Σ' αυτούς μας συμβουλεύει ο Ο.Τ. να κάνουμε υπακοή, διότι από αυτούς εξαρτάται η σωτηρία της ψυχής μας!!!

Ψευδο-Κιέβου Επιφάνιος για Οικουμενικό Πατριάρχη: Ο Ουκρανικός λαός θα του είναι πάντα ευγνώμων

Κιέβου Επιφάνιος για Οικουμενικό Πατριάρχη: Ο Ουκρανικός λαός θα του είναι πάντα ευγνώμων

Ως πραγματικό πνευματικό ηγέτη των Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος σε μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών από την εκλογή στον Οικουμενικό Θρόνο του Παναγιωτάτου. 

“Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς όλα τα καλά και επωφελή πράγματα που έχει κάνει ο Παναγιώτατος κατά τη διάρκεια της διακονίας του. Είμαι βέβαιος ότι ο θησαυρός των καλών πράξεων θα συνεχίσει να πολλαπλασιάζεται”, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος και προσθέτει ότι: “Ο Ουκρανικός λαός μας θα του είναι πάντα ευγνώμων για την κοσμοϊστορική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να καθιερώσει την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, για την αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης, για την απελευθέρωση από τα δεσμά τριών αιώνων μη κανονικής υποδούλωσης και την εγκαθίδρυση της πνευματικής μας ανεξαρτησίας, για την αποκατάσταση της σωστής πνευματικής σύνδεσης μεταξύ της Θυγατέρας Εκκλησίας του Κιέβου και της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως”.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου προσθέτει ότι: “Εκτιμούμε και σεβόμαστε ιδιαίτερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος καταβάλλει απίστευτες προσπάθειες για να φέρει το φως της πίστης και της ελπίδας σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στον κόσμο, οικοδομώντας αδελφικές σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών, υπερασπιζόμενος την αλήθεια και τη δικαιοσύνη και καταδικάζοντας ανοιχτά το κακό και την επιθετικότητα στον κόσμο”.

Η ανάρτηση του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου:

orthodoxianewsagency.gr