Γι' αυτό δεν σταματούν τα δεινά στην Εκκλησία. Για μία ακόμα φορά η ανακολουθία και η δειλία βαπτίζονται Οικονομία!

Δυστυχώς η "Κατάνυξη" (εδώ) για λόγους που αυτή μόνο γνωρίζει, βαπτίζει για μία ακόμα φορά την ανακολουθία και την δειλία Επισκόπων "Οικονομία". Δυστυχώς αρνείται να παραδεχθεί, ότι αυτό που αυτή βάπτιζε τόσο καιρό αυθαίρετα Οικονομία, μας έφερε εκκλησιαστικά, εκεί που βρισκόμαστε. Αυτή την φορά δικαιολογεί την παρουσία του μητρ. Πάφου Τυχικού (τον οποίο με δημοσίευση υμνεί ως ομολογητή) σε αρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο μνημονεύτηκε ο ψευδεπίσκοπος Επιφάνιος Ουκρανίας. Και φυσικά το δίκαιο μας απαγορεύει να μην ρωτήσουμε τα εξής:

Γιατί η "Κατάνυξη" ονομάζει παρόμοιες πράξεις άλλων Επισκόπων "προδοσία", την συγκεκριμένη όμως "Οικονομία"; Έγινε η "Κατάνυξη" κριτής του τί είναι προδοσία και τί Οικονομία; Πως ερμηνεύει η "Κατάνυξη" την ενέργεια αυτή του Πάφου "Οικονομία" και που βρήκε η "Κατάνυξη" στην εκκλησιαστική ιστορία, στο Πηδάλιο ή κάπου αλλού, ότι για λόγους Οικονομίας μπορείς να μνημονεύεις αχειροτόνητους και σχισματικούς, διώκτες και υβριστές της Εκκλησίας; 

Ο μητρ. Πάφου φαίνεται να κάνει πολλές τέτοιες "Οικονομίες", όταν συμβαίνει κάτι εναντίον του: Έτσι όταν "δημοσίευμα στον «Φιλελεύθερο», το οποίο αναπαράχθηκε το βράδυ και στις ειδήσεις τηλεοπτικών σταθμών, ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Πάφου “έδωσε οδηγίες σε κληρικούς της Μητρόπολης του να μη θάβουν μουσουλμάνους και άλλους αλλόθρησκους στα κοιμητήρια" ο Πάφου έσπευσε να δημοσιεύσει γραπτή ανακοίνωση "με την οποία διαψεύδει την είδηση και χαρακτηρίζει τα όσα δημοσιεύτηκαν «ψεύδη και κακοήθειες».  Ο Μητροπολίτης Πάφου σημειώνει πως «όλα προέρχονται από κύκλους, οι οποίοι μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν το πρόσωπο μου ως Μητροπολίτη Πάφου μέσω σκευωρίας και ανύπαρκτων ειδήσεων»(εδώ)Και εκεί "Οικονομία" έκανε ο "ομολογητής" αυτός Μητροπολίτης; Τα ίδια έκανε με την απουσία του από το πρώτο αρχιερατικό συλλείτουργο στην εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, που μνημονεύτηκε ο Επιφάνιος. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τον απείλησε, ο Πάφου δεν είπε ότι το έκανε για λόγους Ορθοδοξίας και Κανονικότητας αλλά "φέρεται να είπε ότι ο λόγος της απουσίας του από το συλλείτουργο «ήταν ότι, επειδή είναι πρώτη χρονιά Μητροπολίτης, πήγε στην Απόστολο Βαρνάβα στην Μεσόγη»" (εδώ). Έτσι "ομολογεί" ο Πάφου! Αυτές τις "Οικονομίες" δεν τις γνωρίζει η "Κατάνυξη";

