεομάρτυρες της Κίνας… Η ιερή τους εικόνα, σινο-βυζαντινότροπη, αγιάζει ήδη το ταπεινό μου γραφείο… Ταις αυτών αγίαις πρεσβείαις Χριστέ ο Θεός, την πεπτωκυΐαν σκηνήν της εν Κίνα Εκκλησίας Σου ανάστησον και σώσον τας ψυχάς ημών, των φιλομαρτύρων δούλων Σου…

† Ε.Α.Ι.

Απολυτίκιον

Ήχος γ΄. Θείας πίστεως

Σίναι Μάρτυρες πατρώαν πλάνην, καταστρέψαντες, ύψωσαν πίστιν, των Ορθοδόξων και στερρώς ηγωνίσθησαν, την βουδδικήν γάρ θρησκείαν ελέγξαντες, εν παρρησία Χριστόν ωμολόγησαν, Θεόν τέλειον˙ Αυτώ δ’ εκτενώς πρεσβεύουσιν, υπέρ των ψυχών ημών.

Πηγή: Σινικόν Κλέος (Οι Νεομάρτυρες της Κίνας), Έκδοσις «Ορθόδοξος Κυψέλη», Θεσσαλονίκη 1999