Οικουμενισμός και διαφορετικότητα, η σύγχρονη βλασφημία εναντίον του Αγίου Πνεύματος

Για να καταλάβουμε πως βλασφημεί ο Οικουμενισμός, για να καταλάβουμε ότι αυτός είναι, στον οποίο πρέπει να επικεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις (όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα και ἥσσονος σημασίας) ενωμένοι εν την αληθεία, αν θέλουμε να είμαστε γνήσια τέκνα του Χριστού, ας διαβάσουμε το μήνυμα του προεδρίου του Π.Σ.Ε. με αφορμή την Πεντηκοστή. Εκεί θα δούμε ότι για τους Οικουμενιστές οι γλώσσες του Αγίου Πνεύματος στην Πεντηκοστή συμβολίζουν τις διάφορες "Εκκλησίες" και θρησκείες. την διαφορετικότητα φυσικά με την ανοχή ή μάλλον την συμφωνία των "ορθοδόξων"! 

                                                                                                    Α.Τ.


"Το διοικητικό συμβούλιο του Π.Σ.Ε. στέλνει χαιρετισμούς της Πεντηκοστής: «Το Πνεύμα του Θεού μας μιλάει με απολαυστικά διαφορετικές φωνές»

Γενεύη (Πεντηκοστή 2023). Με την ευκαιρία της Πεντηκοστής, οι Πρόεδροι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών από διάφορες περιοχές του κόσμου απέστειλαν χαρμόσυνο χαιρετισμό στις εκκλησίες μέλη και προσευχήθηκαν για πνευματικές ευλογίες και απτή παρουσία του Θεού.

«Η χριστιανική πίστη δεν έχει ιερή γλώσσα, αλλά από εκείνη την ημέρα της Πεντηκοστής στην Ιερουσαλήμ για την οποία μας λένε οι Πράξεις, χριστιανοί πιστοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, το οποίο μπορούμε να κηρύξουμε σε μυριάδες διαφορετικές τοπικές γλώσσες, τις γλώσσες που μαθαίνουμε από τους γονείς μας και στις κοινότητες και που μας κάνουν να είμαστε, ό,τι είμαστε», λέει κυριολεκτικά το μήνυμα. «Η χριστιανική πίστη πρέπει να εκφράζεται καλύτερα στη γλώσσα της καρδιάς μας, να βιώνεται και να διακηρύσσεται».

Αμέτρητες τοπικές γλώσσες ομιλούνται σήμερα στην παγκόσμια Εκκλησία, συνεχίζουν οι κυρίες και κύριοι  Πρόεδροι του Π.Σ.Ε.. «Η γλωσσική πολυμορφία στην Εκκλησία και η διαφορετικότητα από πολλές άλλες απόψεις είναι μεγάλη. Ταυτόχρονα ΑΛΛΑ η ενότητα της εκκλησίας είναι ισχυρή και αγκυροβολημένη σε ένα Άγιο Πνεύμα. Το θαύμα είναι ότι αυτή η μεγάλη ποικιλομορφία και η ενότητα αγάπης μπορούν να συμβαδίσουν. Αυτό είναι δώρο του Αγίου Πνεύματος. Και κάτι ακόμα που χρειάζεται επειγόντως ο διχασμένος κόσμος μας».

Η διαφορετικότητα είναι δώρο του Αγίου Πνεύματος που υπηρετεί την ενότητα, καταλήγει το μήνυμα. «Αυτή την Πεντηκοστή, ας γιορτάσουμε την διαφορετικότητα στην εκκλησία, τη διαφορετικότητα στον κόσμο και στη δημιουργία γενικά, και ας γιορτάσουμε την αγιότητα του Αγίου Πνεύματος που μας ενώνει».

Μήνυμα προς τις Εκκλησίες την Πεντηκοστή"