Και ενώ οι ορθόδοξοι στην Ελλάδα επιμένουν στις εκκλησιαστικά πρωτάκουστες "οικονομίες" και κυβισθήσεις, στην Γερμανία οι Ορθόδοξοι προδίδουν σταθερά!

Το ACK στη Βάδη-Βυρτεμβέργη εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο και αποδέχεται ομόφωνα τη Νέα Αποστολική Εκκλησία ως πλήρες μέλος

Ο π.  Κωνσταντίνος Μίρον συνεχάρη τον Φρίντριχ και εξέφρασε τη χαρά του για την εκλογή ενός Χριστιανού Μεθοδιστή στο γραφείο της προεδρίας: Η νέα έδρα δείχνει «πόσο πολύχρωμος και ποικιλόμορφος είναι ο οικουμενισμός στη Γερμανία».

Στουτγάρδη/Ρόιτλινγκεν (27 Σεπτεμβρίου 2024). Η Ομάδα Εργασίας των Χριστιανικών Εκκλησιών (ACK) στη Βάδη-Βυρτεμβέργη εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο στην 103η γενική της συνέλευση την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Reutlingen.

Νέο διοικητικό συμβούλιο του ACK στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Το νεοεκλεγμένο συμβούλιο του ACK στη Βάδη-Βυρτεμβέργη στη φθινοπωρινή συνεδρίαση της συνέλευσης των αντιπροσώπων (Φωτογραφία: ACK Baden-Württemberg).

Η νέα πρόεδρος είναι η Heike Friedrich, διευθύντρια της τεχνικής σχολής κοινωνικής εκπαίδευσης στην Καρλσρούη. Ο μακροχρόνιος εκπρόσωπος της Ενωμένης Μεθοδιστικής Εκκλησίας είναι μέλος του συμβουλίου της ACK από το 2021. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μια γυναίκα βρίσκεται επικεφαλής του ACK στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Παράλληλα, για πρώτη φορά, εθελοντική εκπρόσωπος της εκκλησίας-μέλος της. Ως πρόεδρος του ACK, η Heike Friedrich διαδέχεται τον Ελληνορθόδοξο Αρχιερέα Δημήτριο Κατσάνο, ο οποίος μαζί με τον ρωμαιοκαθολικό Dr. Ο Heinz Detlef Stäps (επισκοπή Rottenburg-Stuttgart) αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο μετά από έξι χρόνια. 

Ο πρόεδρος του ACK στη Γερμανία, πρωτοπρεσβύτερος  Κωνσταντίνος Μίρον ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο με επιστολή του για την πολυετή δέσμευσή του στον οικουμενισμό στη Γερμανία. Παράλληλα, ο Μίρον τον ευχαρίστησε για την έμπιστη συνεργασία σε πολυάριθμες κοινές εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος του ACK συνέχισε την καλή συνεργασία με συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο πρόεδρο του ACK στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, Heike Friedrich. Σε αυτό, ο π.  Κωνσταντίνος Μίρον συνεχάρη τον Φρίντριχ και εξέφρασε τη χαρά του για την εκλογή ενός Χριστιανού Μεθοδιστή στο γραφείο της προεδρίας: Η νέα έδρα δείχνει «πόσο πολύχρωμος και ποικιλόμορφος είναι ο οικουμενισμός στη Γερμανία». Ο ορθόδοξος αρχιερέας τόνισε επίσης ότι η νεοεκλεγείσα πρόεδρος είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει αυτή τη θέση στο ACK στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Ο Κοσμήτορας Dr. Dr. εξελέγη επίσης πρόσφατα στο διοικητικό συμβούλιο του ACK. Nicolae Gilla (Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία) και Philipp Koch (Αρχιεπισκοπή Freiburg). Περαιτέρω, ο συνταξιούχος ανώτερος εκκλησιαστικός σύμβουλος καθ. Δρ. Ο Ulrich Heckel (Ευαγγελική Περιφερειακή Εκκλησία στη Βυρτεμβέργη) προσχώρησε στην τετραμελή επιτροπή. 

Την ίδια ημέρα, η Νέα Αποστολική Εκκλησία (ΝΑΚ-Νότος) έγινε δεκτή ως τακτικό μέλος με ομόφωνη απόφαση, αφού από το 2017 ήταν συμβουλευτικό μέλος της ACK-BW.

Το ACK στη Βάδη-Βυρτεμβέργη εργάζεται σε θεμελιώδη και επίκαιρα, ακόμη και δύσκολα θέματα για τις 26 εκκλησίες μέλη του και τις κοινότητές τους σε όλη τη χώρα - σε διαβουλεύσεις, εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις. Ασχολείται με εκκλησιαστικά και κοινωνικά ζητήματα, τα συζητά και παρέχει καθοδήγηση από οικουμενική σκοπιά. Συμβάλλει επίσης σημαντικά στον διαθρησκευτικό διάλογο. 

«Τολμηρός Χριστιανισμός» είναι το θέμα του ετήσιου συνεδρίου ACK-BW στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2024 στο Φράιμπουργκ σχετικά με την «σημερινή κατάσταση του αναβαπτιστικού κινήματος», που εμφανίστηκε πριν από 500 χρόνια ως ριζική χριστιανική μεταρρύθμιση. 

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση  www.ack-bw.de .