Συναντήθηκαν για να συμφωνήσουν ποιόν άλλο ορθόδοξο θα καταδικάσουν και θα στείλουν στην φυλακή.

Συνάντηση Χαλκηδόνος Εμμανουήλ με Κιέβου Επιφάνιο

emanoulil kiebo

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Σήμερα, Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ επισκέφτηκε την Ουκρανία, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτου Κιέβου κ. Επιφανίου και του Προεδρου της Ουκρανίας κ. Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στην επίσημη κατοικία του, στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο Γέρων Χαλκηδόνος μετέφερε στον Μητροπολίτη Επιφάνιο και στην Εκκλησία της Ουκρανίας τις θερμές ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Στο μεταξύ, διεξήχθη μια ειλικρινής και εποικοδομητική τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Σημαντική στιγμή της επίσκεψης αποτέλεσε το Τρισάγιο που τέλεσε ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ κοντά στο μνημείο των πεσόντων στρατιωτών που αγωνίστηκαν κατά της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Αργότερα, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ επισκέφτηκε τη Λαύρα του Κιέβου, όπου ήταν φιλοξενούμενος του Αρχιμανδρίτου Αβρααμίου.