Προς τα ιστολόγια που "ξέχασαν" τον ρόλο τους και ωθούνται την σπέκουλα!

 Τα χριστιανικά ιστολόγια πρέπει να έχουν ένα και μόνο σκοπό: Την υπεράσπιση της Αληθείας και της Πίστεως, την μετάδοση της εκκλησιαστικής διδασκαλίας και την υπεράσπιση κάθε ήθους, εκκλησιαστικού, εθνικού, κοινωνικού που συμφωνεί με την χριστιανική και μόνο πίστη. Όλα τα άλλα θέματα είτε είναι για πονηρους κομματικούς ή ξένου ενδιαφέροντος (π.χ. αμερικανικού ή ρωσικού) σκοπούς είτε για λόγους αναγνωσιμότητας (σημείο έπαρσης ή κέρδους). Αυτά γράφονται γιατί σε κάποια ορθόδοξα ιστολόγια έχουν πολλαπλασιαστεί ανησυχητικά (παρά την συχνή δημοσιοποιημένη αναίρεσή τους) τα (παρα)πολιτικά θέματα με ύφος σπέκουλας, ενώ ενός μόνο εστι χρεία. Παρουσιαζουμε το ακόλουθο παράδειγμα μήπως και πείσουμε τους αδελφούς μας να αλλάξουν πλώρη και να ασχολούνται με αυτά στα οποία ετάχθησαν μή παίρνοντας ρόλο σχολιαστή θεμάτων για τα οποία πολλές φορές είναι επιεικώς ανίδεοι. Γράφτηκε λοιπόν χωρίς να εξεταστεί καθόλου η εγκυρότητα της πληροφορίας (και αυτό γίνεται για πολλοστή φορά) ότι τάχα εστάλη η Ζ΄ ΜΑΚ στην Ουκρανία και έτσι εμπλέκεται η Ελλάδα ενεργά στον πόλεμο της Ουκρανίας. Όμως το ίδιο το ΓΕΕΘΑ και τα στρατιωτικά ιστολόγια (που ασχολούνται επιτυχώς μόνο με το θέμα τους και όχι με ό,τι τους έρθει στο μυαλό) απαντούν στην σπέκουλα:


Διαψεύδει κατηγορηματικά το ΓΕΕΘΑ τους ισχυρισμούς δημοσιεύματος για «Αποστολή ομάδας της Ζ΄ΜΑΚ στα ουκρανικά σύνορα», αλλά και άλλα που ανέφεραν φαντασιοπληξίες για εκπαίδευση της Μονάδας στην Βαλτική.

Όπως διευκρινίστηκε «δύο στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ θα μεταβούν στην Πολωνία το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεκπαίδευση με τμήμα των πολωνικών Ειδικών Δυνάμεων, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε αντικείμενα χειρισμού ΜΕΑΜ (Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων). Η εν λόγω δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο ανταπόδοσης αντίστοιχης συνεκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας (από 15 έως 25 Απριλίου 2024) με τις πολωνικές Ειδικές Δυνάμεις».

Ρωσική προπαγάνδα (που τρέχει άφθονη στο ελληνικό Διαδίκτυο) σε συνδυασμό και με τα πανταχού παρόντα  clickbait; Καιρός είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα, διότι η παραδοσιακή πρακτική «αγνόησέ τους», εγγυημένα δεν αποδίδει! https://flight.com.gr/geetha-geetha-categorically-denies-the-publication-about-sending-a-group-of-z%CE%84mak-to-the-ukrainian-border/

Το ΓΕΕΘΑ απαντά στη σπέκουλα: Δεν εστάλη Ζ-ΜΑΚ στα ουκρανικά σύνορα Στη Πολωνία δύο στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεκπαίδευση με τμήμα των πολωνικών Ειδικών Δυνάμεων, διευκρινίζεται αρμοδίως σε απάντηση της δήθεν «αποκάλυψης»... Το δημοσίευμα  για την «Αποστολή ομάδας της Ζ-ΜΑΚ στα ουκρανικά σύνορα» δεν έμεινε αναπάντητο, καθώς πηγές του ΓΕΕΘΑ προέβησαν σε νέα διάψευση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οπως διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές προς απάντηση όσων θεώρησαν «εύκολο» να παρουσιάσουν ως συνταρακτική αποκάλυψη την εν λόγω «πληροφορία», «δύο στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ θα μεταβούν στην Πολωνία το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεκπαίδευση με τμήμα των πολωνικών Ειδικών Δυνάμεων, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε αντικείμενα χειρισμού Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (drones)». Η εν λόγω δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο ανταπόδοσης αντίστοιχης συνεκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας (από 15 έως 25 Απριλίου 2024) με τις πολωνικές Ειδικές Δυνάμεις (θυμηθείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τη συνεκπαίδευση εδώ), συμπλήρωσαν οι πηγές του Γενικού Επιτελείου. Πηγή: Protagon.gr

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει κατηγορηματικά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», σύμφωνα με το οποίο μια διμοιρία της Ζ’ ΜΑΚ, των αμφίβιων επίλεκτων κομάντο που υπάγονται στην Διοίκηση Ειδικού Πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΕΠ), έχει αναπτυχθεί στην Πολωνία σε περιοχή κοντά στη Βαλτική Θάλασσα, με αποτέλεσμα να «αποδυναμωθούν οι φύλακες του Αιγαίου».

Ειδικότερα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι το παραπάνω δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ως εκ τούτου είναι fake news η αποστολή ομάδας της Ζ΄ ΜΑΚ στα ουκρανικά σύνορα.

Στη συνέχεια, το ΓΕΕΘΑ διευκρινίζει ότι δύο στελέχη της ΔΕΠ θα μεταβούν στην Πολωνία το επόμενο χρονικό διάστημα, για συνεκπαίδευση με τμήμα των πολωνικών Ειδικών Δυνάμεων, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε αντικείμενα χειρισμού Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (drones).

Τέλος, τονίζει ότι η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί, στο πλαίσιο ανταπόδοσης αντίστοιχης συνεκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, από 15 έως 25 Απριλίου 2024, με τις πολωνικές Ειδικές Δυνάμεις, η οποία επικεντρώθηκε στη σχεδίαση και διεξαγωγή αντικειμένων τα οποία συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, όπως παρακάτω:

● Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης (Close Quarter Battle – CQB).

● Εκτέλεση καταδύσεων σε μεγάλο βάθος.

● Εκτέλεση επιχειρησιακών αλμάτων Ελεύθερης Πτώσης [High Altitude Low Opening (HALO) – High Altitude High Opening (HAHO)].

● Διαδικασίες εξόδου στην ακτή.

● Διενέργεια άμεσων επιθετικών ενεργειών (Direct Action – DA).

https://www.onalert.gr/enoples-dynameis/geetha-diapseydei-katigorimatika-dimosieyma-gia-tin-apostoli-omadas-zmak-sta-oykranika-synora/583118/