Πέφτουν συνεχώς οι μάσκες και αποκαλύπτεται το προσωπείο της Δεσποτοκρατίας: Λεμεσσού Αθανάσιος και Μόρφου Νεόφυτος συμμετείχαν στο δικαστήριο που καθαίρεσε τον π. Παύλο Χριστοδούλου, επειδή σταμάτησε την μνημόνευση του Επισκόπου του.

 Στην πληροφορία όμως ότι ο Πάπας ανακατεύεται στα εσωτερικά της Ορθοδόξου Εκκλησίας οι επίσκοποι αυτοί ποίησαν την νήσσαν.

Έτσι "υπερασπίζονται" την Ορθοδοξία όλοι αυτοί οι "λέοντες" που μιλούν για οράματα και προφητείες, αλλά στο θέμα της αιρέσεως όχι μόνο σιγούν, αλλά και καταδικάζουν όσους κάνουν αυτά που αυτοί, ως Ιεράρχες, θα έπρεπε πρώτοι να πράξουν. Έτσι σίγησαν και δεν έκαναν τίποτα, όταν ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Κολυμπάρι πλαστογράφησε τις υπογραφές τους, πράγμα που είνια και εκκλησιαστικώς και νομικώς παράνομο. Ποιά η διαφορά τους από τον π.χ. μητρ. Πατρών που θέλει να καθαιρέσει τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο; 

Όπως πληροφορεί ο π. Πέτρος (εδώ) αφού πριν την διακοπή μνημοσύνου αγνόησαν τις τρεις επιστολές που έστειλε ως διαμαρτυρία για τα οικουμενιστικά ανοίγματα του επισκόπου του, δεν του άφησαν καθόλου χρόνο προετοιμασίας της απολογίας του  και προσπαθούν να κρατήσουν μυστική την καθαίρεση του π. Πέτρου, μη αναφέροντάς την ούτε στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Πάφου (συνήθης τακτική των Οικουμενιστών). Οι βόμβες όμως ακολουθούν. 

Βόμβα πρώτη

Κατά τα λεγόμενα του π. Πέτρου (εδώ από το 15:00) ο Μόρφου είπε, ότι οι Ι. Κανόνες, στην προκειμένη ο 15ος της Πρωτοδευτέρας δεν ισχύει ως Κανόνας στο δικαστήριο. Έτσι συντάσσεται ο Μόρφου με τους Επισκόπους που εφαρμόζουν τους Ι. Κανόνες κατά το δοκούν και όχι ως οφείλουν.

Βόμβα δεύτερη

Πάλι κατά τα λεγόμενα του π. Πέτρου (εδώ από το 15:10) ο Ταμασσού ομολόγησε, ότι ο Πάπας τον κατήγγειλε στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου, διότι αναβάπτιζε παπικούς και απαίτησε την κατάργηση του μέτρου αυτού. Άρα ο Πάπας έχει λόγο και δικαίωμα επέμβασης στην Εκκλησία. Οι παρευρισκόμενοι όμως Επίσκοποι αντί να αντιδράσουν και να καταγγείλουν την επέμβαση του Πάπα στην Εκκλησία, καθαίρεσαν το π. Πέτρο που αντέδρασε διακόπτοντας το μνημόσυνο του οικουμενιστή επισκόπου του. 

Α.Τ.

«Αποσχιστική πράξη»: Γιατί καθαίρεσαν ιερέα στην Πάφο, η σημασία της μνημόνευσης

AlphaNewsLive

Στην καθαίρεση του Ιερέα Πέτρου Χριστοδούλου προχώρησε η Ιερά Σύνοδος, καθώς ο Ιερέας που λειτουργούσε στις εκκλησίες της Δρυνιάς και της Κρήττου Μαρότου δεν μνημόνευε στις λειτουργίες τον Μητροπολίτη Τυχικό ούτε και τον Αρχιεπίσκοπο.

Η επιτροπή της Ιεράς Συνόδου είναι εξαμελής και συνήλθε μετά από σχετικό αίτημα των Ιεραρχών καθώς ο Ιερέας δεν αναγνωρίζει την Ιερά Σύνοδο ως όργανο λήψης αποφάσεων.

Ο Ιερέας παρά τις προειδοποιήσεις και την αφαίρεση της δικαιοδοσίας να λειτουργεί συνέχιζε να λειτουργεί εκτός Πάφου και να μην μνημονεύει κανέναν.


Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/aposhistiki-praxi-giati-kathairesan-ierea-stin-pafo-i-simasia-tis-mnimoneysis