Τι απόγινε από το αίτημα της Ι. Μητρ. Πειραιώς να της σταλούν από την Ι. Μητρ. Καλύμνου τα αποδεικτικά στοιχεία για την αγιοκατάταξη της γερόντισσας Γαβριηλίας;

Ένας χρόνος πέρασε!
                                

Ως ιστολόγιο επισημάναμε πολλάκις, ότι η περίπτωση αγιοκατατάξεως της γερόντισσας Γαβριηλίας είναι τουλάχιστον προβληματική και προκαλεί σύγχυση και σκανδαλισμό στο ποίμνιο, γιατί και τα κριτήρια αγιοκατάταξης είναι προβληματικά και τα αποδειχτικά στοιχεία λείπουν και αυτοί που την υπερασπίζουν δεν προβάλλουν ορθόδοξα κριτήρια και δεν είναι προσεχτικοί και ακριβείς στην επιχειρηματολογία τους. 
Η Ι. Μητρ. Πειραιώς, ως μία από πολλούς, είχε ζητήσει στις 06.11.23: "Κατόπιν αυτών ζητήσαμε από τα αρμόδια πρόσωπα, να μας κοινοποιήσουν τις αυθεντικές πηγές, πάνω στις οποίες βασίσθηκαν για την αγιοκατάταξή της. Ζητήσαμε ακόμη να μας ενημερώσουν, εάν έλαβαν υπ’ όψη τους τις προϋποθέσεις, που απαιτούνται για την αγιοκατάταξή της. Προς το παρόν βρισκόμαστε εν αναμονή των απαντήσεών των" (ἐδῶ).
Ένας χρόνος πέρασε και ακόμα δεν έχουμε ακούσει και δει κανένα δημοσιοποιημένα αποδεικτικό στοιχείο. Εν τω μεταξύ η Ι. Μητρ. Πειραιώς είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία δήλωνε ξεκάθαρα: «ότι η μακαριστή όχι μόνο ως αγία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αλλά ως ένα πρόσωπο βαθιά διαβρωμένο από την παναίρεση του οικουμενισμού» (εδώ). Αφού λοιπόν για την Ι. Μητρ. Πειραιώς η γερόντισσα δεν είναι Αγία, τότε δεν πρέπει να ενημερώσει το χριστεπώνυμο ποίμνιο, γιατί τα αποδειχτικά στοιχεία αγιοκατάταξης αργούν τόσο πολύ και σκανδαλίζουν το ποίμνιο; Δεν θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει γνωστά; Αρνείται η Ι. Μητρ. Καλύμνου να τα στείλει;  Έχει κάτι να κρύψει; Δεν θα έπρεπε να είχαν καταγγελθεί δημοσίως τα έως τώρα ανώνυμα αρμόδια πρόσωπα, από τα οποία αναμένεται η κοινοποίηση; Και επειδή ως φαίνεται τίποτα δεν θα σταλεί (ας τα βλέπουν αυτά κάποιοι ιερείς, που με τις χημείες τους, υποτίθεται υπερασπίζουν αυτά που έως τώρα δεν αποδεικνύονται), τότε δεν πρέπει να μας πει η Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, τι μέλλει γενέσθαι με αυτή την αγιοκατάταξη; Τί πρέπει να κάνει το ποίμνιο που από ευσέβεια θέλει να γνωρίζει, αν κάποιος πράγματι είναι Άγιος, διότι σε αυτά τα θέματα δεν χωρούν τακτικισμοί και ανακρίβειες; 
Όσο για την Ι. Μητρ. Καλύμνου που τηρεί σιγή ιχθύος και κάνει πως δεν ξέρει για ένα τόσο σημαντικό για την Εκκλησία θέμα, κάθε σχόλιο είναι περιττό.