Άκαρπη η συνάντηση Ονουφρίου με Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

onoyfrios123

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Μετά τον Μητροπολίτη Επιφάνιο και τον λεγόμενο "Πατριάρχη Κιέβου" κ. Φιλάρετο, η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε την έδρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Να σημειωθεί ότι η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έτυχε θερμής υποδοχής, από τους Εκπροσώπους της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, από την πλευρά της Ουκρανικής Εκκλησίας, στη συνάντηση συμμετείχε ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτης Ονούφριος, καθώς και ο Μητροπολίτης Μπουκοβίνας Μελέτιος, ο Μητροπολίτης Νεζίν Κλήμης και ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ κ. Αντώνιος.

Πληροφορίες της Romfea.gr δηλώνουν ότι ο Μητροπολίτης Ονούφριος κατά την συνάντηση φέρεται να ανάφερε οτι επιθυμεί διάλογο, και όχι μονόλογο υπό την υπαγόρευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ακόμη, ο κ. Ονούφριος φέρεται να έθεσε κάποιες προυποθέσεις για να γίνει διάλογος, όπως το Φανάρι να καταδικάσει τις βίαιες αρπαγές των Ιερών Ναών και τις συγκρούσεις που υποκινούνται από υποστηρικτές του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Επισης, ο Μητροπολίτης Ονούφριος όπως αναφέρουν πηγές της Romfea.gr δήλωσε ακόμη ότι χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, οποιαδήποτε συζήτηση είναι άσκοπη και ανώφελη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέφερε ότι είναι κακό να διχάζονται οι χριστιανοί, ενώ πρόσθεσαν ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να λυθεί το ζήτημα της ενότητας.

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί Ιεράρχες συμφώνησαν ότι δεν είναι καλό να διχάζονται οι Χριστιανοί, ενώ δεν αρνήθηκαν ότι είναι απαραίτητη η ενότητα.

Πηγές της Romfea.gr αναφέρουν ότι μετά το πέρας της συνάντησης η πλευρά της Εκκλησίας της Ουκρανίας, απόρησε γιατί η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν έθεσε κάποιες προτάσεις, παρά μόνο έλεγαν ότι πρέπει να λυθεί το θέμα της ενότητας.

"Ναι, ωραία να λυθεί το θέμα της ενότητας, αλλά δεν μας λένε πως! Οι ίδιοι έλεγαν ότι έδωσαν την Αυτοκεφαλία και λύθηκε το σχίσμα, τώρα λες και είμαστε στο νηπιαγωγείο μας λένε να υπάρξει ενότητα..." - ανέφερε πηγή στην Romfea.gr .

Επίσης, οι ίδιες πηγές μιλώντας στην Romfea.gr τόνισαν ότι η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δεν ήταν τόσο ευχαριστημένη με την σύνθεση της Αντιπροσωπείας της Ουκρανικής Εκκλησίας.

"Στην Εκκλησία της Ουκρανίας υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους Ιεράρχες, και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Επομένως, το Φανάρι φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμο για διάλογο, από το γεγονός ότι ενοχλούνται με την παρουσία κάποιου Ιεράρχη στις συνομιλίες που δεν τους αρέσει" - ανέφερε πηγή από την πλευρά της Ουκρανικής Εκκλησίας μιλώντας στην Romfea.gr.

Τέλος, οι πηγές της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου υποσχέθηκε ότι θα θέσει το θέμα των βίαιων κατασχέσεων των Ιερών Ναών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι.

Πηγή