Ποιός θα προστατεύσει το ποίμνιο στην πάλαι ποτέ ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας; Ποιός θα σταματήσει την προδοσία;

Ο πρωτοπρεσβύτερος του πατριαρχικού θρόνου π. Κων/νος Μίρον με τις ευλογίες του μητρ. Γερμανίας Αυγουστίνου και όλων των άλλων ορθοδόξων Εκκλησιών (καμία απ' αυτές, κανείς επίσκοπος ή ιερέας, δεν διαμαρτύρεται, δεν καταδικάζει ή αρνείται επισήμως και δημοσίως να συμπορευθεί στην πτώση) αναγνωρίζει και προωθεί την μία αίρεση μετά την άλλη, παρασύροντας τους πιστούς μαζί του, αφού αυτοί μη βλέποντας αντίδραση ή αναίρεση τον εμπιστεύονται.

Ο πρωτοπρεσβύτερος του πατριαρχικού θρόνου π. Κων/νος Μίρον ως ομιλητής σε εκδήλωση της "νεοαποστολικής εκκλησίας" (εδώ), την οποία ως πρόεδρος του ACK στην Γερμανία την αναγνώρισε ως Εκκλησία με μυστήρια και ιερωσύνη. Πώς όμως συμβιβάζεται η αναγνώριση αυτή π.χ. με την Εκκλησία της Ελλάδος που θεωρεί τους νεοαποστολικούς (στην πραγματικότητα Πεντηκοστιανούς) ως αίρεση:

                                 

ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Χριστιανικές αἱρέσεις καί παραχριστιανικές ὁμάδες


Κατάλογος πού καταρτίστηκε ἀπό τήν Ε΄ Συνδιάσκεψη Ἐντεταλμένων γιά θέματα αἱρέσεων καί παραθρησκείας (Ναύπακτος, 13-18.5.1993) καί ἐγκρίθηκε ἀπό τήν Ἱερά Σύνοδο:

  1. Νεοαποστολική Ἐκκλησία
  2. Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς
  3. Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ.
  4. Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ
  5. Ἀποστολική Χριστιανική Ἐκκλησία
  6. Ἐκκλησία τῶν Ἀντβεντιστῶν τῆς Ἑβδόμης Ἡμέρας
  7. Ἐλευθέρα Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς
  8. Ἐλευθέρα Εὐαγγελική Ἐκκλησία (ΕΕΕ)

"Η νέα Αποστολική Εκκλησία ανήκει στην ομάδα των Πεντηκοστιανών ή Αποστολικών Εκκλησιών... Πιστεύει ότι τα αναβιωτικά κινήματα στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα βασίστηκαν στο έργο του Θεού για την αποκατάσταση της πρώιμης χριστιανικής αποστολής,  μια αποκαταστατική θεολογία παρόμοια με αυτή των Μαρτύρων του Ιεχωβά, του Πεντηκοστιανισμού ή του Μορμονισμού... Οι Νεοαποστολικοί Χριστιανοί πιστεύουν ότι χάρη στη διδασκαλία του Ευαγγελίου, τα μυστήρια και τη συγχώρεση των αμαρτιών από τους αποστόλους τους, θα αρπαχθούν κατά την επιστροφή του Χριστού... Αυτό είναι δυνατό για τους 144.000 εκλεκτούς που αναφέρονται στη Βίβλο"   

Logo des Süddeutschen Kirchentags der Neuapostolischen Kirche
Θέμα: Πώς νιώθετε για την εκκλησία; Για τη σημασία της εκκλησίας στην κοινωνία
Συντονισμός : Απόστολος Arne Herrmann και Επίσκοπος Peter Johanning
Προσκεκλημένοι του Panel : District Apostle Michael Ehrich (Πρόεδρος Nεοαποστολικής Εκκλησίας Νότιας Γερμανίας), Έφορος Stefan Kettner (Ευαγγελική Μεθοδιστική Εκκλησία, Περιφέρεια Χαϊδελβέργης), πρωτοπρεσβύτερος Κων/νος Ράντου Μίρον (Πρόεδρος της ACK Γερμανίας), Margret (ομιλητής για αρχιερατικές λειτουργίες και για τον οικουμενισμό - Επισκοπή Rottenburg Στουτγάρδης), ο Προκαθήμενος Δρ. Marc Witzenbacher (Ευαγγελική Περιφερειακή Εκκλησία στο Baden).