Τι σημαίνουν τα λόγια της "Κατάνυξης" "αποτέλεσε μία οικονομία λαμβανομένης υπόψη της αλλαγής στάσης συνεπισκόπων στο θέμα αυτό (Κύκκου, Λεμεσού), αλλά και των πιέσεων που του ασκούνται όλο αυτό τον καιρό". Δεν γνωρίζει η "Κατάνυξη" ότι ενώ "ομολογητές" τύπου Πάφου "οικονομούν" λόγω πιέσεων, πραγματικοί ομολογητές βρίσκονται στα δικαστήρια και στις φυλακές, ξυλοκοπιούνται, υβρίζονται και διώκονται. Αν αυτή του Πάφου είναι πίεση, αυτή των Ουκρανών Ορθοδόξων τί είναι;

Αγαπητή "Κατάνυξη" γιατί να μην κάνουν τότε και οι ακόλουθοι "Οικονομία" υποκύπτοντας στις πιέσεις, αντί να αντιστέκονται; Γιατί να είναι φυλακισμένοι και διωγμένοι; Φαίνεται δεν κατάλαβαν το νόημα της "Οικονομίας", που εσείς κηρύττετε!

  

Για το δε ψυχολόγο υμνητή του Μητροπολίτου Πάφου τα λόγια περισσεύουν. Ως ψυχολόγος θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα!  Όσο συνεχίζεται να βαπτίζεται το ψάρι κρέας και η ανακολουθία και η δειλία "Οικονομία" δεν πρόκειται δυστυχώς να σταματήσουν τα δεινά που καταδυναστεύουν την Εκκλησία. 

Α.Τ.

εικόνα άρθρου: Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός: Ο αλητάριος του Χριστού και η ανάδυση ακόμη ενός Αδέσποτου Δεσπότη στην Εκκλησία της Κύπρου

Σημ. Κατάνυξης: Από την λήψη του παρόντος κειμένου μέχρι την δημοσίευσή του μεσολάβησε η παρουσία του Επισκόπου Πάφου Τυχικού στο αρχιερατικό συλλείτουργο στις 30 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Κύκκου κατά το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος μνημόνευσε τον Επιφάνιο Κιέβου.

Φρονούμε ότι η παρουσία του Επισκόπου Πάφου Τυχικού στο συλλείτουργο αποτέλεσε μία οικονομία λαμβανομένης υπόψη της αλλαγής στάσης συνεπισκόπων στο θέμα αυτό (Κύκκου, Λεμεσού), αλλά και των πιέσεων που του ασκούνται όλο αυτό τον καιρό για την κατά  απάντα ορθόδοξη ποιμαντορία του. Ελπίζουμε ότι, παρά την παρουσία του στο συλλείτουργο, που ομολογούμε ότι μας λύπησε, δεν θα υποστείλει την σημαία του αγώνα υπέρ την Αληθείας, της φιλτάτης μας Ορθοδοξίας, και κατά του Οικουμενισμού και του εκτρώματος που αυτός γέννησε, δηλαδή της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου.

Γράφει ο Δρ Νεκτάριος Αλέξη

“Δόξα τον Τριαδικό Θεό που δε θα ξαναγίνουν στη Μητρόπολη Πάφου “διάλογοι” με τους Καθολικούς και άλλους αιρετικούς, όσο ο Πάφου Τυχικός είναι καπετάνιος της τοπικής μας Εκκλησίας”


30/07/2023

Δόξα τον Τριαδικό Θεό για τέτοιο αλήτη του Χριστού, που επέτρεψε να είναι ο Πνευματικός Πατέρας της πόλης μας. Δόξα τον Τριαδικό Θεό, που αυτός ο αλήτης του Χριστού και με την πρόνοια του Θεού σταμάτησε το δήμαρχο Πάφου, λόγω χρημάτων που χρωστά στη Μητρόπολη να ολοκληρώσει τα έργα που θέλουν την Πάφο να είναι πρότυπο “έξυπνης” πόλης, δηλαδή φρούριο της Νέας Τάξης πραγμάτων και των Σιωνιστών.

