Τραγελαφικοί Επίσκοποι. Μιλούν για το θεαθήναι για τον Μ. Κωνσταντίνο, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να τον μιμηθούν!

Καλαβρύτων: «Ο Μ. Κωνσταντίνος έβαλε στην άκρη τη κρατική εξουσία για τον Χριστό»

sillitoyrgo glyfada pr 1

Γλυφάδα | Ιάσονας Ντικούλης


Μέσα σε αναστάσιμο κλίμα και παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου 2024 Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Γλυφάδα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και συλλειτούργησαν ο Θεοφ. Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος και ο Οικείος Ποιμενάρχης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμ. Νήφωνας Συριανός, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλος Σαμαράς, οι συνεφημέριοί του π. Μιχαήλ Μπιλαλής και π. Αθανάσιος Μπαλής καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας και άλλων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους, Κωνσταντίνο και Ελένη.

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Λίγο ξαποσταίνει αλλά πάλι προς τη δόξαν τραβά. Και αυτό το ακούσαμε χθες στα Ιερά Αναγνώσματα αλλά και σήμερα στην σημερινή ευαγγελική περικοπή όπου αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης, ότι ο καλός ποιμένας είναι αυτός ο οποίος αγωνίζεται για τον λαό του Θεού να μείνει ενωμένος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιερώνυμος πρόσθεσε πως ο Μέγας Κωνσταντίνος έγινε Άγιος, διότι πίστεψε, αγάπησε, ομολόγησε και θυσιάστηκε για τον Χριστόν, έβαλε εις την άκρη τη κρατική εξουσία για τον Ιησού Χριστό. Έτσι μέχρι σήμερα ομολογούμε και κηρύτουμε το μεγαλείο αυτού του μεγάλου ανδρός, προσκυνούμε την Αγία Εικόνα μαζί με την Αγία Ελένη έχοντας στο μέσο τον Τίμιο Σταυρό για να μας υπενθυμίζει ότι η ζωή που κάνουμε οι χριστιανοί είναι ένας σταυρός τον οποίον καλούμεθα εκουσίως να τον σηκώνουμε αλλά έχοντας όμως ένα μεγάλο δώρο ώστε να καλούμε δια της προσευχή μας τον Ιησού Χριστό έτσι ώστε να μας ελαφρύνει το βάρος στον σταυρό που κουβαλάει ο καθένας μας.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και βουλευτές.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο για την τιμητική πρόσκληση να συνεορτάσουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την φετινή πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Γλυφάδας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