Οι προαναγγελίες ενώσεως των "Εκκλησιών" το 2025 πληθαίνουν!

Επίσκεψη του Καρδινάλιου Kurt Koch στα κεντρικά γραφεία του ACK (Εργασιακή Ομάδα Εκκλησιών Γερμανίας, της οποίας προεδρεύει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Μίρον)

Φρανκφούρτη  (16/03/2023)



Στο τέλος του ταξιδιού του στη Γερμανία, ο Καρδινάλιος της Κούριας Kurt Koch, Διευθύνων της Επιτροπής για την Προαγωγή της Χριστιανικής Ενότητας, επισκέφθηκε την ACK (Εργασιακή Ομάδα Εκκλησιών Γερμανίας) την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. Ο Καρδινάλιος Kurt Koch επισκέφθηκε το Οικουμενικό Κέντρο στις 16 Μαρτίου και μίλησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ACK (Εικόνα: ACK).

Σε συνομιλία με το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο π. Κωνσταντίνο Μίρον, ο καρδινάλιος τόνισε την ανάγκη να επιδιώκεται πάντα διάλογος με όλους τους χριστιανούς και να οι συναντήσεις όχι μόνο μεταξύ των δύο «μεγάλων εκκλησιών» στη Γερμανία να αυξάνονται. Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε το ACK στη Γερμανία για το έργο τους, το οποίο εκτιμά ιδιαίτερα ως το ενεργό έργο της κοινότητας του Χριστιανισμού στη Γερμανία.
Ο Καρδινάλιος Κοχ υποστήριξε θεμελιωδώς έναν «Οικουμενισμό του Χριστού» στον οποίο το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κοιτάξουμε μαζί στον Ιησού Χριστό.
Ο καρδινάλιος Koch βλέπει ιδιαίτερες δυνατότητες, επίσης για μια ανανεωμένη εστίαση των σχέσεων με αφορμή τον εορτασμό της 1.700ης επετείου της Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας το 2025. Κάλεσε να την γιορτάσουμε μαζί, καθώς αυτή η επέτειος δίνει την δυνατότητα να κοιτάξουμε πίσω σε μια εποχή που το «Σώμα του Χριστού δεν ήταν ακόμη βαθιά πληγωμένο».
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε επίσης το ερώτημα ποια ενότητα επιδιώκεται και πώς αυτό είναι δυνατό μεταξύ των Χριστιανών...

μετάφραση από εδώ