Ο ένας μετά τον άλλο οι «ευσεβείς» δείχνουν, πόσο εννοούν αυτά που λένε και οι ορθόδοξοι «οικονομούν» επιτρέποντας την ντροπή της Εκκλησίας.

Ο Μητρ. Κερκύρας Νεκτάριος πριν την ανάσταση για τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο αναγνώρισης γάμου ομοφυλοφίλων: Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας. Ακόμη όμως και αν η συνείδησή τους δεν αντιλαμβάνεται το βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα, στο οποίο έπεσαν, εμείς οφείλουμε να τους το επισημάνουμε και το πράττουμε δημοσίως. Τους καλούμε λοιπόν να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.(εδώ)
Ο Μητρ. Κερκύρας Νεκτάριος μετά την ανάσταση μέσα στον ναό στον κ. Κασσελάκη και στον σύντροφό του: Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου.(εδώ)