Μπαντσέν Λογγίνος: Οι ηγεσίες των Εκκλησιών που δεν θα υποκύψουν στις αρχές θα εκδιωχθούν.

                               



Ο Μητροπολίτης Μπαντσέν Λογγίνος είπε ότι ανεξαρτήτου χώρας, όλοι όσοι παραμείνουν πιστοί στον Θεό θα εκδιωχθούν. 

Ανήμερα των Χριστουγέννων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μπαντσέν Λογγίνος τράβηξε την προσοχή των πιστών στην δύσκολη ώρα που έφτασε για τους Ορθοδόξους της Ουκρανίας, όπου όλοι θα πρέπει να απαντήσουν πώς θα υπηρετήσουν τον Θεό και αν θα παραμείνουν στο μαντρί της κανονικής Εκκλησίας.

«Δεν μπορούμε να ακούσουμε εκείνους τους ανθρώπους που δημιούργησαν την δική τους εκκλησία, στην οποία δεν υπάρχει χάρη Θεού, δεν υπάρχει αγάπη αλλά μόνο αιματοχυσία. Παίρνουν για τον εαυτό τους τους ναούς μας που έχουν την χάρη του Θεού γιατί κανείς δεν μπορεί χωρίς χάρη. Και οι δικοί τους ναοί, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι άδειοι. Ζητήσαμε από τις αρχές μας να μην μας πάρουν τους ναούς αλλά δεν εισακουστήκαμε», είπε ο Μητροπολίτης.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία δημιουργήθηκε για προσευχή, νηστεία, ταπείνωση και αγάπη και προέτρεψε όλους να ενωθούν εν Κυρίω και εν αγάπη.

«Όλοι αγαπάμε τη χώρα μας και όλοι είμαστε παιδιά της μητέρας μας – δεν θεωρούμε ότι θα αγαπήσει κάποιον λιγότερο, αλλά σήμερα η Εκκλησία μας πλήττεται από τρομερούς διωγμούς», σημείωσε ο Μητροπολίτης Λογγίνος.

Πρόσθεσε επίσης ότι αναμένονται διωγμοί σε όλες τις Τοπικές Εκκλησίες και καλά θα είναι μόνο οι Εκκλησίες στις οποίες οι επίσκοποι θα έχουν ξεπουληθεί στις αρχές.

[σ.σ. Τώρα εμένα αυτό το τελευταίο γιατί μου θυμίζει κάτι;]

«Βλέπετε πώς ο Βαρθολομαίος έχει πιει το αίμα των Χριστιανών, θέλοντας να γίνει ο πάπας των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο. Αλλά ο δικός μας «πάπας», ο Πατέρας μας, είναι ο Κύριος ο Θεός και η κεφαλή της Εκκλησίας μας, είναι ο Ιησούς Χριστός. Και όλοι εμείς… πατριάρχες, επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και όλοι οι άνθρωποι του Θεούυπηρετούμε τον Βασιλιά μας που γεννήθηκε για να θυσιαστεί για την άφεση των αμαρτιών όλων των ανθρώπων. Ο κόσμος όμως θέλει να επιλέξει έναν άλλον Βασιλιά· τον άρχοντα της γης», είπε ο ιεράρχης της [κανονικής] Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – UOC.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους ενορίτες να μην εγκαταλείψουν ποτέ την Εκκλησία του Θεού διότι μόνο σε αυτήν υπάρχει σωτηρία.

Union of Orthodox Journalists


πηγή