Ο Μόρφου τί λέει για όλα αυτά; Στις καταδίκες αποτειχισμένων ιερέων είναι λαλίστατος, στον Οικουμενισμό όμως και στις αιρετικές ενέργειες των αδελφών του επισκόπων…

Ο Κύπριος ορθόδοξος επίσκοπος Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος στέλνει με αφορμή την δυτική εορτή της Πεντηκοστής  μέσω του Π.Σ.Ε. μαζί με αιρετικούς κάθε είδους κοινό μήνυμα προς το Άγιο Πνεύμα. Οι «ευσεβείς» αδελφοί του της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως ο Μόρφου, τί λένε για αυτά; Ή δεν τα γνωρίζουν;  



Μήνυμα προς τις εκκλησίες την Πεντηκοστή (εδώ)

Εμείς, οι Πρόεδροι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, σας χαιρετίζουμε από τα βάθη της καρδιάς μας με την ευκαιρία της φετινής Πεντηκοστής με πνεύμα χριστιανικής αγάπης και χριστιανικής κοινότητας. 

Την Πεντηκοστή γιορτάζουμε ότι το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε στην εκκλησία και την εξόπλισε για το ιεραποστολικό της έργο. Η εκκλησία είναι η κοινότητα των ανθρώπων που συγκρατούνται με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος εν Χριστώ. 

Το οικουμενικό μας ταξίδι στην Έβδομη Συνέλευση του ΠΣΕ (Καμπέρα, 1991), με τίτλο «Έλα, Άγιο Πνεύμα – ανανέωσε όλη τη δημιουργία», ήταν ένα κάλεσμα προς τις εκκλησίες μέλη να αγκαλιάσουν την ανανεωτική δύναμη και το μεταμορφωτικό έργο του Αγίου Πνεύματος της Εκκλησίας και όλων των δημιουργία. Αλλά ήταν επίσης μια υπενθύμιση της κεντρικής σημασίας του Missio Dei της Εκκλησίας , το οποίο υποστηρίζεται από το Άγιο Πνεύμα. 

Σε έναν κόσμο όπου η ανθρώπινη ζωή και η δημιουργία στο σύνολό της απειλούνται, εξαρτιόμαστε από το Πνεύμα της Ζωής για να προστατεύσουμε την ιερότητα, την ακεραιότητα και την ακεραιότητα όλης της θεόδοτης ζωής. 

Σε έναν κόσμο που σπαράσσεται από μισαλλοδοξία και πόλωση, βασιζόμαστε στο Άγιο Πνεύμα για να παρέμβει για να «γκρεμίσει τα τείχη που χωρίζουν τους ανθρώπους» (Εφεσίους 2:14) και στην εθνική, θρησκευτική και πολιτισμική ποικιλομορφία για να δημιουργήσει συνοχή και αρμονία μεταξύ των ανθρώπων. 

Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η αδικία και η παρακμή των ηθικών και πνευματικών αξιών, βασιζόμαστε στην ανανεωτική παρουσία του Αγίου Πνεύματος για να μεταμορφώσουμε τις κοινωνίες μας μέσω των αξιών του Ευαγγελίου. 

Ως παγκόσμια κοινότητα εκκλησιών, ας προσευχηθούμε όπως προσευχηθήκαμε στη Συνέλευση της Καμπέρα: Έλα, Άγιο Πνεύμα, και βοήθησέ μας να αναπτυχθούμε ο ένας με τον άλλο στην ενότητα που είναι δώρο από τον Θεό, και με ένα νέο όραμα από μόνοι μας να προχωρήσει πνευματικά. Εξοπλίστε μας για να διατυπώσουμε πιο συγκεκριμένα την ιεραποστολική μας δέσμευση σε όλα τα μέρη του κόσμου, και ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή στη Μέση Ανατολή. Βοηθήστε μας να αντικαταστήσουμε το μίσος με την αγάπη, τη βία με το διάλογο και τον εγωκεντρισμό με την αμοιβαία αποδοχή. Κάνε μας όργανα δικαιοσύνης, αποστόλους ειρήνης και πρεσβευτές ζωής.

Οι Πρόεδροι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών

S. H. ARAM I, της αρμενικής Εκκλησία της Κιλικίας

Παστόρισσα Dr. Susan DURBER, Ηνωμένη προτεσταντική Εκκλησία

Παστόρισσα Dr. Henriette HUTABARAT-LEBANG, Εκκλησία της Toraja (;;;;)

Πάστορας Dr. Rufus Okikiola OSITELU, Εκκλησία του Κυρίου σε όλο τον κόσμο 

Πάστορας François PIHAATAE, Ευαγγελική Εκκλησία των Maòhi

Παστόρισσα Dr. Angélique WALKER-SMITH, Εθνική Εκκλησία Βαπτιστών USA

Πάστορας Philip WRIGHT, Εκκλησία της Επαρχίας Δυτικών Ινδιών 

Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, Εκκλησία της Κύπρου