Και ενώ οι Ορθόδοξοι κάνουν ανούσιες (αφού οι πράξεις λείπουν) ημερίδες και διαλέξεις επιδεικνύοντας τίτλους και γνώσεις, οι Οικουμενιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους.

Ποιοί θα τους σταματήσουν; Οι διάφοροι θαμώνες πια ομιλητές ημερίδων και διαλέξεων;
«Οι μικρές εκκλησίες σε αυτή τη χώρα είναι πάντα μέρος του οικουμενισμού στη Γερμανία!»

Στην ιστοσελίδα της (ACK) "Εργασιακής Ομάδας Εκκλησιών της Γερμανίας" (εδώ) με πρόεδρο τον π. Κων/νο Μίρον διαβάζουμε:

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Γερμανία (ACK), πρωτοπρεσβύτερος Κων/νος Ράντου Μίρον, θα εορτάσει την Ημέρα της Εκκλησίας (Kirchentagτην Κυριακή στις 10:00 π.μ. στις 5 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. μαζί με την Πρόεδρο του ACK στη Βαυαρία, Dean Christine. Schürmann, και μια οικουμενική ομάδα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και του Αγ. Ούλριχ.

Κάθε χρόνο, όλες οι ενορίες σε εθνικό επίπεδο προσκαλούνται να γιορτάσουν τη λειτουργία τους στις αρχές Φεβρουαρίου ως Κυριακή Kirchentag και έτσι να φτιάξουν τη διάθεση για το επερχόμενο KirchentagΑυτές οι υπηρεσίες έχουν σκοπό να διεγείρουν την περιέργεια, να παρέχουν πληροφορίες, να κάνουν τους ανθρώπους να θέλουν να λάβουν μέρος και να προσκαλέσουν τις εκκλησίες να συμπεριλάβουν το Kirchentag στις δεήσεις τους.

Περιθώριο βελτίωσης

Μετά το τέλος της Καθολικής Ημέρας το 2022 , η Ομάδα Εργασίας των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Γερμανία πρότεινε κοινές «Χριστιανικές Ημέρες» στις οποίες συμμετέχουν όλα τα δόγματα. Η συνεργασία των δογμάτων μπορεί να θεωρηθεί ως ανακούφιση για όλες τις εκκλησίες και είναι στραμμένη προς το μέλλον για τον Χριστιανισμό στην Κεντρική ΕυρώπηΟ Μίρον ήθελε μια ξεκάθαρη οικουμενική προφορά από την αρχή για τις μελλοντικές χριστιανικές συγκεντρώσεις. Είναι αλήθεια ότι η 102η Καθολική Ημέρα ήταν πιο οικουμενική από τους προκατόχους της, αλλά ο βασικός στόχος της μεγαλύτερης συμμετοχής όλων των χριστιανικών εκκλησιών θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω. «Υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης», τόνισε ο Μιρόν. Είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν στο μέλλον κοινές «Χριστιανικές Ημέρες» με τη συμμετοχή όλων των δογμάτων.

Διαομολογιακή Διαχείριση Έργων Οικουμενισμός

Για το Συνέδριο της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Νυρεμβέργη, μια διθρησκευτική ομάδα διαχείρισης έργου προετοιμάζει ένα κέντρο οικουμενισμού που θα συνδέει τους δύο χώρους του Jakobskirche και του Elisabethkirche γύρω από την Jakobsplatz με ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών συμμετοχής. Στο σχεδιασμό, εκτός από εκπροσώπους των τοπικών και περιφερειακών ACK, συμμετέχουν οι σύμβουλοι του Ecumenical Centrale, καθώς και εκπρόσωποι των διεθνών εκκλησιών στη Βαυαρία και της Ευαγγελικής Συμμαχίας (EAD) . Επιπλέον, προγραμματίζεται οικουμενική λειτουργία για το Corpus Christi στις 8 Ιουνίου 2023 στη μεγαλύτερη εκκλησία της Νυρεμβέργης, τον Άγιο Λόρεντς.

Οι μικρές εκκλησίες σε αυτή τη χώρα σκέφτονται τον οικουμενισμό!

Με τη λειτουργία στις 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 10:00 π.μ., ο πρωτοπρεσβύτερος Μίρον θέλει να στείλει άλλο ένα μήνυμα ότι ο οικουμενισμός στη Γερμανία είναι κάτι περισσότερο από τη συνεργασία των περιφερειακών προτεσταντικών και ρωμαιοκαθολικών κοινοτήτων«Οι μικρές εκκλησίες σε αυτή τη χώρα είναι πάντα μέρος του οικουμενισμού στη Γερμανία!» τόνισε ο ελληνορθόδοξος ιερέας.