Δόξα τον Τριαδικό Θεό που δε θα ξαναγίνουν στη Μητρόπολη Πάφου “διάλογοι” με τους Καθολικούς και άλλους αιρετικούς, όσο ο Πάφου Τυχικός είναι καπετάνιος της τοπικής μας Εκκλησίας. Δόξα τον Τριαδικό Θεό που δεν επέτρεψε στον Καρδινάλιο και τους πολιτικούς παράγοντες της Πάφου, που ψηφίζουν και στηρίζουν αντίχριστα νομοσχέδια, να είναι παρών στον Μέγα Εσπερινό του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, και δεν επέτρεψε να έρθει η κάρα του Αποστόλου Παύλου, για να γίνει κοινό προσκύνημα καθολικών και ορθοδόξων στην πόλη μας (σαν προετοιμασία για το κοινό Πασχάλιο που πολύ πιθανόν θα εισηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος στη σύνοδο στο άμεσο μέλλον). Χίλιες Δόξες στον Τριαδικό Θεό που δε συλλειτουργεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου,  μέχρι να σταματήσει να μνημονεύει τον αχειροτόνητο, αιρετικό ψευδοεπίσκοπο Ουκρανίας Επιφάνιο. Δόξα τον Τριαδικό Θεό που ο Μητροπολίτης μας εφαρμόζει στην πράξη τα όσα είπε στην χειροτονία του, πως θα εξαντλήσει κάθε ικμάδα της ύπαρξής του να προστατεύσει το ποίμνιο του από προβατόσχημους λύκους και άλλους αντίχριστους κινδύνους, όπως τα διάφορα εκφυλισμένα και αρρωστημένα νομοσχέδια που ψηφίζει η βουλή των αντιπροσώπων, με εντολή της διεφθαρμένης, άθεης και αντίχριστης Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι μπροστάρης στον αγώνα εναντίον της Ολικής Σεξουαλικής Εκπαίδευσης στα σχολεία της Κύπρου.

Επίσης θα θέλαμε να δώσουμε μια φιλική συμβουλή σε όσους(δήμαρχο, αρχιεπίσκοπο και άλλους) συκοφαντούν τον Μητροπολίτη μας, σχεδόν σε καθημερινή βάση, μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου και εφημερίδων, αλλά και υποτιθέμενοι άνθρωποι της Εκκλησίας (προσωπική εμπειρία από ανθρώπους που υποστήριζαν άλλους στις μητροπολιτικές εκλογές) να σταματήσουν να είναι Πνευματομάχοι, γιατί αυτό είναι βλασφημία κατά του Αγίου Τριαδικού Θεού και κατά του Αγίου Πνεύματος (τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος) και μπορεί να τους στερήσει τη σωτηρία της ψυχής τους εάν πεθάνουν αμετανόητοι.

Ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός είναι το καμάρι της Εκκλησίας της Κύπρου και πρότυπο Ορθόδοξου Μητροπολίτη και Επίσκοπου, και ευχόμαστε για όλους να αποκτήσουν την αλητεία της αγάπης του Χριστού που έχει ο Πάφου και κάποιοι άλλοι Επίσκοποι της Εκκλησίας της Κύπρου. Η Πάφος αναστήθηκε πνευματικά από τότε που ανέλαβε την Πνευματική ηγεσία της τοπικής μας Εκκλησίας και η Πάφος ξαναποκτά το Ορθόδοξο της φρόνημα, που είχε απωλέσει χρόνια. Οι Παφίτες δε χρειάζονται πλέον να τρέχουν σε άλλες πόλεις της Κύπρου και της Ελλάδας, για να βρουν πνευματική καθοδήγηση, γιατί μαζί με τον άλλο μας ασκητή Επίσκοπο Αρσινόης Παγκράτιο δημιουργούν πλέον σε όλα τα χωριά και ενορίες της Πάφου ευκαιρίες μετανοίας και Πνευματικών ανατάσεων.

Δρ Νεκτάριος Αλέξη
Κλινικός Ψυχολόγος