Γονατιστός στον τάφο του Αρχιβλάσφημου Καζαντζάκη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

γράφει ο Χρήστος Βλαμάκης

Σήμερα, το σημαντικότερο για αρκετούς αρχιερείς (και λοιπούς ρασοφόρους) είναι το τι γνώμη θα σχηματίσει η κοινωνία για εκείνους. Όχι ο Χριστός μας, ή έστω το ποίμνιο, αλλά η ευρύτερη μάζα, η οποία δυστυχώς δεν δίνει και δεκάρα τσακιστή για την πίστη μας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης φαίνεται να ηγείται της συγκεκριμένης λίστας. 

Το να γονατίσεις στον τάφο ενός αγίου ή έστω ενός ήρωα είναι ευάρεστο. Το να γονατίσεις (με ευλάβεια) στον τάφο ενός ανθρώπου που εβλασφήμησε τον Χριστό όσο ουδείς των ανθρώπων, είναι εξωφρενικό. Είναι απαράδεκτο, είναι βλάσφημο, είναι αισχρό. (βίντεο ΕΔΩ)

Δεν είναι τυχαίο πως οι δύο που «μονομάχησαν» για την θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης είναι θαυμαστές του μεγάλου αυτού υβριστή και το δηλώνουν με κάθε ευκαιρία (η ΟΑΚ έφτασε να χρηματοδοτεί και την ταινία για το πρόσωπο του).  Του συγγραφέα που δεν μίσησε μόνο τον Χριστό μας, αλλά μίσησε και την ίδια του την χώρα. Που έφτασε να βγάλει τον άγιο Παϊσιο εκτός αγίου όρους, και μάλιστα να φτάσει να διαδηλώσει για την ταινία που βασίστηκε πάνω στο αισχρό βιβλίο του. Που μέχρι και τον πιο πράο άνθρωπο του προηγούμενου αιώνα, άγιο Αμφιλόχιο Μακρή, έκανε να συγγράψει και διανείμει βιβλιαράκια, ώστε να προφυλάξει το ποίμνιο από τα δηλητηριώδη του συγγράμματα. 

Αυτόν τον βλάσφημο και μασόνο πήγε να προσκυνήσει ο Αρχιεπίσκοπος μας, με μια στάση σαν να του ζήταγε και συγγνώμη. Ποιος ξέρει σε τι αποσκοπούν τέτοιες κινήσεις… 

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης καί ἡ «διαφήμιση» τοῦ βλάσφημου Corpus Christi ΕΔΩ

Ο Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής για τον Καζαντζάκη ΕΔΩ

Ο πατήρ Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος για τον Καζαντζάκη ΕΔΩ

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Αυγουστίνος Καντιώτης, ΕΔΩ

Γονατιστός στον τάφο του Καζαντζάκη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

65 χρόνια μετά τον θάνατό του διοργανώθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη εκδήλωση μνήμης. Στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στο έργο του, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, γονάτισε μπροστά στον τάφο του Καζαντζάκη.

Μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό…

πηγή φωτογραφίας: CRETALIVE.GR

newsbreak, 27-10-2022