Οι Οικουμενιστές προτιμούν τον "χρυσό" παρά τον Χριστό.

"Μπροστά στο χρήμα, παραμερίζονται οι δογματικές, εκκλησιολογικές, πολιτιστικές και ιστορικές διαφορές!" Τί λένε γι' αυτά οι Αντιοικουμενιστές;


Πρόσφατα παρακολούθησα την συνάντηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον αιρετικόν Πάπα της Ρώμης κ. Φραγκίσκο. 


Ο εν λόγω Αρχιερεύς, λόγω μεγάλης οικονομικής βοήθειας από τον Παπισμό, υποκλίνεται και ασπάζεται το χέρι του αιρετικού Πάπα. (Αυτό το γεγονός κατέγραψαν τα ΜΜΕ και κυρίως το διαδίκτυο). Με άλλα λόγια, ο κ. Αγαθάγγελος προσκύνησε αυτόν που εκφράζει όλες τις αιρέσεις της Ρωμαιοκαθολικής Ομολογίας! Εδώ διευκρινίζω, ότι δεν ονομάζω τον Ρωμαιοκαθολικισμό ως "Εκκλησία", αλλά "Ομολογία". Διότι, ας το συνειδητοποιήσουμε καλά όλοι, ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ίδρυσε Μίαν και μόνον Εκκλησία. Δεν υπάρχουν άλλες "εκκλησίες", όπως κακώς διακήρυξε η Σύνοδος του Κολυμπάρη της Κρήτης. Κατ' οικονομία τις ονομάζω "ομολογίες", διότι ομολογούν πίστη στον Χριστόν και στην Αγία Τριάδα.

Μπροστά όμως στο χρήμα, παραμερίζονται οι δογματικές, εκκλησιολογικές, πολιτιστικές και ιστορικές διαφορές! Οι Οικουμενιστές προτιμούν τον "χρυσό" παρά τον Χριστό. 

Όλοι οι Άγιοι Πατέρες προτίμησαν να υποστούν το μαρτύριο και τον ένδοξο θάνατο, παρά να ενδόσουν στην προσκύνηση του Πάπα. 

Όσο καλό έργο και αν προγραμματίστηκε από την Αποστολική Διακονία, δεν δικαιολογεί το να προσπίπτει ένας Αρχιερέας και να ασπάζεται τον αιρετικόν Πάπα. 

Πραγματικά, πόσο χαμηλά εξέπεσαν οι Αρχιερείς! Αντί να έχουν τις ελπίδες τους στον Χριστό, ευελπιστούν στις επιχορηγήσεις, δηλαδή στον χρυσό!

Όσοι μαρτύρησαν αναδείχθηκαν Άγιοι της Εκκλησίας, ενώ όσοι ενέδωσαν στον Πάπα έγιναν βρυκόλακες!

Βέβαια, στον κ. Αγαθάγγελο δεν πρόκειται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιβάλει κάποιο επιτίμιο. Όταν μάλιστα είναι κανείς ευονοούμενος. 

Οι Ιεροί Κανόνες δεν έχουν καμία απολύτως σημασία!
Εύχομαι, όπως ο κ. Αγαθάγγελος να μετανοήσει ειλικρινά και να ζητήσει συγχώρεση από τον Ορθοδόξο λαό, που τόσο πολύ σκανδάλισε με το βίντεο που αναβάστηκε. 

+Ο Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων 
Κάλυμνος,  17 Ιουνίου, 2024.